Reklama

Reklama

Asterix dobývá Ameriku

  • Německo Asterix in Amerika (více)

VOD (1)

Asterix a Obelix se vydají zachránit mága Getafixe, který byl Římany vystřelen na kraj světa. Potřebují totiž jeho medicínu, ve které je ukryta jejich síla. Na své pouti se dostanou do Ameriky, kde bojují s Indiány, zachrání náčelníkovu dceru před splašenými bizony, porazí největšího bojovníka kmene a osvobodí dva přátele od mučednického kůlu. Najdou také Getafixe, o jehož medicínu usiluje místní kouzelník, aby dosáhl neomezené moci. Po všech strastech se dostanou všichni domů, kde zachrání vesničany a Caesara pošlou tam, kam patří. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (117)

Kryat 

všechny recenze uživatele

Asi jsem měla tu smůlu, že se mi podařilo minulý týden přečíst komiks, kerý byl předlohou téhle napodobenině. Na začátku jsem zajásala, protože se film komiksu věrně držel, ale pak se to celé nějak zkazilo. Divné písničky, zbytečné vycpávky, změněná jména některých postav... a co tam dělala Pocahontas? Kdyby to mělo jen půl hodiny, tak bych dala minimálně o dvě hvězdičky víc... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že i předškolák se podiví, proč "to" mluví jinak a proč se tam často objevují jiná jména, než v předchozích filmech, stalo se v dabingovém studiu zjevně něco dost zlého. Tato skutečnost mi ale nedává pádný důvod ke slabšímu hodnocení. Beru tenhle díl ze série kreslených příběhů Asterixe jako srovnatelný s jeho předchůdci i následovníkem. Je zde vše, včetně pirátů a hádky o ryby a konečně Asterixova dobrodružství s jinými kulturami nejsou nic novátorsky nevhodného. Někdy bych chtěla vidět ve filmu také jeho cestu do Hispánie, například. Celkově tedy nemám problém s tímto "problematickým" dílem. ()

Reklama

Laca1313 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší z animovaných Asterixů (i nový Asterix a Vikingové mi přišel přece jenom o něco lepší). Nebyl tak vtipný jako ostatní a některé postavy se tu jmenovaly úplně jinak (viz. např. Getafix)!!! A navíc jsem to viděl na Primě s pěkně dementním dabingem. Ale nakonec jsem se rozhodl dát ty tři hvězdičky jako u Asterix a Vikingové. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Ano souhlasím s většinou, toto je nejhorší díl s Asterixem. Hlavně, co mi vadilo byla uměla hudba, nevtipné situace a nevím z jakého důvodu maji všichni hrdinové jiná jména krom ústřední dvojice. Animace se mi taky kdoví jak nelíbila. Doufám, že se za tohle zprznění Němci Francouzům veřejně omluvili. ()

qwxyz 

všechny recenze uživatele

Takřka totální zničení Asterixe. Ve filmu se vyskytují stokrát už známé pasáže bez nějakého nového nápadu a navíc snížené na nižší úroveň než se vyskytovala u předchozích(narozdíl od tohoto filmu vtipných) dílů. Vše podtrhuje katastrofální dabing uváděný na TV Prima. Objektivních 35%(možná-autoři, teda vlastně ničitelé asterixe by zasluhovali daleko méně). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Film je podle komiksu s názvem „Asterix a velká zámořská plavba“ od scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)
  • V roce 2021 ve 30 frankofonních školách v kanadském Ontariu vyřadili a spálili na 5 tisíc knih, kdy tímto měl být pohřben popel rasismu, diskriminace a stereotypů v naději, že Kanada vyroste v inkluzivní zemi, kde všichni mohou žít v prosperitě a bezpečí. Mezi spálenými knihami byla i komiksová předloha tohoto filmu „Asterix a zámořská plavba“, jelikož pokrokářům vadilo zobrazení domorodé ženy a její údajná sexualizace. (VN85)
  • Když pirát Rudovous přijímá narozeninové dárky od posádky, má pásku přes pravé oko. V dalším záběru, když spatří galskou loď, má však pásku přes levé oko a jakmile je Galové potopí, má pásku zase přes pravé oko. (rublik05)

Reklama

Reklama