Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je legendární animovaný film. Nejde jen o příběh pro malé děti i dospělí se u něho pobaví. Každý si v něm najde to své. Zajímavé je, že i po tolika letech od vzniku v něm nacházím pořád něco nového. Úkoly jsou zajímavé. Divák se u toho nestihne nudit, nemá na to prostě čas. Moje hodnocení samozřejmě ovlinila i velká dávka nostalgie. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Miestami som sa ozaj veľmi bavil, navyše to nie je ani dlhé, škoda, že všetky tie úlohy neboli až tak vtipné, aby som tomu mohol dať najvyššie hodnotenie. Moderné filmy o Asterixovi a Obelixovi sa na tieto staršie nechytajú. Navyše ten slovenský dabing k tomuto mám veľmi rád. Páči sa mi aj nápaditosť, ktorou to oplýva. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako první ze série kreslených filmů o Asterixovi jsem zvolil (nečekaně) ten nejlépe hodnocený. Po zhlédnutí musím konstatovat jednu věc: ač je animace dnes už nepohledná a většina gagů ohraných, film nabízí celou řádku momentek, které jsou bezkonkurenční při následné rekapitulaci a případné debatě s obeznámenými přáteli. Ostrov rozkoše, egyptský kouzelník, kuchař či nepřemožitelný bojovník jsou super, ovšem návštěva Domu, kde se zatmívá rozum, je prostě geniální. "Omluvte mou zvědavost, pánové - prosím vás, jak vypadala ta bestie?" Obelix: "Chutnala výtečně." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix, který není byť jen volnou adaptací některého ze sešitových dobrodružstvích, je paradoxně tím téměř nejlepším (nebýt Překvapení pro Ceasara). Zatímco u zbylých Asterixů je problémem nezdaření přenesení inteligentního, avšak všem srozumitelného humoru z předloh, tak zde si tvůrci prostě vymysleli naprosto šílené úkoly hodné pouze bohů; a to v nejlepším duchu sešitových dobrodružství. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Považujem za prirodzené pozrieť si 68. najlepší film podľa mienky užívateľov ČSFD a za rovnako prirodzené, že sa v tomto prípade budem v jeho hodnotení rozchádzať s mienkou väčšiny. Splnil som si svoju nepísanú povinnosť, dokonca som ho dopozeral až do konca, samozrejme s mikrospánkovými vložkami, lebo jeho hypnotický účinok nemôžem poprieť. A to je asi tak všetko čo som na margo hrdinských Galov ochotný napísať. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)

Reklama

Reklama