Reklama

Reklama

Film sledující život otce Stuarta Longa (Mark Wahlberg), boxera, který se stal knězem, který inspiroval nespočet lidí na své cestě od sebezničení k vykoupení. (honzikk)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek sledující život boxera, kterej se po incidentu vydal na dráhu kněze a svými argumenty dokázal přemlouvat celou církev. Silnou stránku filmu nese poslední hodina, kde je až moc dojemné sledovat postupný pád Stua, kterej se za každou cenu i přes svojí nemoc nechce vzdát. Je vidět, že film psala zarytá žena do podobných příběhů ze smutného průchodu životem. Sice fanda Katolické církve úplně nejsem (když už, tak Evangelickou), ale nějak mi to nevadilo, protože režie a scénář si s tématem hraje dokonale. Mark by si určitě měl vybírat více podobných rolí, to samé Mel, takhle dobře jsem je dlouho hrát neviděl. Myslím si, že snímek hodně potěší fandy filmu The Intouchables, přece jenom se to nese v podobném duchu. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Amatérský boxer Stuart Long (Mark Wahlberg) musí kvůli doporučení od doktora ukončit kariéru. Stuart se proto rozhodne, že bude hercem. Než se tak stane, přijme práci v obchodě s potravinami, kde potkává osudovou ženu Carmen (Teresa Ruiz), do které se okamžitě zamiluje... Film je založen na skutečném příběhu. Mel Gibson hraje ve vedlejší roli Markova otce, který nemá se synem v podstatě žádný rodičovský vztah. Později v jejich životech dojde k nečekané události, která vše změní. V každém případě tahle role Gibsonovi ve filmografii ostudu nedělá. HODNOCENÍ 60% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, ale nebol to môj šálok kávy. Postava Stuarta je určite pozoruhodná, a jeho prerod z boxera s kopou nerestí na "znovuzrodeného" kňaza, to pôsobí priam neuveriteľne. A keby to nebolo podľa skutočnej udalosti, tak by som povedal, že to je fakt nonsens. Každopádne, takéto "osvietenie" je asi skôr niečo výnimočné. Mark Wahlberg to zahral vynikajúco, zato postava otca, ktorú hral Mel Gibson mi išla ohromne na nervy. Čo dodať? Tento film si asi získa skôr srdcia veriacich katolíkov, no pre nás ostatných to bude také... proste neuveriteľné. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Rosalind Ross pre svoju režisérky debut vybrala taký true-based príbeh, ktorý určite vyvolá nevoľnosť medzi veriacimi ľuďmi (tých plných vulgárnych výrazov, neraz v dome Boží, by sa mohol obmedziť na minimum). Príbeh Stuarta Longa je plný kontroverzií a protikladov. Na druhej strane je však vidieť, že aj keď jeho základné vlastnosti a svojský slovosled zostali, jeho celkový charakter dokázal (v rámci možností) posunúť k lepšiemu. Všetci hlavní aktéri, tu predovšetkým myslím na tri Wahlberg / Gibson / Jacki Weaver, sú na správnom mieste a podávajú taký herecký výkon, ktorý sme od nich už dávno nevideli. Osobné hodnotenie: 75% (***)  ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

PROČ? Proč ten film vznikl? PROČ? Proč jsem ho zapla :D Mark je fajn, ale tohle pro mě bylo tak neskutečně neuvěřitelné a přišlo mi to pomalu jako výsměch. Pardon. Co se mi z toho filmu akorát líbilo byl Gibson, kterého jsem po dlouhé době v něčem zase viděla a jeho hlas je pro mě to, co mě u toho filmu vlastně udrželo. Toť vše. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Film je věnován milující vzpomínce na Almu Wahlberg (1942–2021). Mark Wahlberg tak vzdal poctu své zesnulé matce. (Rominator)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama