Reklama

Reklama

Film sledující život otce Stuarta Longa (Mark Wahlberg), boxera, který se stal knězem, který inspiroval nespočet lidí na své cestě od sebezničení k vykoupení. (honzikk)

Recenze (62)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

FAS-CI-NU-JÍ-CÍ a STR-HU-JÍ-CÍ příběh vymatlané, vybouchané palice, které to rohovaní dostalo zbytky intelektu do až tak záporných čísel, že se z něj stal kněz a lidový mudrc, jenž inspiroval davy podobných unimobuněk po celém světě, aby místo „hloupého“ a bohapustého mlácení hlavou do zdi „chytře“ vykoupili akcie První římskokatolické a.s., a mohli ten svět v láskyplné péči lhostejné modly, která je jen tak ze sportu v jednom kuse rozjebává na hadry, načež jim ještě jako bonus pošle nějakou nevyléčitelnou nemoc, přežít bez psychofarmak a jen na Biblickém metadonu. A proč?! Protože dividendy nakonec swapnou s Fousatým strejcem za prokazatelně existující luxusní život v Ječný a VIP fleka na načechraném obláčku, na němž budou s kůl Ježíšem hulit pampelišky bez THC a eternálně očumovat kolem poletujícím andělíčkům prdele. Kromě toho, že je to nesmírně FAS-CI-NU-JÍ-CÍ a STR-HU-JÍ-CÍ, je to také totálně ZÁ-ŽIV-NÉ a svým svižným a inteligentním dějem i hereckými výkony to v pohodě dýchá na záda až takovým bouračům bloků, jako například Mše 2 – Návrat mše, Nedělní zpověď – Snídaně u pedofila, Tvrdnutí chleba 3 – Retrogradace útočí či slavný uchvacující dvouhodinový dokument Jak rychle rostou nehty. A aby toho nebylo málo, najala si na tu slávu Boží klika fanatických holyúdských kudlanek v čele s bezbožně otřesným nehercem Márky Márkem a dávno mrtvým židofobním alkoholikem vskutku ostřílenou režijní a scénaristickou matadorku, dvaatřicetiletou a zcela nezištnou Melovu gerontofilní geriatrickou pečovatelku a cévkovačku, která má za sebou nespočet cinefilních skvostů, třeba Die Hard 7 – Banging Mel after two viagras nebo Grumpy old Mel aka Dej si pohov, Gibsne. Po dvou hodinách uhrančivě omamné Boží parády, blahoslaveného lidového katechismu, a ještě blahoslavnějších dialogů celý ten FAN-TAS-TIC-KÝ Opus Dei vyústí v jedno velké moudré filozoficko – religiózní podprahové poselství, jež se dá lapidárně shrnout jako „Raději, proboha, nikdy neboksujte!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Od spolupráce Wahlberga a Gibsona jsem tedy čekal víc než tuhle sice profesionálně zpracovanou, ale dějově nefunkční nudu. Navíc už stokrát viděno jenom v jiným hávu. Ne úplně proser, ale ani nic super.35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nuda se rozhodně nedostavila. Wahlberg s Gibsonem zaručují dostatečné množství sarkasmu, hlášek a nakonec i mouder. Čekal jsem panbíčkářskou srágoru, ale světe div se Wahlberg si evidentně chtěl dojít minimálně k Oscarové nominaci a film uteče i přes křesťanskou tématiku jako voda. 60% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Amatérský boxer Stuart Long (Mark Wahlberg) musí kvůli doporučení od doktora ukončit kariéru. Stuart se proto rozhodne, že bude hercem. Než se tak stane, přijme práci v obchodě s potravinami, kde potkává osudovou ženu Carmen (Teresa Ruiz), do které se okamžitě zamiluje... Film je založen na skutečném příběhu. Mel Gibson hraje ve vedlejší roli Markova otce, který nemá se synem v podstatě žádný rodičovský vztah. Později v jejich životech dojde k nečekané události, která vše změní. V každém případě tahle role Gibsonovi ve filmografii ostudu nedělá. HODNOCENÍ 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Rosalind Ross nám prináša príbeh Stuarta Longa. Boxera, z ktorého sa po veľkom životnom momente stane kňaz. Muž, ktoého všetci budú poznať pod menom "Father Stu". Musím povedať, že tento film ma úprimne dostal. Málokedy sa mi dostanú pod ruku filmy, ktoré hovoria o kresťanstve a Bohu a nepôsobili na mňa nátlakovo alebo ako keby ma chceli poučovať a robiť mi kázanie.. Myslím si, že z hlavy mi napadne akurát "The Two Popes", ktorý skutočne nechal plynúť atmsoféru a bol som schopný mu uveriť každý moment. Tento film to ale skutočne dokázal. Ukázal nám Stuarta vo svojom čase boxera, jeho cestu a spôsob života. A to, čo možno začalo ako snaha získať si ženu, do ktorej sa zamiloval sa po jednej obrovskej nehode a zázračnom uzdravení zmení na poslanie. Odrazu si uvedomí kto v skutočnosti je, čo od neho Boh chce a rozhodne sa toto poslanie prijať. A či už verím, že dostal poslanie nebudeme rozoberať. Ale verím tomu, že on sám tomu veril. Že sa to stalo jeho životnou cestou. A veľká poklona pôjde Markovi Wahlbergovi, ktorý to skutočne odohral s obrovskou dávkou cti. Jeho herecký výkon by si pokojne zaslúžil nomináciu na Oscara (hoci to asi nebude), pretože som v ňom videl ten obrovský prerod, no súčasne som videl, že je to stále jedna a tá istá postava. Vedel ako správne rozprávať, nepoužíval kvetnaté metafory, no pomenoval veci veľmi skutočne. Scénka ako robí kázeň väzňom je pre mňa jeden z osobných highlightov. No momentov, ktoré si zapamätám v tomto filme je viac. Jeho nehoda na motorke, časť keď skončí pod sochou Márie s poznámkou, že ho ona postaví na nohy alebo záverečná spoveď. Vo výsledku silný film, ktorému možno chýba len ten wow moment, ktorý by z dobrého filmu urobil výborný. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o obrátení a zlepšení sa. A vydržaní životných nástrah, aj keď im niekedy nerozumieme. Je to naozaj solídna pocta skutočnému otcovi Stuovi, o ktorom sa Wahlberg dozvedel na večeri s dvomi kňazmi. A tak sa rozhodol vraziť zo svojich niekoľko miliónov dolárov len na výrobu tohto filmu. Niet sa čo diviť, Wahlberg je katolík a sám seba považuje za silne veriaceho. Navyše, investícia sa vyplatila, za mesiac v kinách film zarobil asi 15 miliónov dolárov. Wahlberg kvôli svojej role pribral 14 kg, takže aj táto snaha sa cení. Účasť ďalšej katolíckej hereckej star Mela Gibsona bola takisto už samozrejmosťou. Niekomu film môže prísť ako agitka, film však nie je nijako násilný, sleduje osud otca Stua, tak ako ho on sám zažil a podal. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Wahlberg se fakt snazi a film ma silne hutne poselstvi o potrebe odpusteni ve vsech vrstvach spolecnosti. Najdete tu veci tragicke, emocionalni ci vtipne. Ale je to takove bez zivota. Nedelnimu kazanu pridani cukru moc nepomohlo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I přes inspiraci skutečným příběhem, jsem filmu nevěřil vůbec nic. Táhlé skoro až parodické s mizerným Wahlbergem, který na tenhle typ rolí prostě nemá a v naprosto nezajímavé režii, která se vůbec o nic nesnaží a věří, že bude stačit jen neuvěřitelný příběh bez jakékoliv tvůrčí invence. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film plný klišé o polepšenom debilovi, ktorý na mňa vôbec nefungoval, takže vo výsledku to pôsobí len ako otravná náboženská agitka. Gibson bol celkom ok, ale Wahlberg ma tu sral od začiatku do konca. 4/10. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek sledující život boxera, kterej se po incidentu vydal na dráhu kněze a svými argumenty dokázal přemlouvat celou církev. Silnou stránku filmu nese poslední hodina, kde je až moc dojemné sledovat postupný pád Stua, kterej se za každou cenu i přes svojí nemoc nechce vzdát. Je vidět, že film psala zarytá žena do podobných příběhů ze smutného průchodu životem. Sice fanda Katolické církve úplně nejsem (když už, tak Evangelickou), ale nějak mi to nevadilo, protože režie a scénář si s tématem hraje dokonale. Mark by si určitě měl vybírat více podobných rolí, to samé Mel, takhle dobře jsem je dlouho hrát neviděl. Myslím si, že snímek hodně potěší fandy filmu The Intouchables, přece jenom se to nese v podobném duchu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběh Stuarta Longa je sice inspirativní a věřím, že ovlivnil hodně lidí, jeho filmové zpracování to ale nedokáže, jakkoliv jde o velmi slušné řemeslo, které nenudí nejen díky solidnímu Wahlbergovi. Aniž bych chtěl boxerův/knězův příběh znevažovat, podobně laděných filmů už vznikl nespočet a nemžu se zbavit dojmu, že v poslední době je těch vyjímečných, nebo alespoň zapamatovatelných čím dál méně. Spíš ty filmy působí dojmem, že si odškrtneme další "pravdivý příběh" a jedeme dál...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, ale nebol to môj šálok kávy. Postava Stuarta je určite pozoruhodná, a jeho prerod z boxera s kopou nerestí na "znovuzrodeného" kňaza, to pôsobí priam neuveriteľne. A keby to nebolo podľa skutočnej udalosti, tak by som povedal, že to je fakt nonsens. Každopádne, takéto "osvietenie" je asi skôr niečo výnimočné. Mark Wahlberg to zahral vynikajúco, zato postava otca, ktorú hral Mel Gibson mi išla ohromne na nervy. Čo dodať? Tento film si asi získa skôr srdcia veriacich katolíkov, no pre nás ostatných to bude také... proste neuveriteľné. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že nejsem věřící, ale strašně slabé, hlavně druhá půle. Mrzí mne to, kvůli Gibsonovi a Wahlbergovi jsem se na to těšil. 5/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Obsazení bylo jako v mnoha případech důvodem, proč jsem si tenhle film stáhnul, a pustil. Bohužel jsem ale čekal, že to bude takový. Všichni prozřeli, přestali chlastat, mluvit sprostě, dělat děti , a obrátili se na víru. To je ta jediná cesta. 30%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle byla jedna velká nuda. Chápu, že to má zajímavý příběh, ale zase nemusíme točit filmy, o každém, kdo jde kolem, že ne? Je tu hodně cítit, že Hollywood už nemá odkud brát, tak se chytá všemožných příběhů, které by diváky mohli chytnou za srdce, ale tohle je natočený tak ploše, že to nemá žádnou emocionální hloubku, nic. A Mark Wahlberg není tak dobrý herec, aby to dokázal utáhnout. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom príbehov o vykúpení. Mark Wahlberg do svojej úlohy vložil, veľa úsilia. Napriek skvelému výkonu, ktorý predviedol, nemal pre mňa ten správny emocionálny dopad. Jeho herectvo ešte nemá na takýto tip filmu. Cítil som však, že dobre pracoval v scénach s Melom Gibsonom. Väčšie sklamanie pre mňa bolo jednoducho v tom, ako bol príbeh podaný. Scenár bol slušný, ale tempo bolo trhané. Niektoré časti filmu som mal pocit, že ich treba ďalej rozvíjať a skúmať, zatiaľ čo iné boli naťahované a neposunuli postavy ani dej. 5,5/10 ()

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama