Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K prožití neskutečného dobrodružství stačí málo. Odjet s kamarády na zapřenou do Anglie na ragby a tam si od rozvášněného fanouška nechat vyrazit zuby. A když už vás přijme zubař, není nic lepšího než si zkusit v čekárně uniformu typického anglického "bobíka", neboli policajta a vyjít v ní na chodbu. A už se vezete. Zvláště, když díky zubařskému zákroku nemůžete otevřít ústa a vysvětlit lidem okolo, že jste vlastně Francouz a žádný policista.

V komedii typické pro Roberta Dhéryho najdeme kromě známých francouzských tváří i britskou hereckou hvězdu Dianu Dors, která tu hraje samu sebe. (Robbi)

(více)

Recenze (19)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dhéry svoji komedii občas přetavuje do grotesky, za kterou by se nemusel stydět ani Charlie Chaplin. Úchvatný je samotný začátek filmu, Dhéry si tropí nezřízenou srandu z Britů: „Za lehkou mlhou, pokrývající moře, objevíte Anglii… A zde je Picadilly s tisíci světly... S hrdostí vám nabízíme pár skvostných pohledů…“ A jeden pohled na mlhu hezčí, než druhý. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh je tady až na druhý koleji, tomuhle snímku totiž šéfuje humor. Některé momenty jsou neskutečně třeskoprdní a ty různý dloubanečky do frantíků a do anglánů dokážou rozesmát a utáhnout celej film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale tenhle film mě hned ze začátku příjemně zvednul náladu. Francouzi si ze začátku dělali legraci z Angličanů. Pak si dělali legraci ze sebe a nakonec skončili zase u Angličanů. Jasný, je to francouzský film, nemůžou skončit u sebe. Co se týče vtipů, je to poctivá legrace, ale bez výraznějšího příběhu a bez výraznějších postav. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Tak lehké a příjémné, kterak jeden Franocouz v Británii padne do léčky náhody a potrhých situací.. srovnání farncouzského a britského humoru je zde úžasně prodané.. :-))) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlý nepřítel remaků volám: využijte nápadu francouzských fanoušků ragby na zápase v Londýně, a přetočte to! Tahle šaškárna se záměnou civila za policistu, který si kdykoliv mohl uniformu svléknout, a bylo po ptákách, kde se všichni opakovaně třeba desetkrát potkávají na dvou ulicích, ani žádnou pořádnou šaškárnou není. Zklamání. Viděno v originále s českými titulky, za něž patří Cinemaxu pochvala. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Odkaz na klasickú grotesku je zjavný a tento prívetivý humor je veľmi príjemný. Film v princípe nemá dej, ide hlavne o humorné situácie a tých je neúrekom. Nad všetkými víťazí úvodná prezentácia dovolenky v Británii. U nás už dávno zabudnutý snímok je príjemným oživením. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Geniální kombinace grotesky, francouzských šaškáren a anglického suchého humoru. Jak by řekla Simona Stašová: "Přitom taková blbost, co?" Ale i tak člověk musí dávat docela pozor, páč to má hodně meziřádkových odkazů a vizuálních vtípků ve druhém plánu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám líbilo Tonoucí se stébla chytá, zkuste i tuhle grotesku. Dhéry měl velký komediální talent a jeho kukuč mě v téhle komedii dokáže vždy rozesmát. A co na tom, že to trochu zestárlo? Pobavit se u toho dá i dnes.. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Milá, byť prostá až velmi prostá komedie, plná násilně vkomponovaných scén, které jsou předurčeny k tomu, aby byly legrační a úsměvné. Na film se dá dívat jen tehdy, když od něj člověk nečeká žádný hluboký filmový zážitek, ale chce se jen odreagovat. Potom k naprosté filmové pohodě brání už jen to, že ti, co neumějí francouzsky jsou nuceni číst titulky. Myslím, že kdyby byl film kratší, vypadla by z něj hluchá místa, která tam jsou očividně jen proto, aby byl film delší. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno viděno v čs. televizi, a letmá vzpomínka zůstala, zvláště na tu úžasně se vlnící půvabnou sestřičku v čekárně u zubaře. I po letech velká zábava, poučená na němých groteskách, která ani nepotřebuje příliš slov, takže film jde absolvovat bez titulků v původním francouzsko-anglickém znění. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem jí v dětství a dnes oprášila vzpomínku na ní a snímek si pustila. Sice v ruštině, ale i tak jsem se opět skvěle pobavila. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Hlavně na začátku je cítit perfektní cit pro detaily. Na druhé straně ale je to plochý, malinko kopíruje Tatiho, navíc darmo je tady Lefebvre, objeví se jen na pár sekund, -bůh ví proč-, vždyť ve filmu snad není lepší komik jako on. 3/5 ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Famózní úvod ještě před titulky! A pak Twickenham a ragby zápas Francie vs. Anglie, jízda autobusu záhonem, vlnící se sestřička :-), slepec, kterému chce pořád někdo pomáhat... vůbec celkové množství úžasných gagů a samozřejmě policajt, co není policajt ("Já nejsem policista. - My taky ne."). Dohromady je to obrovská paráda, u které jsem slzela smíchy. Jako fakt! "Spoj nás znovu, idiote!" :-D ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie, která ale až hraničí se zesměšňováním sešněrovaných Anglánů. A dělat si prču z jejich oblíbených Bobíků, no to už ti Frantíci krapet přehnali. Ale jinak je to prima zábava, i když dnešním mladým, zvyklým na akci každých 10 vteřin se to může zdát občas nudné. Celkový umělecký dojem za 4. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Teda s jakou lehkostí a noblesou natočili Francouzi tuhle grotesku o nemluvícím policajtovi, to se jen tak nevidí. Nezáleží, že to je o anglánech, pitomci se najdou v každé krajině, ale tady z toho kouká takovéto "to by bylo, abychom Vás (Angláni), My (Francouzi) nenasrali". Jasně, má to i slabší místa, ale udržet vysokou laťku u filmu, který je složen převážně z gagů, kór když hlavní postava nesmí mluvit, to snad ani nejde. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako kluk a moc se mi to líbilo, ale asi trpím paranoiou protože mám dojem , že jsem tento film už hodnotil a komentoval , páč by mě to nedalo jelikož se v něm objevují známí herci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

Reklama