Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie o krušném životě pod ochrannými křídly snaživého smolaře Clarka Griswolda, který manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey žene na další děsivě báječnou dovolenou, tentokrát do Evropy. Vše začne nevinně. Griswoldovi se zúčastní televizní soutěže a vyhrají první cenu, kterou je čtrnáctidenní cesta Evropou po atraktivní trase Londýn - Paříž - Řím. Leták cestovní kanceláře sice ujišťuje, že vše je perfektně připraveno a zajištěno, i ta nejlépe zorganizovaná akce se však v případě Clarka Griswolda změní v totální chaos. V Anglii jim autonehoda znemožní prohlídku slavného Stonehenge, která skončí katastrofou, v Paříži se otec rodiny rozhodne užívat nejen prohlídek muzeí, ale také nočního života. Zatímco Rustymu se takový nápad líbí, Audrey léčí svou nešťastnou lásku sáhodlouhými telefonáty přes oceán. Poté, co Clark protancuje v Německu podrážky, vede jejich cesta do Říma. Přestože se říká, že tam vedou všechny cesty, Clark ne a ne žádnou najít. Ale je jisté, že ani když nakonec dorazí do cíle, zábava nekončí. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

klúčik 

všechny recenze uživatele

Američani prišli do Európy. My sa smejeme na nich a oni sa smejú z nás. Tak nás vidia a naopak. Je to celkom dobrá komédia. Najlepší je nemecký ľudový tanec a anglická pohostinnosť. Ako asi by natočili nás? A možno by nič nestačili natočiť, lebo by im to nikto " upratal". Dávam 70%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelé pokračovanie skvelej komédie s fenomenálnym Chevym v hlavnej úlohe v rokoch, kedy mu ešte svet ležal pri nohách... ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

Rusty Griswold: Who was it that said when in Rome do as the Romans do? Clark Griswold: That was Rome not Paris. This is Paris and you're drunk. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Vždy se děsím amerických filmů, které mají dovětek "v Evropě". Skoro vždy to totiž končí katastrofou. Vzhledem k tomu ale, že tenhle film už nemohl klesnou o moc níže než jeho předchůdce, zase taková katastrofa to není. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Film drží jako vždy skvělý Chevy Chase.Představitelé obou dětí jsou naprosto otřesní a nesympatičtí.Možná to byl záměr.Syn vypadá jako Mick Jagger a dcera jako Aťka Janoušková.Nic proti Aťce.Film by mě byl sympatičtější,kdyby se na dovolenou v Evropě vydali jen Griswaldovic rodiče bez fakanů. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Jako oddechovka v pohodě. To střídání destinací bylo hodně fain a v každém státě by se dalo vybrat něco fakt zapamatovatelného (vede návštěva u příbuzných v Německu). Ale ta zápletka se zloději už bylo trošku přes. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je začátek s Johnem "Gomezem" Astinem a ve Spojeném království, ten kontrast americké a britské angličtiny si vždycky užijou. Francie a Bavorsko ještě dobré, ale Itálie už byla dost trapná. Ještě že se tam vždy objevil Eric Idle. 72% ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Naprostá crazy oddychovka díky osobnosti Chevyho Chase. Griswaldovi jsou ve všem výjimeční a svou výhru si náležitě užívají. Představují manželskou a rodinnou idylku, všichni se mají rádi. Konec byl akčně přehnaný. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia spravili najhoršie čo mohli, vyňali všetko nefunkčné z predošlých prázdnin a znásobili to. Vznikla tak nevtipná zmes štyroch zástavok v Európe, v ktorej o podarený vtip ani nezakopnete. Zato tých trápnych a plytkých je tu na kilá, mnoho pokusov navyše odhadnete skôr než sa o slovo prihlási pointa. Zvrátené mi prišlo i vykreslenie domácich kultúr, Angličana môžete prejsť aj párnym valcom a on sa vám poďakuje, Francúzi pojedli všetok arogantín sveta, Taliani sú zločinci a Nemci? Tí mali dvojlitrové krígle a klobásky snáď aj v sexshope. Uchopením to už nebola komédia skôr paródia na štýl Fantozziho v najmenej vtipných eskapádach. A to som mal chuť zasmiať sa na účet Európanov aj dovolenkujúcich Griswoldovcov, lenže ono to bolo tak moc primitívne ako Amícka predstava o tom, že všetci žijeme, bývame a prespávame v príbytkoch starých materí bez okien a kúpelní. Ak si do toho pripočítam vôbec najškaredšiu tínedžerku aká sa objavila v hranom filme, plus stupídne bočné zápletky máme vymaľované, typická americká sračka je na svete. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Griswoldovi jedou na dovolenou do Evropy. Vtipná komedie, pro nás ještě zajímavější o to, že vidíme jak nás Evropany vidí obyčejní Američané :-) ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená a příjemná komedie, Vánoční prázdniny mám radši, ale u správné komedie se máte smát, a to tenhle film zaručeně splňuje. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Pro rodinu Griswaldů mám slabost (hlavně pro maminku Beverly D'Angelo), ale přece jen mi s odstupem času už nepřijdou tak vtipní, jako kdysi. Nicméně pořád beru sérii Bláznivých dovolených jako velkého předchůdce dnešních EuroTripů, RoadTripů a jiných tripů (myslím těch legálních tripů). ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než napoprvé (typické dělání sequelu "větším a bombastičtějším" - šlo minule o jedinou destinaci? My vám dáme rovnou 4 země!), ale stále jde o příjemný a veskrze vtipný film... ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Zábavná komedie (jak jinak, vždyť je z osmdesátek) napěchovaná gagy, jinotaji vedoucími až k anglické královské rodině (Battenberg/Mountbatten) a komickými situacemi – u mě vedou „sýrové“ programy v anglické TV a bavorská fackovaná s pódiovým ejchuchů, kolena do vrchu. ()

Reklama

Reklama