Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prázdniny v Európe sú o dosť slabšie ako tie americké. Je tu množstvo hluchých miest a mnoho gagov nefunguje. Aj tak sa tu nájdu kultové okamihy. Najlepšou scénou je jednoznačne návšteva u Helgy a Fritza. Predstavitelia oného páru to zahrali tak geniálne, že ja keď to uvidím tísíci krát, tak sa budem smiať. Ešte by som vyzdvihol cameo pythona Erica Idla, ktorý je ako vždy nezabudnuteľný. Avšak cítiť tu, že to trochu stráca dej a niektoré pasáže sú fakt nudné (najviac asi záver v Taliansku). Každopádne, hoci s ťažkým srdcom, ale predsa dávam tomuto filmu 60%, narozdiel od 40%, už kvôli Ericovi Idlovi, stále debilnému a užasnému Chevymu Chaseovi, úvodnému cameu Johna "Gomeza Addamsa" Astina a tanečnej show v Paríži ;). PS: "Ale drahá, my nie sme debili. MY sme GRISWALDOVCI!" ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za exteriéry a hudbu. Zoufale se snažím přijít na to, co je na tomhle filmu vtipného. Nedaří se mi to. Ale ta úleva, když skončil! ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Bacha, americká buranská rodinka Griswaldovcov sa pre tento raz vybrala prebrázdiť Európu. S ich správaním je tu zase spojených dosť komických situácií a hlášok a na starom kontinente zažijú naozaj všeličo. Netreba hľadať v tomto filme nijaký hlbší podtón, iba sa nechať baviť touto už klasickou vynikajúcou oldschoolovkou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší než díl první. Sice jen o chloupek a stále nedosahuje kvalit "čtyřkových" komedií, ale bavil jsem se dobře a pocelou dobu filmu. Chevy je opět skvělý, jen ti decka jsou víc otravní:-) "...hlasujeme pro 3*...kdo je pro 3*?" 60% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Po Vánocích pro mě nejlepší díl..Clark se svou rodinkou cestují do Evropy. Výborná scéna ve francouzské restauraci, v Anglii na kruháči nebo v Německu na oslavách. To nemá chybu, já se výtečně bavil. Ke Griswoldům se vždy rád vracím a je jedno, který díl si pustíte, všechny na vás vyblijou tunu zábavy. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Skvelý film opäť o putovaní rodinky Griswoldovcov, no tentokrát po Európe. Mám rovnako rád ako Prázdniny v Amerike, toľko vtipných scén a gagov sa v jednom filme vidí málokedy, plus bizarné postavičky a kopa katastrof. Skvelé! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavou to je asi na stejné úrovni jako první "Bláznivá dovolená". Na "Vánoční prázdniny" to ale nemá ani zdaleka. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Nejslabší dobrodružství nejvtipnější filmové rodinky je stále místy sranda k popukání. Škoda, že má film i pár slabších vtípků. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

O dost slabší pokračování má příchuť nastavované kaše. Obrovský ohlas prvního dílu nenechali producenti bez odezvy a vyrukovaly s vykalkulovanou, jen místy vtipnou, komedií. Amy Heckerling (při vší úctě) není dobrá režisérka a její přírůstek do série mohl znamenat definitivní stopku dalším chystaným pokračováním. Naštěstí se tak nestalo a Chevy Chase se nám později vrátil v komedii, jenž napravila reputaci. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co že to hledáme ??" - "Sex, tati !!" - "Ale no tak, Audrey !!" - "Ale tati, to je německy šest !!" - "Vážně ?? ..dobrý den !! Já a moje rodina hledáme sex.." - "Schweinhund !!" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Rodina Griswoldových jede do Evropy - na stejné úrovni jako před tím. Scénář : John Hughes a Robert Klane. Kamera : Robert Paynter. Hudba : Charles Fox. Hrají : Chevy Chase jako Clark Griswold, Beverly D'Angelo jako Ellen Griswoldová, Jason Lively jako Russell Griswold, Dana Hill jako Audrey Griswoldová. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Griswaldovci na čele s podarenou hlavou rodiny sa vracajú. Sú rovnako vtipný a zábavný ako minule, čo je len fajn. ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie o rodině Griswoldových na cestách po Evropě. Pokud se rádi bavíte, rozhodně se nezklamete. Hlášky a nápady Clarka, nenechají nikoho v klidu. ()

Reklama

Reklama