Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Diskuze

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Jasně, v pohodě, však já ti ten svět neberu. Taky mám ten "svůj", svým způsobem, takže chápu. ;-)

Ostatně - taky ráda sleduji filmy, poslouchám hudbu, apod., s někým (ať už je to jeden člověk, či třeba 20), někdy naopak si to či ono raději užiju sama. Jak kdy, dle nálady, okolností a možností. ;-)

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Tak to už záleží na společnosti a na lidech, které máš kolem sebe :) Já ani na filmy nerad koukám sám, víc si je užiji s přáteli a hlavně mě baví psát pro lidi, rozdávat tipy dále, takže to pro mne není jen vášeň, ale už i povinnost filmy sledovat a nebýt ČSFD, tak nejspíš bych sledoval jen Mainstream, a nevyhledával zapadlé klenoty a nedostupné věci :)  Mám svůj vlastní svět no .. :D  Filmy zkrátka žiju.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Žiju v době, kde jsou filmy dostupné, tedy né jak v 80. letech, kde byly videonasties apod, kde film se dal sehnat jen ve videopůjčovně, to jsem náhodou na pár let také zažil, ale dnes není pro mne problém obstarat si akční film z Malajsie či Indonésie, mám přístup k mnoha serverům, ke kterým ani normální lidi přístup nemají, spíš takhle jsem to myslel. To, že ty čteš máš sice jiný pohled na horory, ale neznamená, že ten můj pohled je automaticky špatný, neobjektivní, či nevyzrálý, jen proto, že nečtu literaturu, ikdyž si to nejspíš myslíš hmm .. :D Starší horory samozřejmě nasledované mám ( 80tky jsou fajn) 70tky tam je to už 50 na 50, ale mám to odsledováno spíš z povinnosti, než, že bych si je vyloženě užíval. Mám radši novější věci, jsem na estetiku, modernu a vyzrálejší techniku, ale zároveň netrvrdím, že novější horory jsou lepší než ty staré .. Má oblíbená doba byla 2005-2015. To byl můj největší filmový rozkvět a objevování žánru.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Ty toho ale dohromady nevíš nic ani o současném horroru, protože kdyby ano, říkalo by ti něco třeba jméno Laird Barron. Tak hlavně že máš ty fanoušky na FB.

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

P. S. Audiokniha nevoní, nezalistuješ si v ní... ;-) Ale už tě nebudu trápit. :-DDD

Jen tak mimochodem - mě z povinné školní  četby taky skoro nic nezaujalo. A pokud náhodou ano, už jsem to měla přelouskané dávno. :-D Nehledě na to, že si myslím, že např. Babička opravdu není nejvhodnější četba pro žactvo 4. třídy ZŠ. :-/

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Ty nežiješ v době filmu. To je nesmysl. Literatura pořád existuje i v současnosti, stejně jako existuje hudba. To, že to ignoruješ, vůbec nic neznamená.

A nerad se vracíš do minulosti? Myslíš tím, že nesleduješ ani starší filmy? Ignoruješ filmové horrory např. ze 70. let? Jestli ano, tak to můžeme tuhle debatu rovnou utnout, protože v tom případě je to naprostá ztráta času.

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Jejdanánku, to já kdybych se nevracela k minulosti (nejen přímo té své), tak bych se asi už nadobro zvencla. :-D Z přítomnosti se mi někdy až zvedá kufr. :-)

Samozřejmě tím netvrdím, že vše současné je "fuj", stejně jako že vše "tenkrát" bylo jen špica. Ale tak nějak se mi prostě dýchalo mnohem lépe, a třeba zažít tu atmosféru zmíněných 60. - 70. let... bych si přála aspoň na chvíli... ;-)

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Tak já mám třeba x lidí kolem sebe, co taky čtou, takže knížky mám s kým rozebírat. ;-) A i kdybybch neměla, tak by mne to od této činnosti rozhodně neodradilo (ostatně, mám pár zájmů, které taky nemám moc s kým sdílet, avšak přesto se jim plně věnuju). Ale jasně, každý to prostě máme jinak nastaveno, tebe holt knihy nebaví... Což je škoda, kdybys jim totiž přišel na chuť, objevil bys nový, báječný svět... ;-)

