Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle mě je ze všech dovolených nejlepší. Film střídá často prostředí a hodně konfrontuje názory členů rodiny, čímž vzniká humor a neopakovatelné scény. Jmenuju alespoň záměnu s čísly z Německa :-) Cameo role Erica Idlea potěší, ve francouzské části se v roli záporáka zaskví Victor Lanoux a v roli dámy s psíčkem na Eiffelovce se mihne Alice Sapritch, ale tu tady moc lidí znát nebude... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase je pro mě ikona americkýho humoru let osmdesátých a speciálně po návštěvě rodiny Griswaldových u mě zůstane dobrá nálada na hodně dlouhou dobu. Tenhle díl těží především s konfrontace Amerika versus Evropa. Objednávka jídla v Paříží nebo přítomnost Griswoldů na bavorským festivalu mě dokáží opakovaně rozesmívat už asi dvacet let a to je ta nejlepší vizitka téhle komedie. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Dalsi blaznive pribehy zname americke rodinky Griswoldovych nas provedou po Evrope - mistami sice trapne vtipne, ale na druhotu strnu projet si v jednom filmu Evropu - proc ne. A nekery vtipy nejsou uplne spatne:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charles Fox: 1. Pig in a Poke (0:49) - Danny Gould 2. Holiday Road (2:13) - Lindsey Buckingham 3. Hey, Big Spender (1:20) - Beverly DeAngelo 4. Some Like It Hot (5:06) - The Power Station 5. The Hills Are Alive With the Sounds of the Griswalds (1:06) - Cast of 'European Vacation' 6. Problèmes d'Amour (6:49) - Alexander Robotnick 7. Ça Plane Pour Moi (3:02) - Plastic Bertrand 8. Town Called Malice (2:56) - The Jam 9. New Looks (2:14) - Dr. John 10. Back in America (3:01) - Network ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlatko, ale my nie sme normálni ľudia. My sme Griswoldovci.“ Po prázdninách v Amerike (80%) a pred vianočnými sviatkami (80%) a návštevou Las Vegas (40%) Griswoldovci vyhrali okružnú cestu naprieč Európou, ktorá sa pochopiteľne bleskovo zvrtne v nekonečnú nočnú moru. Snímke nemožno uprieť vskutku výborné zábavné miesta, z ktorých sa nejeden divák bude ukážkovo rehotať (Angličania, Prasa vo vreci, Eric Idle, Robbie Coltraine, nemeckí príbuzní), snímka sa však bohužiaľ zastavila uprostred cesty a excelentné komediálne scénky (pasy, parížsky čašník, kruhový objazd) strieda s pocitom, že produkcia sa stratila vo veľkolepej európskej výprave, nevraviac o slabších hereckých výkonoch (tak celkovo). Film pôsobí čudne zostrihaným dojmom a zlé finále s ukradnutou videokazetou tomu nepomáha. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Parádní jízda napříč starou Evropou s neuvěřitelně střelenou cool rodinkou! Co víc si přát, takhle na sobotní podoledne nebo sváteční den. Chevy Chase ve formě! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl celé série, přesto nemohu pod čtyři hvězdičky a hádejte kvůli komu??? Ano, samozřejmě kvůli tomu komikovi s talentem od pána Boha...... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená v Evropě neni zrovna moc povedený pokračování. Neni to nejhorší, ale film je celkově dost nevyrovnanej. Začátek mi přišel poměrně dobrej, ale ke konci se nějak začal vytrácet vtip a naopak přibejvala nuda. Navíc místo Dany Barron (moje oblíbenkyně z Beverly Hills 90210) tam hraje nějaká strašně nesympatická tlustoprdka. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tož toto byl docela slušný nářez:) Poměrně poklidný začátek se v mžiku promění v neskutečně bláznivé, bizarní a vtipné eskapády, jejichž nápor vytrvá až do konce filmu. Odrovnávající scénky při návštěvě Anglie ("car crashes" a cyklista), Francie (venkovní posezení v kavárně a místní "laskavá" obsluha:) a Německa (nocleh u zcela neznámých lidí). Samozřejmě nesmí chybět bohatá zásoba hlášek. Celkové zpracování i příběh není možná nejdokonalejší, ale už jen kvůli tomu, jak jsem se bavila, jsem nemohla dát jen tři hvězdičky. "Něco k pití?" - "Colu." - "Dáte si ji v plechu?" - "Ne, raději tady", "Žasnu, jak rodinné svazky prolomí i jazykovou bariéru." :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

So scenárom sa tu podľa mňa dali robiť divy a mohlo to byť oveľa šťavnatejšie. Nechápem tento výpadok. Veď zvyky, tradície, pamiatky a štýly života každej krajiny sa dali tak neskutočne krásne zosmiešniť alebo zosmiešniť samotných Griswaldovcov, že to mohol byť triumf nad jednotkou. Škoda mierneho poklesu humoru, no stále je to pozerateľná rodinná záležitosť. 70%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Další ze super komedií o rodině Griswoldových. Děj tentokrát pramení z jejich výhry v rodinné soutěži Prase v chlívku. Také vtipná, také milá a také super rodinná komedie, i když o trochu slabší než předchozí díl, ale pořád vtipná a úžasná. A také zde se nachází několik nezapomenutelných scén. "Děti, podívejte, támhle je Big Ben a támhle parlament. Copak se nikdy nedostaneme z toho kruhového objezdu?" Po hodině "Děti, Big Ben, parlament. Děti..." "My víme, Big Ben, parlament." Už je všude tma a Clark pořád dokola "Big Ben, parlament, Big Ben, parlament." Super scéna. Další super scéna je, jak Clark zboří Stonehenge. A nebo jak přijedou na návštěvu za Clarkovými příbuznými do Německa, a když odjíždějí, tak ten pán, u něhož ten den a noc byli se ptá manželky: "Kdo byly ty lidi?" Prostě jedna super scéna vedle druhé, vidím to na 90%... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Prostě bláznivá dovolená v Evropě. Průměrná komedie, některé momenty lepší, jiné slabší. Ale jinak celkem pohodovka. 60% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za vidění stojí rozhodně lokace, v nichž se děj odehrává. Jinak poměrně za vlasy přitažená americká komedie, u které se lze občas zasmát zdařilému vtipu. 2* ()

juta 

všechny recenze uživatele

Další bláznivé kousky s rodinou Griswaldů, tentokráte v Anglii, Francii, Německu a v Itálii. Skvělé narážky na jednotlivé země. Nejvíc pobavila asi jízda vlakem do Říma. I když nepromluvíte ani slovo, dokážete být i tak otravní. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalšie dobrodružstvo rodinky Griswoldových nás vďaka výhre v súťaži privádza na bláznivú cestu po Európe. Clark je opäť veľmi vtipný a celá ich cesta je humorná, aj keď prvé ich dobrodružstvo bolo lepšie a rozhodne pre mňa zostávajú najlepšie Vianočné prázdniny. Pozitíve ale je, že jedna lokácia strieda druhú, film perfektne odsýpal, naši hrdinovia pustošia jednu európsku metropolu za druhou a všade sa vryjú nezmazateľne do pamäti miestnych obyvateľov. U tohto podareného komediálneho koktailu sa divák nemá čas ani chvíľku nudiť. ()

Reklama

Reklama