Reklama

Reklama

Boratův amerikánský lokdaun & Borat vyvrací

(seriál)
  • USA Borat's American Lockdown & Debunking Borat
USA, 2021, 1 h 22 min (Minutáž: 7–37 min)

Epizody(7)

Recenze (12)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu pozitivem - první epizoda (na kterou se jako jedinou doporučuji podívat) byla povedená a pokud Vám v druhém Boratovi chyběla delší návštěva u amerických sympaťáků Jima a Jerryho, zde si je užijete naplno v nesestříhané skoro 40 minutové verzi. Spousta scén je přímo z filmu, ale doplněna o spoustu funny reakcí Borata. Určitě to nejlepší z tohoto seriálu. Český dabing je zde naprosto geniální a hláška "achoj, ja Borat" je naprosto geniální. Určitě doporučuji sledovat s dabingem. A teď se vyjádřím ke zbytku - ten spočívá v extrémně krátkých tematických epizod, které jsou s odstupem času nic neříkající, zkratkovité a nezajímavé. I reportáž ve Střepinách na TV NOVA mi toho dala o dezinformacích víc než toto. Tento TikTok formát osvěty před dezinformacemi se hrubě nepovedl a zaštítit to pod značku Borata shledávám jako nešťastné řešení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto nemá zmysel komentovať, doktrína o tom že iba média majú pravdu a všetko ostatné je konšpirácia je známa a čím viac sa akože podobné programy budú snažiť o zníženie polarizácie spoločnosti tým viac ju podporia. A to pravdepodobne niekomu vyhovuje. A že Kartágo musí byť zničené (v tomto prípade Fasabuk) už pochopil aj jeho majiteľ. ()

Reklama

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Nebudu se v téhle recenzi zabývat první epizodou. Jde jen o prodloženou část z druhého filmu. Ale ty zbylé epizody... Pro koho jsou? Komu by změnil názor na konspirace speciál s Boratem? Pokud víte, že zmíněné konspirace (vakcína, covid, steal the vote, Qanon, Soros apod.) jsou fake, tak vám je to k ničemu neboť se nic nedozvíte a ani to není podané s vtipem. Pokud v ně věříte, tak vás to nepřesvědčí. A pokud nejste rozhodnutí - opravdu hledáte názor v tomhle speciálu? Navíc si upřímně nemyslím, že je to 100% dobře zpracované. Skutečně lepší informace dostanete z jakéhokoliv videa Vice či Vox (doporučuji například Qanon: Search for Q od Vice). Navíc to za mě moc tlačí "regulujte internet" (což je upřímně dost těžké) a "dříve za našich časů všechno bylo pečlivě ověřeno než vydáno" (s čímž sakra nesouhlasím, jelikož knihy Ericha von Däniken, konzervativní rádio, FOX news a nacistická propaganda existovala už před internetem. Jen se sakra podívejte čím se radikalizoval Oklahoma City Bomber. Jediné, co je možná rozdílem, že na internetu se můžete dostat k čemukoliv rychle.). Musím říct, že nehledě na jejich řešení problémů, mají autoři pořadu v 99% pravdu, ale některé části by mohli být řečeny přehledněji (dokument tvrdí, že Facebook dostává z Anti-vax průmyslu 1 miliardu dolarů, což je sice pravda, ale tu miliardu dostává z reklam na jejich facebookových příspěvcích a skupinách a ne přímo od nich - pochází to ze článku Yahoo finance). Radši bych viděl Svěrákovské "veselé historky z natáčení" než tyhle mini dokumenty. Takže nyní zpátky do české reality, kde můžu sledovat konspirace na to, že Bartoš chce šlohnout domy seniorům v Praze a Merklová posílá do Česka uprchlíky. Děkuji. Edit: Sry, teď jsem si přečetl zprávy o Ferim. Ten vtip s tím nesouvisel. Smazal jsem ho. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

První díl budiž, zbytek je sice fajn, ale nepatří do Borata. A jestli ano, jedině dalšími díly vymítat zaryté bezvěrce logiky. Už u plnohodnotného pokračování Borata jsem si říkal, že scény z chaty byly slabé, první díl této bokovky toho moc neukázal. Nevěřím, že celou dobu byla takový nuda, a docela vnímám, že Cohen se vyřádil u Who is America a od té doby se trochu unavil. Už nejde tak daleko, už se místy opakuje, nebo jeho humor je slabší. Neříkám, že jsem se nezasmál, ale miniseriál opravdu nepotřebuje skalní fanoušek Borata vidět. Další díly, které vysvětlují původ konspiračních teorií není špatný, ale lze nalézt i lepší zdroje. K Boratovi se to roubovat nemuselo. Škoda, mnohem více jsem se bavil u kritizovaného počinu Who is America. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bylo by v pohodě někde mezi bonusy na Borat 2 DVD. Posadíš dva dobrácký chudáky před noťas, spojíš je s experty a použiješ za osvětu ohledně mýtů a nebezpečí konspiračních teorií. Jako OK, ale jako samostatný titul to nemá žádný větší appeal. Nehledě na to, že ta osvěta je velmi banální a místy zavání otravnou levicovou agitací :) ()

Reklama

Reklama