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Už ve škole, kdy mě nutili k povinné četbě, jsem se k tomu neměl, přitom máma knihy čte ráda a dost, takže to bylo čistě mé rozhodnutí. Pokud bych žil v té době, kdy knihy byly to jediné " dostupné" tak ano, za takových podmínek bych možná i četl, ale teď nejsou 60 roky .. :) Je mi 27 a žiju v době Filmů a já se nerad vracím k minulosti, žiju přítomností, takže mi to neber za zlé .. Ke knihám nenávist nechovám, díky nim vzniklo spousta filmů, které bych nejspíš neviděl, takže jsem rád, že tu jsou, ale Prosím ať mi nikdo nevnucuje je číst :) Až mi bude 75 a budu v důchodu, tak pak si klidně něco přečtu, pokud zrak dovolí, ale i tak bych spíš volil audio knihu.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Mr.Apache, Idée_fixe, Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Fanouškovská základna tady a na FB ti ke štěstí stačí? Tak to já potřebuju ke štěstí mnohem víc. Mimo jiné třeba kvalitní horrory. Kdybych nečetl, nepoznal bych z kvalitních horrorů nikdy ani polovinu.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Bolí tě oči ze čtení? A ze sledování filmů ne? To bys měl navštívit očního lékaře.

Nikdo z tvých přátel nečte? To bude nejspíš tím, že vrána k vráně sedá.

Číst se holt člověk musí naučit a mělo by se s tím začínat v raném mládí. Zanedbaná výchova se potom těžko dohání.

Co bys dělal za totáče, kdybys žil ve světě, kde byl horror zakázaný žánr? K nějakému filmu by ses v době před videem nedostal ani omylem a jediná možnost, jak se dostat k horroru, by bylo sehnat si těch pár (vysoce kvalitních) antologií, které tu vyšly v době uvolnění na konci 60. let. Pokud bys byl opravdovým fanouškem horroru, nic jiného než začít číst by ti ani nezbývalo. A to si piš, že pokud bys tím horrorovým fanouškem byl, číst by ses naučil raz dva.

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Je to jen můj pohled na knihy, kdo je rád má, nikomu to neberu :D Když miluji bojové umění, vezmu si příklad Raid, kdybych četl knihu, tak mi to ani z 10% nedá, to co mi dá film. Absentuje hudba,bojová choreografie, herce si musím sám domyslet, nechci si o násilí číst, chci ať na mě krev stříká z obrazovky, ale koho tohle nezajímá ani ve filmu, tak chápu, že dá přednost knize, tj. někomu stačí si o tom jen přečíst a představit si to, ale mě to bohužel nevzrušuje a nedává mi to ten  intenzivní požitek, který mi dá film. Literární horor načtený nemám, ale mám toho odsledováno víc, než kdokoliv jiný tady a to že ty mě nebereš vážně mě netrápí :) Mám dost velkou fanouškovskou základnu, tady i na FB, kteří mě vážně berou a to mi ke štěstí stačí.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

No, co se týká slovní zásoby a gramatiky, tak určitě plus, ale nebaví mě to. Přečtu 20 stran a už nevím, co jsem přečetl, mně to příjde nezáživné, bolí mě oči a jsem netrpělivý, raději zhlédnu 2 hodinový film se kterým se můžu podělit s tisíci fanoušky, než přečíst jednu knihu týdně, o které nemám s kým následně diskutovat, protože nikdo z mých přátel knihy nečte také a hlavně filmy se dají sledovat společensky, kniha je na mě až moc samotářská. Kdybych cestoval do práce hodinu vlakem, tak tehdy bych možná nad knihou pouvažoval, ale takhle ? to si raději večer pustím film :) 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Idée_fixe

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Chci říct, že by ses neměl vyjadřovat k něčemu, o čem vůbec nic nevíš - v tomto případě ke knihám. Vyhneš se tomu, že budeš k smíchu. Taky si tím zvýšíš šanci, že tvé názory bude brát někdo vážně.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

"...to bych z knížky určitě neměl."

Jak to můžeš vědět?

Literatura tu byla dávno před vynálezem nějakého kinematografu. Dokonce i horror tu byl dávno před vynálezem kinematografu. Původně to byl totiž čistě literární žánr, samozřejmě. Nebo si snad myslíš, že emoce vznikly až s pohyblivými obrázky?

Ale uklidním tě. Takových, co tvrdili něco podobného jako ty, jsem už pár zažil. Dokonce přímo na těchhle stránkách. Stačila jedna ženská se správným vlivem a chlapec obrátil o stoosmdesát stupňů. :-) Dnes by to všechno nejspíš popřel.

Možná že na tebe ještě nějaká ta správná kniha nebo ženská čeká. A nebo taky ne. :-)

Já se takovým případům směju, ale pro mě člověk, který ignoruje literární horror, prostě není fanoušek toho žánru. Je to jen silně omezený příznivec nějaké určité jeho specifické odnože, jedinec bez rozhledu a bez práva se k žánru vyjadřovat z jiné než z této pozice. Tzn. někdo, koho člověk se skutečným zájmem o žánr nemůže brát vážně.

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Mohu-li se s dovolením vmísit do debaty, tak knihy určitě nejsou ani zdaleka jen o "nějakém příběhu" (tedy, jak které, nějaké brakové asi nic moc dalšího nenabízejí, pravda). Z dobré knihy taky "stříkají emoce na všechny strany". :-) Dokáží vyjádřit jejich celé spektrum, ať už jde o jakýkoliv žánr. Navíc člověka obohacují, rozšíří jeho slovní zásobu, znalosti, tříbí fantazii, osvěží pravopis... atd, atp. ;-)

V pořádku, nic ve zlém nebo proti tobě, jen mi to nedalo...

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Mě osobně knihy nikdy nebraly, nemám z toho takový požitek jak z filmu. Při akční scéně řvu, nadávám, šílím, trhám si vlasy nadšením, emoce stříkají na všechny strany, to bych z knížky určitě neměl :) Pořádnou řežbu prožívám jak mistroství světa v hokeji .. asi tak .. :) Proto miluji akci, násilí, gore, zvrhlosti, a přecházení hranic, ale komu stačí jen příběh, tak ten se spokojí i s knihou, mně osobně o příběh nejde ani u filmů, takže to mám nastavené jinak než většina lidí.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, Mr.Apache, Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Podle toho, co píšeš, to chápu tak, že tvá fantazie ti nestačí na to, aby sis představil, jak to v takové knížce chodí. O čtení knih se ale nefantazíruje, takové věci musíš dělat v praxi nebo se k tomu vůbec nevyjadřovat, pokud nechceš vypadat jako idiot.

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

EvilPhoEniX

EvilPhoEniX (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Já nemám takovou fantazii a představivost a kdyby mi někdo pasti ze Saw jen popisoval, tak z nich rozhodně nemám takový zážitek, než když je přímo vidím. Ano je to individuální, ale já se rád podívám na tvůrčí kreativitu, vynalézavost, make up artisty, masky apod, tohle docením víc než líné uhnutí kamery a Domysli si. Tak jak někoho triggeruje nelogické chování postav v hororech, tak mně třeba neskutečně vadí tohle :) 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

EvilPhoEniX

Zajímalo by mě, co má přesně znamenat "...proč má vše zůstat na divákově představivosti ? Ok čtenářům knížek to možná nevadí, ale já..." v tvém komentáři.

Myslíš tím, že v knížce nelze vylíčet gore a masakr tak explicitně, že k tomu nepotřebuješ žádnou zvláštní představivost? Mohu tě ujistit, že to jde velice dobře. A na rozdíl od filmu přitom ani nehrozí špatné trikové efekty. ;-)

na příspěvěk reagoval EvilPhoEniX

Reklama

Reklama