Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix, který není byť jen volnou adaptací některého ze sešitových dobrodružstvích, je paradoxně tím téměř nejlepším (nebýt Překvapení pro Ceasara). Zatímco u zbylých Asterixů je problémem nezdaření přenesení inteligentního, avšak všem srozumitelného humoru z předloh, tak zde si tvůrci prostě vymysleli naprosto šílené úkoly hodné pouze bohů; a to v nejlepším duchu sešitových dobrodružství. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Kreslený Asterix (a Obelix) nemůže být špatný, nicméně, když jsem viděl zdejší hodnocení, tak jsem valil oči. Není to trochu moc? To je vlastně jedno. U tohoto Asterixe (a Obelixe) mi nesedí jeho "délka". Nikoliv ta časová, ale příběhová, neboť jak to všechno začne tak to i skončí. Jeden úkol střídá v rychlém sledu ten další a než se člověk naděje, je konec. Ale i tak je to vtipné, plné absurdit a nádherně nakreslené. To se musí frantíkům nechat, na klasickou animaci jsou machři. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Hodně ulítlý díl - zde autoři zřejmě svou imaginací neplýtvaly ani minutu - rozdělit film do dvanácti krátkých absurdně laděných segmentů je velmi sympatické a vychází to - jeden svou podivností trumfuje druhý. U mě jednoznačně vítězí průvodce Asterixe a Obelixe, kterého z míry nevyvede vůbec, vůbec nic - divný flegmatik s plandajícím nosem. Samotné úkoly poté dosahují šťavnatých rozměrů - ať libozvučné nymfy a speciální večeře Obelixe či halucinačně laděný hypnotizér nebo duchové legionářů atd. Pěnné... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by som nemal hodnotiť a komentovať film, z ktorého som videl niečo vyše polovicu, ale bola to tá druhá a tunajší vysoký priemer tým aj tak nijako neutrpí (jeden proti 18 tisíc nemá šancu!). Byrokracia je večná, pracie prostriedky nadpozemsky účinné, ale ak si odmyslím, že sa jedná o legendárnu dvojicu, tak mi ostáva solídny animák, ktorý má čo povedať aj dospelým, ale pri ktorom som určite nechytal záchvaty smiechu a ktorý v mojich očiach trochu zostarol. Možno ak by som videl všetkých A a O v rade a pozrel si ich zopár komixov, ich genialitu by som docenil. Možno nie. ()

Kosik 

všechny recenze uživatele

Hmm, jestli je tohle nejlepší Asterix, tak na ostatní asi ani koukat nebudu. Až na pár fórků na začátku to začne po půl hodině dost nudit a vyvrcholí to trapnym soubojem v Koloseu. No prostě težký zklamání.. Nechápu, jak tohle může mít 91% a první příčku v animovaných filmech. Něco neni v pořádku..... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama