Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Recenze (282)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je libo kance v mátové omáčce? Že byste ten hnus nejedli? Oni lvi v Římě taky ne. Jenže Britové jedí nejen to, ale i třeba teplé pivo. Proto není tento výlet pro Obelixe právě skvělým zážitkem, ale zato pro diváka zdrojem nekonečné legrace. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Absolutně a bez diskuzí nejlepší Asterix, který kdy vzniknul. Britské tradice v hávu antiky nemají chybu :))))))))) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tento díl se asi nejvíce přiblížil kreslené komice původního francouzského komiksu. Sranda je tady zastoupena skoro na každém kroku a divák se prostě baví od počátku do konce. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Britové jsou jedni z nejzvláštnějších národů v Evropě. Prokazuje to tento díl s Asterixem a Obelixem, kterým se Velká Británie příliš nelíbí a jsou rádi když z ní nakonec mohou zmizet. Kanec v mátovém sosu, voda s mlékem, teplé pivo. Nic z toho nedokážou naši dva Galové snést a tak je okamžitě o zábavu postaráno. Asterix v Británii sice není můj nejoblíbenější díl, ale řadí se mezi ty nejúspěšnější spolu s 12ti úkoly a Kleopatrou. Podle komiksu držící se nejblíže s výborně sladěnými vtípky a povedeným českým dabingem. --- Tak to je penalta, nedovolená hrubost. Ale on to jenom předstírá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Asterix je klasika, čo nemôže sklamať aj keď grafická stránka animátorov je miestamy dosť jednoduchá, vynahrádzajú to vtipné dialógy a príbeh odohrávajúcu sa v Britínii a ešte s dobrým Slovenským dabingom, Anglický prízvuk postavičiek nemá chybu. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Pierre Tchernia .. Nějak nepobírám, proč zrovna některá dobrodružství dvojice Astérix a Obélix jsou ve zdejší TOPce. Animovaných děl je už celkem osm, ale jen dvě mají tu čest, ale že by byla zasloužená? ___ Měl jsem pocit, že jsem snímek Asterix v Británii dodnes nikdy neviděl. Dokonce takový, že jsem si jej zakoupil na DVDčku v jedné z mnoha zlevněných edicí. A přes celý úvod jsem si stále myslel, že koukám, na nové dobrodružství. Pak ovšem přišla (opravdu výborná) scéna, kdy římské legie hledá mezi spoustou sudů s vínem ten jediný s lektvarem a byl jsem doma. Úvod žádná extrovní zábava není, ale v tom již známém zbytku se o většinu zábavy postará pes Idefix nebo suché narážky na Britskou škrobenost a typické ostrovní odlišnosti, k tomu pár bitek a navrch opilý Obelix. Příjemných 70%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Komiks se mi líbil víc,z toho důvodu že tam bylo víc narážek(Beatles atd.).Tenhle film je výjimečný i tím že je jen podle jednoho komiksového sešitu,ostatní filmy měly scénáře vždy smíchané s několika komiksovými příběhy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný ze všech Asterixů, který je kvalitní adaptací nějakého sešitového dobrodružství. Inteligentní, ale přitom každému srozumitelný humor, tentokráte navíc okořeněn špetkou anglického suchého humoru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalšia súčasť populárneho a vynikajúceho kresleného seriálu podľa slávneho komiksu. Nie je to úplne ono, mňa osobne presun deja do čudnej Británie neoslovil, ale našlo sa dostatok dobrých nápadov a atmosféry. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fajn animovanej film, ale stejne k nemu mam par vytek. Film je vetsinu casu prijemnej a vtipnej, ale ze by se tu nachazely nejaky fory, u kterejch byste se minutu smali, to zas ne, tech tu je jak safranu. Navic i bitek tu je malo a treti ne ani tak chyba, spis skoda, je, ze se film neodehrava v galske vesnici. Jinak animace je takova ta stara roztomila, hudba je fajn a i pres tech par vytek je film proste fajn zabava, ktera potesi. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jenom jeden z nás je tlusťoch a ten navíc vůbec není tlustý." Kdepak Obelixi, na tobě není vůbec nic tlustého a už vůbec ne směšného. To se ovšem nedá říci o Britech. Jejich korektnost, uhlazenost, důstojné chlastání čaje i specifické lpění na tradicích z nich činí ideální zdroj zábavy. Ovšem jakmile do tohoto v podstatě sterilního prostředí vtrhnou dva nadšení římanobijci, tak si můžeme si v klidu vychutnat další letecký den s nedobrovolnými římskými aviatiky a to mě rozhodně baví. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem, viděl jsem a nevěřil vlastním očím! Po Prekvapení pre Cézara je to druhý najlepší Asterix. Humornosť komiksu znova prevedená aj do filmu. Veľmi vtipné a len to tak srší sarkazmom a anglickým humorom. Proste paráda. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Část s hromadným pitím alkoholu krásně ukazuje, jak různě se dá brát příběh pro děti a jak jiní jsou francouzi. Jinak velmi dobrá zábava, nicméně mnoho komiksů je stále výš. A Dvanáct úkolů úplně někde jinde ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kreslení Asterixové byly mými nejoblíbenějšími filmy celý první stupeň základní školy. Všechny díly jsem viděla 100+x krát, uměla jsem je citovat nazpaměť. Teď jsem se k nim po letech dostala znovu a musím přiznat, že u mě Asterix sice "dospěl", ale taky získal naprosto novou dimenzi. Dřív jsem si všímala těch nekonečních žertíků v podání Obelixe, viz věznení v Toweru, ale teprve po letech mi došla ta řada úžasných narážek na britkou kulturu. "Papá vesloval za Oxford a mamá zase za Cambridge a vyhráli oba pohár," prohlásí například Asterixův bratranec na údiv, jak se naučil tak dobře veslovat. A když tohle vidíte pár minut poté, co jste byli v Oxfordu a slyšeli o tamním veslařském týmu, který věčně bojuje s Cambridgským, získá to takový kouzelný nádech... A podobných kulturních narážek je tam víc, stačí si vzpomenout na dřevěný Big Ben, dokonale posekaný trávník, Asterixovo koření, které místní začnou pít s mlíkem a horkou vodou... Prostě výborný film pro všechny věkové generace. Zajímalo by mě, o v něm objevím za dalších deset let. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tradiční animované dobrodružství podle alba Astérix chez les Bretons z roku 1966. Aneb Asterix, Obelix, Idefix, Astrix a soudek kouzelného nápoje na cestách. Je to milé, je to fajn. Britové neumí vařit, kelti jsou si všichni bratranci a je to :) ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ostrovní eskapády poživačného, ale dobrosrdečného hromotluka Obelixe a vykutáleného střízlíka Asterixe patří se svojí extrémně vtipnou satirou na britskou národní povahu k tomu nejlepšímu, čeho se lze od nich v animované podobě nadít. Inteligentní humr je navíc rozumně vyvažován hřmotnou burleskovitostí, takže v sousedství jemných narážek na způsob "čajového" a "teplopivního" života jsou samozřejmostí i desítky zdevastovaných římských legionářů. Ano, a své smolné okamžiky si opět vybere i banda pirátských hrdlořezů. Jinak by to ani nešlo! :) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uvedomujem si, ze patrim k mensine, ale moja osobna premiera Asterixa ma vobec tak nenadchla ako drvivu väcsinu na CSFD. Pokus o humor, ktory u mna nezabodoval tam sice bol, ale ja som sa dival skor na hodinky, kedy to skonci a sam tomu nechapem, pretoze animovanymi rozpravkami som vyrastal - nikdy nedopustim na rozne Disneyovky, Toma a Jerryho, No pockaj zajac! alebo na Posledneho jednorozca a mnohe, preto som sam prekvapeny. Asi som na tento animak jednoducho nemal naladu. Dve hviezdicky davam za to, ze sa tam nieco zabavne obcas naslo a ze v detstve by sa mi to urcite pacilo viac... 22.01.2010 _____ Roger Carel - (Astérix) +++ Pierre Tornade - (Obélix) +++ Graham Bushnell - (Jolitorax) +++ Pierre Mondy - (Centinlapsus) +++ Hudba: Vladimir Cosma +++ ()

Reklama

Reklama