Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bohatá modelka Bibiane (Marie-Josée Croze) zpochybňuje po traumatickém potratu svůj zdánlivě dokonalý život. Její podnikání v rodinné síti butiků končí fiaskem a navíc jedné noci z nepozornosti přejede člověka. Druhý den ráno se dozvídá o muži, který zemřel po srážce s autem. Sužována pocitem viny se zúčastní jeho pohřbu. Tam se seznámí s pozůstalým synem Evianem (Jean-Nicolas Verreault) a naváže s ním milostný poměr. Bojí se mu však prozradit své temné tajemství… Existenciální příběh plný paradoxů, v němž mají místo mystické, symbolické, komické i romantické scény, má nezvyklého kolektivního vypravěče: norské ryby určené do kanadských restaurací. (Cinemax)

(více)

Recenze (64)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ryby nás lidi zkrátka mají přečtené. Denis Villeneuve natočil chladné existencialistické drama s trhlou romantickou linkou a mírně nastavuje zrcadlo Monty Pythonovu smyslu života, kde taktéž skupina ryb filozofovala nad otázkami lidské existence. Zajímavě strukturovaný příběh se špetkou černého humoru a podívaná, která rozhodně nesedne každému. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Magická romance umně balancující na pomezí serióznosti a cynického nadhledu. Přesní herci, podmanivě namodralá kamera, scénář pohrávající si s náhodou a časovými liniemi a rytmická režie. Pro mě nejlepší film na MFF KV 2001. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $338,525Tržby Celosvetovo $338,525▐ Denis Villeneuve teda vie zatočiť s príbehom /80%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po Požárech a Polytechnice nemohu jít výš i kdybych chtěla. Tudíž souhlasím s uživatelkou kareen, která souhlasí s uživatelem Jherhawem. Denisovi se tentokrát opravdu nepodařilo vytvořit takovou atmosféru a ponor do zraněné duše, abych k Bibiane cítila empatii a když už, tak jsem jí cítila skoro víc k synovi zemřelého. Velká škoda. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve ve svých začátcích tak trochu ulítal artovým směrem a mluvící ryba v Maelström je toho jasným důkazem. Film se odehrává v lehce přemýšlivém duchu, s objektivním nadhledem komentuje určité životní situace, které samozřejmě mají svou paralelu v tom, co se odehrává na obrazovce. V ničem to však nepřehání, diváka rozhodně neubíjí filozofií. Filmové postavy mají de facto také zajímavé příběhy, takže mi ani není jasné, proč mě to v důsledku nechytlo více, hmm.... 6/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhá expozice utápějící se v depresi hlavní hrdinky je na můj vkus už trochu moc. Ve chvíli kdy ale Villeneuve začal posunovat děj skrze rozbité časové linie mě to ovšem chytlo. Bizarní spleť událostí, náhod a osudových setkání ještě uvozuje vypravěč, kterým je právě porcovaná ryba. Herecky brilantní a naprosto realistické. Nejpodivnější romantický film za hodně dlouhou dobu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nafetovaná artovka pre nafajčených návštevníkov festivalov a kinoklubov. Ale už tu je cítiť obrovský režijný talent a som rád, že Villeneuve netrpí záchvatom vlastnej dôležitosti a nechá si občas aj skákať po hlave producentami a poriadne si za to zaplatiť. Vtedy totiž točí skutočné majstrovské diela. 5/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zabije, bude zabit. A nebo ne? Příběh jak rozbitá sklenice, kdy až poslední střípek vyjeví vše. Zpočátku mě onen existenciální nihilismus mírně ubíjel, pak se něco zlomilo a já s očekáváním sledoval, jak příběh dopadne. Jindy bych asi volil temný konec, leč mému momentálně lehce sentimentálnímu rozpoložení tenhle vyhovoval. Ryby u Monty Python během konverzace vyčkávají v akváriu, zdejší vypráví na popravčím špalku, zatímco mačeta se nezadržitelně blíží, aby oddělila upovídanou hlavu... ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že Villeneuve ušel od svých počátků velký kus cesty. Přesto mě tenhle lehce křečovitý příběh o zbytečnosti a koloběhu života odvyprávěný zčásti porcovanou rybou, zčásti mezititulkami, okouzlil víc než kdejaký mástrkus. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Od horšího hodnocení film zachraňuje závěrečná černohumorná půlhodina, zpočátku jsem ale nevěděl, co si o tom mám myslet a proč bych se o to (postavy, přáběh) měl zajímat. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že nevyplave a celý zbytek filmu bude bez ní. Nechtělo se mi dál sledovat, jak se sprchuje a zalézá do postele. Od toho popela se ale už neumyla, takže happyend. Celkově dost blbý film. Škoda, že všichni diváci zjevně ještě v jeho průběhu zapomněli, čím její Maelström začíná. Chycená ve víru nicméně byla už před tím, o čemž se ale nedovídáme nic. Sled vypravěčů vypráví velmi starý příběh. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Viac menej podobný prípad ako predchádzajúci Villeneuveov film. Len tu mi ešte jeho nevyzretosť a mladícka dravosť sadli viac, ako pobehovanie po púšti s účelom kvalitnej erekcie. Film každopádne začína veľmi svojrázne a takmer ma odradil, ale čím ďalej tým viac ma príbeh Bibiany vťahoval ako do sujetu, tak do jej myšlienkových pochodov. Bol zábavné sledovať všetky motívy a dedukovať témy, ktoré Denis ešte trochu neohrabane používa a ponúka. A asi to chce aj opakované pozretie, aby to človek docenil ešte viac. Takto je to dosť pocitová záležitosť, ktorá ma proste oslovila a môže za to aj krásna Marie-Josée Croze, aby som bol úprimný. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní snímek, který má ještě zvláštnějších vypravěčů. Poslední půlhodina mě zaujala nejvíc, ale s vyšším hodnocením si nedovolím vyrukovat. Hlavně začátek (prvních 40 minut) je neskutečně podivný. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Kdybych neviděl Požáry, řekl bych, že Denisův nejlepší. Takhle jen o kousek těsně druhý. Už asi v první čtvrtině jsem věděl, že to bude dneska plný počet, sám nevím přesně proč, byl to takový můj vnitřní pocit, který mě opět nezklamal. Vynikající hudba, kamera a pak jeden příběh o tom, že všechno jednou končí a znovu začíná. Vyprávěný tak trošku netradičně mořskou rybou. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa vraj Denis vrátil do školy, aby sa zdokonalil a podľa mňa urobil úplne super, lebo potom prišli naozaj parádne filmy. Zo začiatku som mala rozpačité pocity a krásnej a talentovanej Marie - Josée som nevedela prísť vôbec na chuť. Druhá polovica filmu sa mi síce naozaj veľmi páčila a aj muzika bola parádna, ale zostávam predsa len pri troch hviezdach. Apropo, je to tak, alebo sa mi to len zdá, že Denis má každý film úplne, ale úplne iný. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

46th KVIFF 2011 - TRIBUTE TO DENIS VILLENEUVE - Pocta Denisi Villeneuvovi (Maelström / MAELSTRÖM / Maelström) - Až na toho opravdu bizardního vypravěče, který mi fakt nesedl, další z opravdu skvělých a úžasně věrohodně zahraných filmů tohoto skvělého režiséra... Jak zde ukázal nešťastného, deprimováného člověka bylo až děsivé... - 31. 5. 2011 - 90% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pojednanie o tajomstve života, ktoré ani na konci neprinesie odpoveď. Alebo prinesie? Veľmi bizarné spracovanie hraničiace s čiernou komédiou, v ktorom sú zapamätateľné dve prvky: strašidelná hovoriaca ryba a neoholená frnda hlavnej predstaviteľky. ()

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu se režisér, který je ke své tvorbě velmi kritický, vrátil zpět do školy, aby zdokonalil své scénáristické schopnosti. Svůj film nepovažuje za dobrý, spíš za experiment, který překvapivě uspěl. Na konto pověstné mluvící ryby v roli vypravěče dodal, že měla velký úspěch v Japonsku. Konkrétně se ve filmu vyskytuje jako prvek, provázející příběhem, ve kterém se opakuje jedno téma - odpovědnost za své skutky.Temné komedii dominuje hudba, která by klidně mohla být z úplně jiného filmu. Maelström je zajímavý počin, s nádechem cyniky a vůní melancholie. ()

seale 

všechny recenze uživatele

Náladová, existenciální artovka. Chce to prokousat se začátkem, který svádí k menším rozpakům. Ovšem závěrem celý počin dozrál v jakostní přívlastkové víno. ()

Reklama

Reklama