Reklama

Reklama

Asterix dobývá Ameriku

  • Německo Asterix in Amerika (více)

VOD (1)

Asterix a Obelix se vydají zachránit mága Getafixe, který byl Římany vystřelen na kraj světa. Potřebují totiž jeho medicínu, ve které je ukryta jejich síla. Na své pouti se dostanou do Ameriky, kde bojují s Indiány, zachrání náčelníkovu dceru před splašenými bizony, porazí největšího bojovníka kmene a osvobodí dva přátele od mučednického kůlu. Najdou také Getafixe, o jehož medicínu usiluje místní kouzelník, aby dosáhl neomezené moci. Po všech strastech se dostanou všichni domů, kde zachrání vesničany a Caesara pošlou tam, kam patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (117)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší animovaný s Asterix, vyjma tedy "Vikingů" z poslední doby. Ale i tak je to klasika klasik a piráti na pustém ostrově visící na palmě a schovávající se před zuřivými galy se slovy "tvařte se jako kokosy hoši a bude to dobrý" a spousta jiných míst mě dokáže spolehlivě rozesmát. Hodnotím 3* v rámci filmů s Asterixem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší Asterix, do kterého se z větší části pustili Němci a i když animace je na relativně slušné úrovni nemá absolutně co nabídnout. Vtipná rozhodně není a nemůžu se zbavit dojmu, že uneseného druida jsem viděl už několikrát a že autoři nepřeskočili v druhé půlce filmu do příběhu o Pocahontas. Chudák Asterix si pak může zanadávat, zahalekat, ale co mu to bude platné. Asterix dobývá Ameriku je jednoznačně to nejhorší, co se ze světa Galů urodilo a je to rozhodně škoda. Krom toho hodnocení rozhodně vylepšuje příšerný dabing. --- Budeš po zásluze odměněn - Snad ne ta vilka na břehu jezera Komol - Ne...galská vesnice. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $768,488Tržby Celosvetovo $5,600,000║ Základná kostra príbehu je opäť omieľaná aj v tomto prípade ale ja si nepomôžem ale aj tak som sa na tom zabával ako keby som si odbil s postavičkou Asterixa a Obelixa premiéru. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přišlo to jenom mě nebo je ten dabing byl tentokrát úplně mimo? Krom toho dějově i komediálně je to slabé... Tohle má ke klasice hrozně daleko. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Tfuj tajbl proč se u Toutatise Němci snaží dělat francouzský animák a ta animace je příšerná.Doufám že jim nebe spadne na hlavu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Včera bylo zítra, což bylo předevčírem." Takový myšlenkový skvost mne hned v úvodu naladil na zábavnou podívanou, která se však dostavila se zpožděním až v závěrečné bitvě a Caesarově úžasném obranném strategickém manévru směrem vzad. Cokoli mezi začátkem a koncem bylo spíše utrpením nepříliš hodným Asterixovské legendy. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

To, že se nevléknu do pruhovaných kalhot a vlasy upletu do copánků, neznamená, že bych se stal Obelixem. To samé platí i pro tento Německý příspěvek do galské rodiny. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Som veľký fanúšik Asterixových komixov a aj starších animovaných filmov. Asterix v Amerike je však spravený tak ako najhoršia Disneyovka. Nehodiace sa popové pesničky, opakujúce sa animované scény, absencia nadsádzky a humoru. Rozhodne veľmi slabý Asterix. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že i předškolák se podiví, proč "to" mluví jinak a proč se tam často objevují jiná jména, než v předchozích filmech, stalo se v dabingovém studiu zjevně něco dost zlého. Tato skutečnost mi ale nedává pádný důvod ke slabšímu hodnocení. Beru tenhle díl ze série kreslených příběhů Asterixe jako srovnatelný s jeho předchůdci i následovníkem. Je zde vše, včetně pirátů a hádky o ryby a konečně Asterixova dobrodružství s jinými kulturami nejsou nic novátorsky nevhodného. Někdy bych chtěla vidět ve filmu také jeho cestu do Hispánie, například. Celkově tedy nemám problém s tímto "problematickým" dílem. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně nejslabší animák o Asterixovi. Oproti ostatním skoro vůbec neni vtipný a ty pitomý písničky k tomu. Ne tohle se opravdu vůbec nepovedlo. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to dopadá, když se Němci pokusí zfilmovat francouzský národní klenot. To už je skoro jako kdyby Poláci točili Rumcajse!!! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Za nejhorším Asterixem musí divák nakonec až do Ameriky. Na mnohém se možná podepsal mimomísní dabing a nepochopitelně změněná jména, každopádně nevtipné gagy a absenci hlášek by nezachránila ani dabérská elita. Zápletky předchozích filmů si byly vesměs podobné, nikdy se však nedopouštěly vaření z vody a používání identických prvků. V Americe si opět užijeme únos Panoramixe (tady vlastně Getafixe), pro jistotu hned dvakrát. Bitka s Římany a piráti nechybí, ale snad poprvé vůbec nebaví. Je mi líto, ale i fanoušky zavrhovaní Vikingové byli o dost zábavnější. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Už to tady padlo několikrát, ale tento díl je opravdu ze všech nejhorší. Zoufale tomu schází nápaditý Asterixův humor, jenž tak zdobil jeho vápravy do Egypta a Británie. Všechno je podáno strašně suše a bez většího nápadu. Naštěstí jsou Asterix s Obelixem postavy natolik sympatické, že ani nudná režie, ani naprosto příšerný český dabing nemohou toto jejich dobrodružství potopit úplně. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jemná poetika a inteligentní humor je mrtev, ať žijí pitomé Disneovky... tohle si nejspíš řekli autoři "Ameriky" a udělali z Asterixe pitomou hovadinu která je příliš hloupá a nezajímavá i pro děti. 3/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Triviálna báchorka obsahujúca klasické asterixovské ingrediencie, ale tentoraz to fakt nestačilo na poriadnu zábavu. Ako súčasť slávnej série, môže byť aj napriek absencii silnejších momentov... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák, který mě na jednu stranu celkem zklamal. Na stranu druhou však obsahoval sympatickou hudbu a chvílemi vtipné scény a hlášky. ()

Reklama

Reklama