Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Asterix. Vše absurdní bylo dovedeno do krajních mezí, skvělé nápady - třeba konfrontace s mágem, který z vás udělá jakékoliv zvíře pouze pohledem; zápasník s německým přízvukem, který přepere i Obelixe (!) nebo Obelix vycházející z hospody po snědení slona, velblouda, dvou jehňat, krávy, selátek, křepelek a bůhví čeho ještě se slovy: "Kde je kuchař? Donesl pár předkrmů a pak se vypařil!" ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle Asterix nějaké nej, tak je určitě ten (no offense) nejujetější:)) Přece jen když má někdo prokázat, jestli je nebo není bůh, musí úkoly být náležitě složité. Nakonec i Caesar by rád jednou odešel na penzi. I s Kleopatrou, prý to byla skvělá kuchařka:) BTW přímo tady je nejlepší historický fórek ze všech, nápověda, je to něco o Brutovi:) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nadhodnocené. Zasmát se i toho člověk sem tam může, ale celkově to není nic vyjímečného. Jediná část, u které jsem se smál nahlas, bylo žádání o propustku A38. Kromě tohoto mají všechny ostatní úkoly v podstatě úplně stejný průběh a samotný děj tak trochu připomíná smyčku, která po několikátém přetočení přestává bavit. Naštěstí není film příliš dlouhý, takže zcela se omrzet nestačí, ale s takovými dvěma dalšími úkoly už by to bylo napováženou. 65% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto jsem se místy válel smíchy po zemi. Zcela bezpečně je to ta nejuhozenější asterixovská komedie ze všech. Přemíra humoru a parodických narážek zejména na přebujelou byrokracii potěší a pobaví asi většinu nejen fandů Asterixe, ale i inteligentního a přitom prostého humoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Teutatise tohle je ten nejzvláštnější díl Asterixe a přitom nejlepší animovaný film s ním, který jsem kdy mohl vidět. Takovou legraci si v animovaném filmu už nikdy neužiju. Prostě Asterix s Obelixem jsou jedineční hrdinové, které jsem žral od mala a rád se na ně podívám kdykoliv. Jen nechápu příliš cynický názor uživatele canakji na úkor Asterixe. Vždyť o nadsázce to právě je a kdyby nebylo, tak nebudou tak oblíbení a úspěšní. Tenhle díl je neskutečně nápaditý i na úkor toho, že nevznikl podle komiksu, dokáže skrývat pár naprosto geniálních vtipů. Tenhle díl jde trochu stranou z celé okupované Francie Římany. Tahle bokovka prostě vznikla a pro mě se stala nejoblíbenějším dílem, který se v mé paměti nikdy neztratí. --- Znáte někdo Herkula? - Jo, prodává tu amfory. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $2,400,000║ Je to nejaké kolísavé pri tých 12úlohách ale prevažne sa tam nájdu dosť vydarené nápady a komické zápletky. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kde jsou doby takovýchto animáků a mé vykulené oči zářící půvabem a nenuceným humorem pohyblivých obrazků... Aspon někdy si na to mohu rozpomenout při podobných filmech :-) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny, Albert Uderzo .. První záběr připomene to nejkýčovitější od Walt Disney, ale pak už se přeřadí na svéráznou vlnu a přesně dávkovaný humor nás provede historickým příběhem jedné houževnaté Galské vesnice. Rozjařená etuda na ostrově rozkoše je slastnou vzpomínkou na předešlé desetiletí, satira z byrokratického aparátu pak nasadí příběhu královskou korunu. Na osmdesátiminutový snímek však bylo úkolů zbytečně moc, postupně to upadlo do jednotvárnosti, protože nebylo čím překvapit, když víte, že zvládnou cokoliv. Ani cirkusový konec neměl na to, vyrovnat se několika předešlým perlám a radostné nadšení tak spíše ochlazoval. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix který nevznikl na námět komiksu má vše:hlášky,situace,vtipy a konec je nejujetější ze všech.To se musí vidět! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix, který není byť jen volnou adaptací některého ze sešitových dobrodružstvích, je paradoxně tím téměř nejlepším (nebýt Překvapení pro Ceasara). Zatímco u zbylých Asterixů je problémem nezdaření přenesení inteligentního, avšak všem srozumitelného humoru z předloh, tak zde si tvůrci prostě vymysleli naprosto šílené úkoly hodné pouze bohů; a to v nejlepším duchu sešitových dobrodružství. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::: Když jsem byl malý klučina, tak jsem to žral, moc mne to bavilo a baví mne to dokonce i teď ! Jeden z mých nejoblíbenějších animáků ! Dal bych i 6 hvězd ........... :-) ::::::::::::::::::::: ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný a rodinný film? Nejlepší Asterix jo, jinak mám jiný názor.. Vtipné, odpočinkové a už v roce 1976 věděli, jaký bude na úřadech bordel a jak lehko stačí k zešílení, to je dokonalý :D ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejlepsi film o Asterixovi, nejsviznejsi, nejnapaditejsi, nejvtipnejsi a s nejlepsima hlaskama. Dej se s nicim nesere a leti od ukolu k ukolu, ktery jsou vymysleny fakt paradne, k tomu pohodova hudba, prijemna animace a samozrejme dojde i na bitky. Nevim, jestli je tohle vsechno zasluhou faktu, ze predlohou nebyl komiks, ale tohle je proste dokonalost. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem kreslených dobrodružství Asterixe a Obelixe, filmová podobenství se jim nebudou nikdy rovnat! Už jako malej kluk jsem hltal všechny jejich příběhy, některé komiksy mám dodnes doma. 12 úkolů považuji za nejlepší a vrcholný díl, i když Velký boj taky miluju. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Hlášky mi došly, vyděšeně prchly před těmi, které se skrývají tady. "Já vím, bude pršet, lítají nízko." K tomu připočtěte nespočet historických narážek a úkol obstát v bludišti byrokracie, který mě poslal ze židle na zem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak to máme: 1. běh, 2. hod oštěpem, 3. zápas, 4. dostat se přes kněžky z Ostrova rozkoše, 5. vydržet nesnesitelný pohled mága Irise, 6. sníst všechno, co předloží šéfkuchař titánů, 7. projít doupětem bestie, 8. získat propustku A38, 9. přejít propast pomocí neviditelného lana, 10. vylézt na obrovskou horu a uhádnout hádanku Horského kmeta, 11. přespat na pláni mrtvých bojovníků, 12. porazit Caesarovi nejlepší gladiátory. Co je na tom? Já bych tedy propustku A38 získal bez problémů, protože byrokracie je mé druhé jméno, ale s tím zbytkem bych asi měl menší obtíže. Naštěstí to není na mně, ale na tom mazaném prckovi a na tom nenažraném tupoňovi, takže mi nezbývá než popřát co nejmilosrdnější prohru Caesarovi a hodně zábavy všem ostatním. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

51. nejlepší film podle hodnotitelů? To leda, že by ho hodnotily malé děti, kterým se mimochodem určitě moc líbí. Pokud ho ale sledovali i dospělí, tak jsem v mírných rozpacích. ()

Reklama

Reklama