Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

Han22 

všechny recenze uživatele

O fous slabší než první díl, možná proto že tento díl jsem v dětství nikdy neviděl. Asterix, Obelix a druid Panoramix se tentokrát vydávají do Egypta pomoci architektovi postavit pro Kleopatru palác a vyhrát ji sázku na Cézarem. Jenže klacky pod nohy jim háže konkurenční architekt a poté i Cézar. Výborná animace, pár skvělých bitek a nápadů, a nezapomenutelní piráti. Bohužel to trochu kazí muzikálová čísla jak z Disneyovky. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na Asterixovi som vyrastal a na jeho dvanásť skúšok, trampoty v Británii či veľký boj mám len tie najlepšie spomienky, no tento film, ktorý mi až dodnes unikal, je jednoducho otrasný. Cez to, že animačne je na tom najhoršie by som sa preniesol, ale ani obsahovo nie je o čo stáť. I keď je najkratší, tak väčšinu stopáže zaberá nevtipná hlušina, predovšetkým vražedné muzikálové výstupy. Tých zopár dobrých nápadov je zas trestuhodne nerozvinutých, streštená hraná Misia Kleopatra, ktorá je doslova prerábkou tohto filmu, je stokrát zábavnejšia. 3-/10 PS:U Asterixa som zvyknutý na výborný slovenský dabing, toto som videl v češtine a z môjho pohľadu to bol ďalší klinec do rakvy, čistá tragédia. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružstvo zaviedlo galských kohútov do sveta pyramíd, kde mali dopomôcť Kleopatre zvíťaziť v sazke nad samotným Cézarom. Zmena prostredia prináša nové možnosti, nových nepriateľov aj prvé výraznejšie muchy. Do deja vstupujú muzikálové čísla s ukrojeným poriadnym sústom a postavičkám sa zapáčilo prihovárať sa k divákovi. Teda vata, bez ktorej by sa film zaobišiel, ale bez ktorej by nemal ani hodinu. Ak posuniem výhrady stranou, galské trio prvýkrát zapriahne Idefixa, pomôže rozlúsknuť tajomstvo bájnej Sfingy a predstaví pracantov z radu Egyptských. Pobavil architekt s atypickými stavbami čo neprežili zimu, tajomná postava špeha s lepším maskovaním než chameleón a samozrejme štrajkujúci aligátory. V týchto pasážach švanda, ale už velím domov chalani. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Asterix a Galové je fajn, ale Asterix a Kleopatra je prostě boží. Již od prvních sekund vtipného vysvětlení, proč se pusa nehýbe tak, jak se mluví, se divák baví a do závěrečných titulků nepřestane. Písně, snové sekvence nebo rvačky, vše je tu skvělé a tento film je příkladem toho, jak se má správně natočit komiksák. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dětský animovaný seriál podle legendárních  komiksů  Francouzského spisovatele René Goscinny od něhož pochází také pro mně  oblíbenější Mikulášovy patálie, když vidíte podle svého oblíbence natočené filmy nebo seriály chcete jistě vidět další filmy nebo seriály podle něj. Musím říct že ani tentokrát mně tohle zpracování legendárních filmů podle legendárních komiksových předloh nezklamalo,  vždyť také vznikli v době kdy vznikali kvalitní umělecké záležitosti, tím spíš by mně mohli zklamat dnešní zpracování, a k tomu všemu ta průvodní hudba a náš prvotřídní Český dabing to prostě nemůže mít člověk nerad. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama