Reklama

Reklama

Balada o bratrech Daltonových

  • Česko Balada bratrů Daltonů (více)

Čtyři pověstní gauneři Joe, William, Jack a Averell Daltonovi, společně odsouzeni na 4300let těžkého žaláře, jsou rozhodnuti stůj co stůj pomstít smrt svého strýce Henryho Daltona, oběšeného na nejvyšším stromě. Zabitím všech členů soudu, chtějí obávaní desperátové naplnit nejen strýcovo poslední přání, ale i zdědit jeho obrovský majetek. Soudci Croovymu a osmi členům poroty tím pádem jde o krk. Na neštěstí Daltonů se ve městě objeví Luke /přezdívaný Šťastný/ – nejrychlejší střelec na západě – rychlejší než vlastní stín – a všechno se řeší jinak… (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Němi 

všechny recenze uživatele

Ani napodruhé se Lucky Luck nevyrovná Asterixovi, ale je to povedené, vtipné - místy hodně. Sice všechna ta hudba je navíc a dlooouhé hudební číslo v půlce filmu stačí skoro uspat, ale epizodický děj ve stylu 12ti úkolů pro Asterixe zabírá. Animace se také konečně za těch 7 let pohla, vůbec ve všem mi přišlo, že se film hnul směrem k lepšímu oproti prvnímu filmu. Ovšem genialitě starých Asterixů to nedosahuje. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5  Tak toto je tak pritrublé, že tvorcovia snáď museli trpieť pokročilou senilitou. Animácia ujde, hudba tiež, ale najdôležitejší je príbeh, ktorý by mal byť nápaditý, lenže akékoľvek nápaditosť tu absentuje. Celý príbeh je prihlúply ako Averell Dalton a hádam jediný zaujímavý nápad je vigvam Orlieho pierka v púšti a halucinácie po zjedení muchotrávok. Navyše hlavná postava pištoľníka s našpúlenými perami je totálne bezkrvná. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, asi tak osm-devět let, utrácel jsem svoje kapesné za Čtyřlístek a kino. Na dvou filmech s Lucky Lukem jsem byl šestkrát za sebou, tak se mi líbil. I ted je to radostná podívaná, ve filmu je opravdický humor ("Tohle není žádné vězení. Všichni vězni utekli. Přestavte si, že přemluvili dozorce, aby jim pomohli kopat. Ty dozorce jsem přirozeně vyhodil, takže poslednií vězni museli kopat sami.") , žádné odkazy na pop kultury a srozumitelný děj, což v dnešní době vypadá neobvykle. Vlezlou písničku jsem si pobrukoval zbytek dne, ale co mě nejvíc pobavilo, byla (občas zapálená) cigareta v ústech sympatického kovboje. Jo, to byly časy:) Za zmínku stojí taky fakt, že skupinka lidí, které mají Daltonovi odstřelit a které Luke chrání, není dvakrát sympatická, jde často o pochybné padouchy. Krásná, trochu nekorektní podívaná. Výborný dabing (Michal Pavlata aj.) ! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl malý kluk a představoval bych si ideální cartoon western, tak by v něm nechybělo nic z toho co obsahuje tento díl Lucky Luka. Různorodost postav na seznamu bratří Daltonových umožnňuje filmu být ještě rozmanitější než Daisy Town. Když už se někde v Evropě nějaký ten animk udělá, dopadne to vždy lépe než v Hollywoodu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než předchozí film. Méně vtipů, velice jednoduchý děj, muzikálová vsuvka přímo otravná a zbytečně dlouhá (stejně jako třeba jízda v důlním vozíku)... Ale díky alespoň za perfektní (závěrečnou) část s rodeem a za vykolejení vlaku a jeho následnou zběsilou jízdu krajinou. Sranda to byla, ovšem tentokrát nijak divoká. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama