Reklama

Reklama

Že je mi nevěrná? To za prvé není možné a za druhé jí to neprojde! Americká komedie o žárlivém manželovi, nic netušící manželce a plánu pomsty vskutku ďábelském. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

... nebo také návod, jak zakroutit krkem své mladé manželce. Nevěrně tvá působí ohraným, přesto slušně zábavným celkem, ve kterém se toho zrovna moc neodehraje. Pár náhod, které se stanou nám totiž změní názor na věc, tak jako hlavnímu hrdinovi Claudeovi. Slušná zábava a perfektní představa na konci filmu, a jedná o docela zajímavý film, který může někomu posloužit jako návod ;-) Ovšem je to především komedie. Srandovní pokus o zavraždění své mladé manželky. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je veselý a čo považujem za najlepší film s Dudleym Moorom v hlavnej úlohe. Muž je presvedčený nedostatočnými nepriamymi dôkazmi, že jeho žena je neverná. Aj keď je stále veľmi zamilovaný do svojej manželky, taliansky zamestnanec mu „hovorí“, že ju musí zabiť. Tak sa začína špirála, kde Claude (Moore) plánuje vraždu svojej manželky. Keď sa však pokúša uskutočniť plán, situácia sa pokazí. 6/10 ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Giuseppe, nečti si v mém smetí." Ve svém původním komentáři jsem se dopustil chyby. V obsazení je uveden Jan Tříska a protože jsem si ho nevšiml (a protože film v 80. letech normálně běžel v našich kinech), usoudil jsem, že byl v české verzi vystřižen. Nakonec mě jeden zdejší kolega upozornil, že tam Tříska je (v malé roličce režiséra, když dělá Nasstasja Kinski postsynchrony), ale fór je v tom, že můj komentář téměř slovo od slova opsala jistá novinářka z Týdeníku Televize, která psala o Nevěrně tvé článek. Mou domněnku vzala jako hotovou věc, dokonce ji pomocí vlastní invence ještě notně "vylepšila" a já jsem se tak stal spolušiřitelem fámy. No, aspoň je to důkaz, že ty naše zdejší plky čte i někdo zvenčí. :-) Ale k filmu: určitě nepřeháním, když řeknu, že Nevěrně tvá je spolu s Tootsií nejlepší hollywoodská komedie 80.let a dalo by se na ní přímo vyučovat, co je to gradace děje nebo stavba dialogu. O nesmrtelnost se jí postarala taky všude zmiňovaná a citovaná scéna houslového souboje v Montiho čardáši.A jestli máte rádi Dudleyho Moorea, tak právě tady ho - při vší úctě třeba k Arthurovi - zastihnete v té nejlepší formě. Opravdu nepřeháním: bezpodmínečně nutně musíte vidět! 100% ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dudleymu padající ožralové a popletení komici jdou naprosto skvěle, jak mistrně dokázal v Arthurovi. O tom, že skutečná realizace jednoho snu může být setsakra ošemetná záležitost, jsem se dozvěděla formou, která mi způsobila příjemné šimrání v břišní oblasti, takže nemůžu dát nízké hodnocení. Každý soudný člověk by celou akci zastavil už při prvním kolapsu s diktafonem, ale Clauda každý nezdar ještě víc nabudil a divák si tak mohl užít pořádnou prču při řešení dilematu miluj nebo zabij. A ty kultivované umělecké dialogy! "Myslíte toho zkurveného vrzala?" A co teprve aktuální zprávy z rádia:"Německý kancléř Helmut Kohl...."☺ ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Hodně lehká komedie (s epizodním zasazením do prostředí dabingu a filmové i koncertní hudby) postavená na kouzlu nevyřčeného. "Děvko !!!! Promiňte, hledám svou ženu". ♫ Barová Chattanooga s mad`arským přízvukem či co ?! Postráneckého dabingu hlavní postavy by z dnešního pohledu možná ze začátku slušelo méně ubrat na komediální stylizaci, aby vynikla i romantická rovina filmu (která u nás ale v 80.letech ještě možná byla malou neznámou). Závěr s plánováním zločinu strhující, stejně jako vtip o arménských dvojčatech ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama