Reklama

Reklama

Asterix a Galové

  • Francie Astérix le Gaulois (více)

Obsahy(1)

Románi se zoufale snaží odhalit tajemství nadpozemské síly Galů. Jistý románský vůdce se prostřednictvím špióna dozví o zázračném nápoji a má na získání receptu opravdu silný zájem. Chce ho totiž využít pouze pro svůj vlastní prospěch a dostat se tak až na trůn samotného Cézara. Popletený Getafix mu sice uvaří zázračný nápoj, ale s úplně jinými účinky! Náš hrdina Asterix ho doručí - nápoj s neuvěřitelně silným účinkem, od kterého vlasy rostou, rostou a rostou... Umíte si představit ještě víc zábavy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

Lima 

všechny recenze uživatele

Není větší fanoušek Asterixe, než jsem já. Na jeho comicsech jsem vyrůstal, většinu jeho příběhů znám zpaměti. A proto nemohu přijmout jeho animovanou podobu. která je oproti sešitové předloze pouhým paskvilem. Kam se poděl ten chytrý humor pana Goscinnyho? Kde je výtvarná brilantnost pana Uderza? Oba dva Asterixovi "duchovní otci" nemají s animovanými filmy nic společného a na výsledku je to znát. Asterix je pro mne tím inteligentním druhem humoru, jako u nás např.Cimrman. Animované verze ale takové nejsou a od těch papírových se dost odlišují, víceznačný humor je fuč. Raději si Asterixe přečtěte. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle je nejstarší filmová adaptace toho úplně prvního komiksu s Asterixem. Je to na něm trošičku znát, jednak v animaci a jednak takovou o něco menší propracovaností oproti těm dílům, co následovaly. V každém případě jde ale o skvělou a vtipnou zábavu pro celou rodinu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejstarší filmový Asterix byl pro mě maličko zklamání, když jsem ho viděl poprvé. Byl nakreslený jinak než ti, které jsem do té doby viděl, ale pět minut po začátku filmu už mi to bylo jedno. Většina vychytávek v hraném Asterixovi pochází odtud, takže si asi dovedete představit jaká sranda to je :)))) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařený přechod z komiksu na plátno. Škoad té průměrné animace, ale jinak dobré. Další díly naštěstí dosáhly (vizuálně) kvalit komiksové předlohy... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Úplně první díl nemám zas tolik rád jako následující a to platí i pro komiks. Většinou se divák seznamuje s postavami a pro mě je ostatně vše známo. Příběh je také jednoduchý a nutí diváka pochopit, že Římani jsou úhlavním nepřítelem. Také je tu znát, že s Obelixem autoři zas tolik nepočítali, Asterix má hlavní roli a bez svého druha to není tak dokonalé jako v následujících filmech. I tak je to povedená pohádka, ale tak často jako na ostatní se na ní koukat nebudu. Nemá mi nejspíš co říct. --- Chutná to jako výborrrný bujón. - Ano, ano. Používám nejrůznějších příchutí: Bílá rybí polévka, sýrová omeleta, kachna na pomerančích, koláč s mandlemi nebo banánem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim co tady vsichni breci, jak je komiks neuveritelne vtipnej a film ne, me to prislo jako skoro doslovna adaptace komiksu a zrovna tak vtipna. Co se tyce animace, jeste sice neni tak vychytana jako v dalsich dilech, ale svy kouzlo ma a pribeh je na tu hodinku tak akorat, aby film dobre bavil, takze lepsi 4*. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix nesmrtelná původně comicsová předloha populárních příběhů, a zde víceméně vtipné spojení satiry, comicsu a animovaného filmu. Vychytralá dvojice a nejen ta, ale i všechny jejich přátelé dokážou za pomocí kouzelného nápoje udělat římským legionářům ze života leckdy úplné peklo. To jen tak pro začátek a takové motto. Nechybí tu vůbec vtipné narážky na různé lidské slabosti, na politickou tupost a omezenost, na klišé o vlastnostech Francouzů a sousedních národů. Snímek se musí líbit ať už různým intelektuálně zaměřeným divákům, ale i třeba dětem kteří podobně jako já před dlouhými léty, oceňoval a byl uchvácen jistou pohotovostí a chytrostí hlavních hrdinů, jejichž rozdílné tělesné parametry byly mým neustálým zdrojem smíchu. Autoři Goscinny a Uzder si myslím že zvolili dobře a vydali se správnou cestou. Uzderovy kreslené gagy nijak neztrácí a mají jistý potenciál co se týče komického účinku, zato prý adekvátní překlad Goscinniho docela jedovatých dialogů byl jistě pro nejednoho překladatele tvrdým oříškem... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zaútočila na vás mnohonásobná přesila? - Ani ne. Byl jeden a takhle malinkej." Asterix sice na úvod stylově sejme čtyři Římany, ale pak je to už jen o tom, kterak si společně s Panoramixem dělají srandu z římských věznitelů. Marně jsem čekal na pořádnou záchrannou akci Galů nadopovaných zázračným elixírem, kterak si udělá letecký den s legií Římanů. Asi to něco vypovídá o mé neznalosti papírových příběhů, ale bez pořádného boje víc hvězd dát nemohu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kdepak Sin City... Kdepak 300ka.. To Asterix a Galové je nejvěrnějším filmovým comicsem všech dob. Bohužel, oproti comicsu nepřináší ale vůbec nic nového. A protože se Goscinny ve svém prvním díle teprve hledal, patří i první filmový Asterix k těm slabším. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Co se příběhu týče, je i tento Asterix na tradiční nadprůměrné úrovni. Bohužel film podtrhává silně podprůměrná animace. Ta je plná negativních trendů v animaci té doby. Trochu to připomíná například epizody Toma a Jerryho ze 70. let, které znamenaly po technické stránce velkou stagnaci. Některé scény působí vysloveně odfláknutě. A jelikož Asterix je velký fenomém, myslím, že i tenkrát zasluhoval důstojnější zpracování. Horší je i hudební doprovod. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jako velkej fanoušek komiksový předlohy nemohu hodnotit jinak. Klasika, jenž se stala mezinárodním fenoménem a celosvětovým multigeneračním šílenstvím. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První filmový Asterix nedosahuje kvalit legendárních následovníků, ale musí se s ním počítat. Je to koneckonců odrazový můstek k těm hromadám zmlácených Římanů a nápaditého humoru, který bavil děti i dospělé tehdy, a pokračuje v tom i dnes. Už zde ostatně najdeme pěkných pár dialogů a motivů, které ukazují genialitu a nadčasovost Goscinnnyho vtipu.. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Ani již trošku starší vizuální pojetí neubírá Galům na jejich vtipnosti, jen bohužel mě tentokrát úplně nebavil příběh, okolo kterého je ta hromada vtipů postavena. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix jsou dvojka, na které jsem jako kluk comicsově vyrůstal, když mi Čtyřlístek začal být těsný. Možná proto mám na jeho filmovou verzi značné nároky a výmluva, že byl první a vznikl už v šedesátých letech, mu u tabule nepomůže. Drží se předlohy tak věrně že je vlastně jen její rozpohybovanou podobou. Bohužel bez sebemenší přidané hodnoty a se špatnou animací, která připomíná hodně levné televizní seriály. Francouzské rodinné stříbro si zkrátka zasloužilo větší pozornost a vymazlenost. Navíc mám pocit, že ani ten humor nefungoval tak dobře jako na stránkách comicsu. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Legendární animovaný snímek. Ve filmu zazní spoustu skvělých hlášek a uvidíte hromadu humorných situací a scének. Asterixe nejde nemilovat. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Budu se zase opakovat, ale tento Asterix mi opět prostě vůbec nesedl. Hudba lezoucí po neustálém opakování na nervy, mizivý počet dobrých hlášek, nepřítomnost Idefixe - opravdu se mi to nelíbilo. Na druhou stranu však beru ohled na to, že se jedná o první díl. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Asterix, můj hrdina od dětství. Je samozřejmé, že v komiksové podobě je to mnohem lepší, ale i tak se mi filmová podoba velice líbila. Tohle sice není ten nejpovedenější, vlastně jsou skoro všecky ostatní lepší, ale i tak je to ten úžasný Asterix, kterého máme pořád rádi. ()

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama