Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zápletka psychologického kriminálního snímku Porota je celkem vynalézavá (o dva roky později byla použita znovu ve filmu Porotce s Demi Mooreovou a Alecem Baldwinem). Známý gangster stojí před soudem za své četné zločiny a svoji záchranu spatřuje v ovlivnění poroty, neboť jestliže jen jediný z dvanácti porotců pochybuje o vině obžalovaného, je tento zproštěn viny pro nedostatek důkazů (v odborné mluvě se tomu říká "hung jury" neboli zablokovaná porota). A kdo může být v tomto případě lepším terčem než mladá osamělá žena s malým synem? Vysvětlit jí, jak má při zasedáních poroty vystupovat, nedá najatému gangsterovu zabijákovi ani moc práce ("Nejde o to, kdo umře, Valerie, ale o to, kdo umře první")... I když se značná část filmu odehrává u soudu a logicky se soustřeďuje na jednání poroty, v žádném případě se nejedná o psychologické drama ve stylu klasických Dvanácti rozhněvaných mužů. Tvůrci filmu natočili thriller se všemi základními atributy žánru a do jeho středu umístili zdánlivě slabou ženu, která v rozhodující chvíli (když jí opravdu začne jít o život) s pomocí ryze ženských zbraní zasadí konečnou ránu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Juto 

všechny recenze uživatele

Podceňovaný kriminálny príbeh. Film vyznačuje sa solídnym hereckým výkonom a veľmi pútavým príbehom. 6/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pokud se děj zrovna odehrává přímo v soudní síni, tak mě to bavilo. Ve chvílích, kdy se děj přesune někam jinam, to za moc nestojí. A závěr je až trapně Béčkovej. Navíc ani herci, když teda nepočítám Williama Hurta, nepředvedli nic mimořádnýho. Pokud máte rádi filmy z prostředí soudu, tak si vyberte něco jinýho. Navíc tohle moc neobstojí ani jako thriller. Za pár dní si na film ani nevzpomenu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabší a velmi rychle zapomenutelný thriller se slušným hereckým obsazením. Joanne Whalley je vydírána, aby jako členka poroty ovlivnila výsledek soudního procesu s mafiánským bossem. Když je ohrožen život jejího malého syna, nemá jinou možnost volby, než začít jednat... ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Slušně rozehrané soudní drama, ale druhá polovina (poporotní část) bohužel sklouzla do velmi rutinního a slabého thrilleru. ()

Reklama

Reklama