Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Druhy Asterix ve zdejsi topce. Zatimco u 12ti ukolu to je v poradku, u tehle blbosti ani nahodou. Je sokujici, o kolik muze byt kousek se stejnou grafikou, stejnymi charaktery atd. horsi. Ma to par momentu, ale prevazne je to nuda a zabavny kresleny film si neco, co jen vzdalene pripomina nudu proste nemuze dovolit. 4/10 ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Asterix v Británii aneb jak Anglie k čaji přišla:) Jak už tu někdo psal - když si střílí Angličané z Francouzů nebo naopak, je to vždycky sranda. Některé narážky na klidné, "gentlemanské" anglické chování jsou věru povedené (například čaj o páté, dodržování víkendů, levá strana silnice, dřevěný sluneční Big Ben..). Asterix je skutečně chytrý cyklus filmů nejen pro děti, který dokázal z Caesara udělat superstar a pár generací diváků nenásilným způsobem vzdělat. Bravo! ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se právě konečně dodíval na Asterixe v Británii a jsem si jist, že je to nejzdařilejší kousek, jaký jsem měl dosud příležitost vidět. Dokonale vychytaná výslovnost v anglickém jazyce. Animování nádherně beroucí dech. Ta krása, to dobrodružství, ten boj, te úžas. Dojalo mě to. Asterix se svým lehce boubelatým přítelem Obelixem se nudí u nich na malém poloostrově, protože římané bojují v Anglii. Až do té doby, než přijde žádost o pomoc v podobě slušného angličana, který je prosí o omluvu, ale potřebuje jejich zázračný nápoj. Sám ho ale v sudu neunese a tak se mu ujme pomoci Obelix. Jdou cestou necestou, potkávají piráty, opijí se, římané jim ukradnou sud, poté ho ukradne zloděj a tak to jde až se soudek rozbije někde v Temži u londinia. Co by ale neudělal chytrý Asterix, kdyby neuvařil normální čas a nepřesvědčil tyto statné brity, že je to úžasný nápoj.Tímto způsobem tak odstraní římské nebezpečí a oslavují a slaví. Bohužel však Obel spěchá domů, protože má hlad. Inu, velké prase s omáčkou není tak dobré jako doma. Nakonec snad ještě doplním, že piráti radši probořili trup, než aby s nimi měli opět tu čest. A tady to končí. Krásné, zachoulené a působivě dojemné. Nemohu dát podle svého hodnocení pět, neboť jsem v tom nenašel žádný hlubší význam pro svůj život. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Alexandra, Williama Wallace a na generála Maxima. Největší hrdinové byli dva barbaři ze země galského kohouta. Jeden z nich je ,,chlapík větších proporcím", před kterým by jste jeho postavu nehodnotili ani za zlaté prase, protože je vyzbrojen nadlidskou silou, když jako malý políbil dno kotle s kouzelným lektvarem. A druhý je prcek, který je chytřejší než liška z nejbližšího lesa. V tomto díle se dva pojídači kanců vydali přes velký kanál, aby ukázali Britům, jak se správně dává někomu do čumáku a přesvědčili nás o tom, že Římané dobývali svět a stavěli Hadriánův val jen pro to, aby mohli zabavit všechno galské víno. Tento díl je ozdoben slušným humorem, který si utahuje z britské škrobenosti a stereotypů. Animace je skvělá, ale někdy se zbytečně zaměřuje na detaily a záměrně tak neukazuje, co se děje. Jinak tomu nemám co vytknout. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix v Británii je prosycen vzdušně lehkým a neohroženě škádlivým humorem. Všemožné anglické a britské stereotypy jsou stylově rozpitvávány a vystaveny na odiv rozpustilé koketérii. Až se zdá být zázrakem, že ten suchopárně konzervativní národ mohl být světovou velmocí. Britské obyčeje i prapodivná forma gurmánství a neměnná stálost pevných indicií tomuto stylu humoru vychází vstříc a nic jiného si snad ani nezasluhuje. Asterix v Británii patří k silnějším kusům zfilmované série a neznámé koření, dovezené fénickým kupcem, je kouzelným lektvarem současnosti. Profesionální pijáctví je jen pro silné a trénované povahy. Povedlo se vše dotáhnout až do nejroztomilejší představy škádlení a popichování. Baví, rozesmává, obveseluje. Eh bien, pourquoi pas! ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu je triko Jolitoraxe zelené a Zebigbosovo žluté. Ve filmu je tomu naopak. (Zdroj: ČSFD)
  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)

Reklama

Reklama