Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Chevyho Chase ale niektoré hlášky a fóriky filmu ma dostali. ...ten ju hádam pretiahne rovno tu na tom stole...ticho Rusty tu nik nikoho preťahovať nebude. Beverly D'Angelo ako starostlivá a hlavne chápajúca matka je najinteligentnejšia rola filmu. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejbláznivější , nejpovedenější a hlavně nejzábavnější díl z této série. Jedna lokace střídá druhou , film perfektně odsýpá , naši hrdinové pustoší jednu evropskou metropoli za druhou a všude se vryjí nesmazatelně do paměti místních obyvatel. U tohoto povedeného komediálního koktejlu se divák nemá čas ani chvilku nudit. Jednosuše klasika. Griswaldi jsou zpátky! Film: 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale ta rodina je tak debilní a nefunkční, že nechápu, jak mohou vůbec fungovat. Já vím, že je to hlavně sranda, nebo teda by to hlavně měla být sranda, ale mě jsou tak protivní, že už se na ně ani nemůžu koukat. Sem tam to opravdu zachraňuje dobrý vtip, ale postavy už to pro mě až příliš zabíjejí. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné béčko... Pro milovníky žánru je to jednoznačně výborný film. Americká natvrdlost spojená s trapným chováním jsou hlavní devizy této ulétlé komedie. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Této slavné sérii jsem nikdy úplně na chuť nepřišel, ale Chevy Chase je americký buranský taťka k pohledání, gagy jsou povedené a vcelku je to slušná zábava. Film na zabití nudného odpoledne. Nic víc. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Clark Griswold sice v prvním pokračování vymění svůj klasický americký stationwagon za Citroen DS a další klenoty tehdejší západní evropy, jinak je to ale podobně bláznivé a místy zábavné, jako když cestovali napříč USA do Walley Worldu. Možná o trošičku méně zábavné, ale pořád dobré. Tentokrát už je to místy přehnaný (zboření stonehenge, čokl skáče z eiffelovk, letadlo přetočí pochodeň sochy svobody), ale zase je tam soutěž v prasečích kostýmech a prsa. Dokonce několik párů :) Škoda jen tý debilní zápletky v Římě, ta byla nudná. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Stále je to ještě vtipné, ale ve srovnání s Vánočními prázdninami nebo Bláznivou dovolenou je výlet do Evropy jen nepovedené domácí video. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Stále slušná zábava, někdy maličko přehnaná, stále (kupodivu) neurážející (Evropany). Taťka Griswald naprosto skvělý, děti maličko otravné. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Griswoldovi stále pokračujou ve svých patáliích, ovšem s přídavkem různých kultur a zemí... Stupidní vtip je ještě stupidnější, humor víc nabírá na trapnosti a Chevymu lehce po evropských toulkách dochází šťáva... Každopádně se i tahle dovolená přežít dá... Kde jinde uvidíš po zacouvání popelnice demolici polystyrenovýho Stonehenge?!... 60% ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než vánoční díl, ale pořád dost sranda. Rozhovor s pařížským pinglem nemá chybu: " Gargoni! ". ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Clark s rodinou díky soutěži vyhrají letenky a pobyt po Evropě. No potěš třeste se. další várka omylů a smolných situací. Viz stále dokola jezdící na kruháči. Či v Německu na pivních slavnostech,kdy Clark tančí místní tance až ztoho vyprovokuje bitku a jejich známý ,které si samozřejmě spletou a bydlí úplně u cizých lidí. Či jejich děsný barety v Paříži. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Chevy Chase byl ve skvělé formě a gagy byly prostě skvělé - dodnes se u nás sem tam prohodí hlášky typu: dám ti vodu ze dřezu, nepoznáš rozdíl nebo : wer is sechs(sex) ? Schweine Hund ! :-). Rusty a Audry tam ještě jsou jako správní mladiství, kteří za každou cenu nechhtějí být z rodiči. Legendární soutěž Prase v chlívku a její lolitkářský/pedofilní uvaděč je taky k pokukání. Celý film paroduje národy z Evropy a moc se mu to daří ! ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Myslím, že při toulkách po Evropě si na Griswaldy každý vzpomene....Výborné scény z Londýna, Stonehenge a z Německa.... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Clarku, jsem ráda, že jsme se rozhodli být prasata !" ----- Ne lepší, ale ani ne výrazně horší ... ve srovnání s pilotním filmem. Dovolená v Evropě ... BURANSKÁ dovolená v Evropě - možná dokonce víc buranská, než měla v úmyslu, přičemž určitá úroveň bláznovství jí (naštěstí) zůstala ... patrně jako vedlejší produkt tvůrčího hemžení na place. Jakoby měli jen neurčité povědomí o Starém kontinentu ... jakoby mu nebyli schopni porozumět - nejen Griswoldovi, ale prakticky všichni, kdož se na zfilmování jejich v pořadí druhého dobrodružství jakýmkoli způsobem podíleli. Krom toho - obecně nesnáším přeobsazování rolí, třebaže uznávám, že se mu v praxi někdy nelze vyhnout. Jenomže Griswoldovic děti SOUČASNÉ se projevují o poznání méně sympaticky nežli jejich děti MINULÉ, které byly (patrně v důsledku nevyhovujícího termínu natáčení) nenápadně odloženy a vzápětí zapomenuty - v naivní víře, že si toho zábavy chtivý divák nepovšimne, takže ... ne zcela přesvědčivé 3* ()

Reklama

Reklama