Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

waits 

všechny recenze uživatele

Začátek je rozpačitý, písně zbytné, ale pořád vidíme slušně ztvárněný rozpohybovaný komiks, je to prostě Asterix s Obelixem, což se nedá říct o všech kreslených adaptacích,a to ani o těch s galskými hrdiny. Suma sumárum, není to špatné, obzvlášt, když uvážíme dobu, která od vzniku uběhla, ale komiks je přeci jen zábavnější. . ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Jak říká papoušek: pořád ty stejné triky. Jenže fungují na jedničku a jsou podpořeny satirou na pracovněprávní vztahy ve Francii (ti Egypťané jsou blázni) - zajímavé, že ani po letech reformování, ani po zvolení Sarka se dodnes nic nezměnilo. Jen to zobrazení Kleopatry není politicky korektní - ty ženské stereotypy! Ex - ministryni Džamile S. by z něho naskakovala husí kůže. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Velkej náhul, pro specifický okruh lidí (mezi které díky bohu patřím) snad nejvtipnějších představitelných sedmdesát minut. Ti z vás, kteří jste viděli jen hranou verzi, a líbila se vám, tak vězte, že to bylo pouze proto, že víceméně věrně kopíruje tenhle animák. Tady je ale pro změnu desetinásobně víc fórů, navíc lépe načasovaných i nadabovaných a v neposlední řadě chytřejších. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dětský animovaný seriál podle legendárních  komiksů  Francouzského spisovatele René Goscinny od něhož pochází také pro mně  oblíbenější Mikulášovy patálie, když vidíte podle svého oblíbence natočené filmy nebo seriály chcete jistě vidět další filmy nebo seriály podle něj. Musím říct že ani tentokrát mně tohle zpracování legendárních filmů podle legendárních komiksových předloh nezklamalo,  vždyť také vznikli v době kdy vznikali kvalitní umělecké záležitosti, tím spíš by mně mohli zklamat dnešní zpracování, a k tomu všemu ta průvodní hudba a náš prvotřídní Český dabing to prostě nemůže mít člověk nerad. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na Asterixovi som vyrastal a na jeho dvanásť skúšok, trampoty v Británii či veľký boj mám len tie najlepšie spomienky, no tento film, ktorý mi až dodnes unikal, je jednoducho otrasný. Cez to, že animačne je na tom najhoršie by som sa preniesol, ale ani obsahovo nie je o čo stáť. I keď je najkratší, tak väčšinu stopáže zaberá nevtipná hlušina, predovšetkým vražedné muzikálové výstupy. Tých zopár dobrých nápadov je zas trestuhodne nerozvinutých, streštená hraná Misia Kleopatra, ktorá je doslova prerábkou tohto filmu, je stokrát zábavnejšia. 3-/10 PS:U Asterixa som zvyknutý na výborný slovenský dabing, toto som videl v češtine a z môjho pohľadu to bol ďalší klinec do rakvy, čistá tragédia. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama