Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

zette 

všechny recenze uživatele

Nazev filmu jsem znal, ale nikdy ho nevidel. Je to teda silena blbost, ale dival jsem se na to v dobrem rozpolozeni a misty mi to prislo hodne vtipne, at uz navsteva francouzske restaurace nebo den u strycka v Nemecku.-). Vyborna oddechova zalezitost, muzu doporucit. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl ze série bláznivých dovolených Griswoldovic rodiny. Rozhodně je to výrazný sešup dolů, co se týká srovnání s prvním dílem. Zábava nic moc, jen sledujeme jednotlivé scénky z jednotlivých států Evropy. Střihač měl co dělat. Přibylo zbytečně sprostých výrazů a nahotinky z pařížského night klubu jsou také zcela zbytečné. Ano, sem tam jsem se zasmál, občas dobrá hláška nebo gag, ale celkově rozhodně komedie, která výrazně nepobaví. A zub času je už na tomto filmu také hodně vidět. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Opravdu nejhorší ze serie, ale pořád to ční nad komediemi z posledních let. Není to žádná nostalgie, ale je to prostě úžasný humor. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

O dost lepší, než první díl. Od začátku dynamické, ulítlé, zábavné. Bohužel to dost pokazila až poslední, kriminální zápletka. Ale jinak jsem si celou rodinu Griswaldových neskutečně oblíbil - zejména neustále pozitivního a neřešícího Clarka. A co teprve ty hlášky. „Dobrý den, pane. Já a moje rodina tady hledáme s**.“ Rozhodně ne rodinný film. 75% ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

To už bylo v Simpsonech :) … Samozřejmě zveličuji, ale pro současného diváka je tento argument asi nejvíce říkající. Satirické vyobrazení americké rodiny bylo ve své době určitě svěžejší než dnes. Vtipné to do určité míry je (někdy více, někdy méně), lokace jsou atraktivní a nemůžu říct, že bych se nudil, dnes už film ale nemá moc co nabídnout. Mimochodem, první díl jsem neviděl a tento jsem považoval za první a jediný (nechápu, že mě to hned netrklo, ale stalo se). 50% ()

Mihail123 

všechny recenze uživatele

Z celej série asi najlepší diel. Tentokrát sa vybrali do Európy, takže konečne známe prostredie. Veľa vtipov, ktoré fungujú, Chevy Chase má jednoducho talent. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Rodina Griswoldů tentokrát po Evropě prožívá další celou řadu svízelných situací. Film je opět vtipný a zábavný! ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Dnes již legendární Griswaldovic rodina vyhraje v televizní soutěži okružní výlet po Evropě. Rád se na tento film vždy podívám, protože je velice nenáročný, příjemný a uvolňující. Jedinou kaňku představuje dosti šeredná dcera. Nevím, proč zrovna ona prošla vítězně castingem. Jinak kolotoč legračních scének, plynoucích tu a tam z nedorozumění, tu a tam z toho, že Griswaldi jsou vlastně pitomci (ale s dobrým srdcem), zaručuje velice dobrou zábavu pro celou rodinu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jen bezcílně bezdějově se tu řetězí jednotlivé bláznivé výletní zážitky rodinky Griswoldovic, typických Američanů na návštěvě v Evropě. Bohužel s velmi proměnlivou kvalitou vtipu, mnoho jich vyznívá hluše a usekle bez pointy (přičemž si dost neurvale utahují "z nás", tedy zejména z Francouzů :-)). Pěknou pohodičku v klasickém stylu groteskovitých komedií se ale nastolit podařilo. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Ne že by tam nebyly vtipné scény, jen jsou prostě idiotsky zrežírované. Na dobrou polovinu gagů je divák dlouho předem připravován, takže už ví, co bude následovat. Ta druhá půlka gagů je buď infantilní, přiblblá, nebo bez pointy. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Najslabšie prázdniny, do tej našej Európy nemuseli ani cestovať. Nenavštívili viacero miest napriklad take Slovensko. Ak si chcete pozrieť komédiu na Európský spôsob odporúčam radšej Eurotrip. A vychutnať si Griswoldovcov tak to už tie daľšie prázdniny a tieto preskočiť alebo pozrieť ich až ako posledné, ako som to urobil ja. 3* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Znatelně slabší než jednička, ovšem na odřenou 4ku to stačí. Na menší hodnocení je Clark Griswold příliš trhlý a i z normálně nevtipné situace dokáže vybruslit s humornou grácií sobě vlastní. Evropo, třes se! ()

Jigsaw88 

všechny recenze uživatele

Na plné čáře u mě vítězí dovolená v Las Vegas, tento v pořadí druhý film, mě zaujal o něco méně, ale co stojí určitě za vypichnutí je scéna s číšníkem ve francouzské restauraci :-D u té jsem se opravdu nasmál. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pokracovani dovolenkovych prihod Clarka a jeho rodinky. Ma to svoje mista ("La Donna Nella Doccia"), ale vanocni a nebo ty prvni prazdniny jsou prece jen lepsi. 3+ P.S.: vyborna je Dana Hill v roli dcerky...tu jsem driv nejak neregistroval, ale tentokrat pobavila. :-) ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Rodinka Griswaldovcov vyráža opäť na dovolenku, tentokrát do Európy, takže nie je núdza o množstvo vtipných momentov. V porovnaní s prvým dielom dosahuje tento približne rovnakých kvalít a aj počet vtipných scénok je na tom približne rovnako. Prázdniny v Európe majú len tú nevýhodu, že je to už po druhýkrát. Škoda len, že sme niekde v Európe nenarazili na vtipného Randyho Quaida. ()

Reklama

Reklama