Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Recenze (111)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Laciná kopie v laciné kopii.. Obytný vůz závodící s ďáblem pod dohledem hor, palice způsobující miseryi dolních končetin, sirény z hornických městeček, hostiny na čerstvém vzduchu na oslavu slunovratu.., to je jen část přiznaných inspirací, které měly diváka vlákat do pasti. Jenže když namazaná olejem sociálního přesahu scvakla, měl jsem pocit, že si ze mě dělají něco, co tvarem připomíná střešní okno toho domku na paloučku u lesa. To ti 2+1 režiséři nevědí, koho v klasickém hororu dostává špekoun s červenými rukávky k díře v plotu? A nebo vědí a já jsem stronzo.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Klasický horor vyvolával svým meta názvem a meta trailerem (ten lákal na jakýsi mišmaš Texaského masakru a Slunovratu, okořeněný ambicemi Chaty v horách) očekávání velkého zvratu, který vše postaví na hlavu, takže rozhodně nebudeme mít co dočinění s "klasickým hororem". Paradoxně, kdyby to klasický horor byl, líbil by se mi minimálně o hvězdičku více. Ten zvrat je sice konceptuálně hezký, ale paradoxně bere snímku veškeré jeho předchozí kouzlo. Ta krásná letní atmosféra jižní Itálie, tajemno kolem záhadného lesa, opuštěná chata, nevysvětlitelné jevy, divný kult ... to všechno zadělávalo na super horor, přesně jaký mám rád, byť by se nejednalo o nic originálního. Vlastně se mi v první hodince stopáže hlavou honily myšlenky, že se dívám na nejlepší/nejděsivější letošní hororový kousek. Po zvratu to sice lehce originální je (byť nijak šokantně, určitě už jsem někdy něco podobného viděl), ale veškerá ta dosavadní atmosféra je po něm v háji. Myšlenka dobrá, ale nedotažená tak, aby výsledný tvar opravdu fungoval jako celek. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, to zase byla sračka. Ze začátku to vypadalo nadějně, ale ta komediální fraška se stupidním vysvětlením... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

You Feel like you have already seen it!Classic Horror Story měl veškeré předpoklady stát se výborným hororem a rozhodně není špatným, avšak já jsem trochu v rozpacích a budu tentokrát s hodnocením přísnější.Italský nádech filmu sluší, potěší nádherné rurální teritorium ( božský LES!), skvělá hudba, hezké masky, impozantní chata ( Jeníček a Mařenka ?), docela netradiční příběh s překvapivým zvratem, sirény a tmavě rudá!! ( Zdravím Argenta) a příjemné hororové odkazy. Neplést si vykrádačku s poctou, to je jasný záměr tvůrců.Film má už od začátku nádech Texaského Masakru a pomalu odkazuje na různé exploitationy a hixploitationy, což je můj nejoblíbenější subžánr, takže logicky jsem se na tenhle film opravdu těšil. Kde se to přepne v jakousi variaci na Asterův Midsommar, tohle vše je v pořádku, ovšem to na mě působilo, že Leatherface nechal motorovku v kůlně a moc si nedokážu vysvětlit, proč Hixploitation z Itálie se bojí Gore víc než já pavouků?!!!Když už hodlají tvůrci do filmu dát Torture, tak proč má vše zůstat na divákově představivosti ? Ok čtenářům knížek to možná nevadí, ale já se po 5 letech těšil na pořádné Gore ( Tady krev měla stříkat z obrazovky až ke mně do obýváku!!) a to zůstalo kdesi v náznacích, v tomhle film rozhodně nenaplňuje svůj potenciál a že by se jednalo o intenzivní divočinu či nepříjemnou hororovou atmošku, se také vyloženě říct nedá, což je škoda, protože našlápnuto měl film dobře, spousta jiných věcí ( hudba, prostředí, vizuál, děj) tu funguje, ale mně to nestačí. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak je to asi jako jít do bordelu a nechat si tam polechtat koule od šlapky, ale k felaci nikdy nedojde.• Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Až do „toho“ zvratu dobré. Bohužiaľ nie zázrak, na to sú postavy priveľmi nudné, dialógy nezáživné, vzťahy medzi hrdinami podpriemerné a scenár klišé. Ale veľa toho zachraňuje mix mojich asi najobľúbenejších hororových subžánrov: hixploitationu a folk horroru. Postupné vyvražďovanie (hoci mdlých) postáv má niečo do seba, je správne nepríjemné, drsné a naturalistické. Bohužiaľ, po spomínanom twiste to úspešne pochovali. Ale 2* si Klasický horor nezaslúži. Asi. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd, málo krve (nic proti horům, ve kterých neteče krev, ale nesmí to vyvolávat dojem, že se z opatrnosti uhýbá pohledem). A ty meta řeči... nevím... je riziko zastavit film jen kvůli meta dialogům, a tady to moc nevyšlo. Někdo tak posedlý horory jako záporák by měl navíc vědět, že final girl vždycky vyhraje - jeho představa o hororu, kde se prostě zabíjejí turisti, dokud nejsou mrtví, je vlastně dost zvláštní. 2 a 1/2 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Splácanina povědomých scén z jiných hororů, která jakžtakž udržela mou pozornost díky mystery prvkům (záhadný přesun karavanu doprostřed lesa, "Ten les není les"), ale anoncovaný twist, který ospravedlní onu nepůvodnost, a s ním spojený humor to pohřbil úplně. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Přestože film odkazoval na celou řadu již natočených hororů a různé věci si z nich propůjčoval,  Klasický horor pro mě byl stále velkým překvapením. Děj byl dosti dobrý a já už od začátku pomalu hádal o jaký druh hororu asi půjde. Nápověd tu bylo mnoho, ale zvrat na závěr jsem tedy opravdu neočekával. Následná msta, která je pro Matildu (hvězdu hororu Revenge) již natolik typická, byla pro diváka na pohled velice uspokojivá a já tak dokonce na chvíli váhal, neudělím-li pět hvězd. Závěr mi ještě naservíroval poslední překvapení, ale to už jsem příliš neuvítal a celý film to ukončilo ,,pouze" důstojně. Kdyby však namísto finálních 5-10 minut došlo k dalšímu střetu se zaporáky, pravděpodobně bych udělil i plný počet. Nutno však říci, že i takhle jsem stále velmi spokojen. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hororové nedochůdče, které si dělá legraci z toho, že jsou béčkové horory ve většině případů za vtipné, nereálné paskvily/odpady, ze kterých si lidi oprávněně dělají srandu. Takže jestli jste se v komentáři ještě nezacyklili, tak vězte, že to má plno výýbornejch mrazivejch momentek, poctivě vyvažovanejch debilním chováním postav, sklouzáváním k parodii, a WTF momentama. Fifty fifty. Tvůrcům všechna čest, ale moc nevěděli, co vlastně chtějí natočit. Anebo ten guláš aspoň neměli tak dlouho vařit. [Netflix] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z Itálie, kdy je vidět, že na jihu na svůj oblíbený žánr nezapomínají, byť odkazy jsou na jinou klasiku. Buranské horory, Rituál (1973) a jistá pasáž mi připomněla Slunovrat (2019). Pěkná kamera, výborná hudba a odpovídající herecké výkony pro daný žánr. Osobně jsem tentokrát uvítal umírněné (z větší části chybějící) gore, kdy zůstal prostor pro divákovu fantazii (zejména destrukce a vydloubávání očí byly až hmatatelné) a kdy nebyla narušena celková poetika filmu. Jindy bych masomlejn uvítal, zde by však byl na škodu. Ostatně děvčátko v obytném voze bylo dostatečně výživné. Zábavné po všech stránkách. p.s. příznivci jatek by si měli pustit raději jiný film ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre horory zamerané na kulty a táto talianska novinka mi pomerne sadla. Je pravda, že nebola konzistentná a v rámci objasnenia sektárskeho sprisahania mohla ísť viac do hĺbky, ale nevadí. Dobre som sa bavil, užil som si skvelú atmosféru a viac-menej ma sklamal len len neúplný záver, pri ktorom som nevedel, čo si myslieť. P.S. masky a desivá chatka bola famózna. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak co by se k tomu dalo napsat. Snad jen to, že jde prostě o klasický horor, kterej neurazí ale ani nenadchne. O čemž vypovídá i zdejší hodnocení. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době závan něčeho zajímavého z nabídky Netflixu, navíc v žánru, kde je téměř zázrak narazit na něco kvalitního. Už když jsem zahlédl ukázku a navíc zjistil, že to je v italštině a hraje tam ta kočka z Pomsty, měl jsem jasno, že to musím vidět a že se mi to bude líbit, což se taky následně potvrdilo, byť Matilda Lutz už se mi zde bohužel nelíbila (btw. podobnost její postavy se zmíněnou rolí v Pomstě je nepřehlédnutelná), a taky jsem přijal poměrně s nelibostí ten zásadní zvrat, k němuž dojde v 69. minutě (resp. záleží na úhlu pohledu, protože důležitý zvrat přichází už dříve v 61. minutě). Vše, co tomu předchází, mě v podstatě naplnilo bezvýhradným nadšením - kamera, absolutně bezchybný soundtrack, speciální efekty, strašidelný vzhled chaty a masek, nádherně budovaná atmosféra a vývoj děje, který mi přišel jako velká pocta klasickým hororům a současně nejlepší důkaz, že dobrý horor jde i dnes vystavět v podstatě z ničeho (resp. z dokonale ohraných motivů), a srovnání s zde často zmiňovaným Slunovratem se podle mě přímo nabízí. Ale jak říkám, ten závěr mi zas tak nesedl, byť racionálně ho chápu a paradoxně jen umocnil můj respekt k tvůrcům, ale čistou žánrovku bez těch metafikčních píčovin bych prostě docenil víc. Btw. zde uvedená informace v obsahu, že v karavanu cestuje pětice přátel, je nepravdivá, neboť ti lidé se navzájem neznají a svedla je dohromady mobilní aplikace na sdílenou spolujízdu. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Dokud je to 'klasický horor', jde o silně neoriginální, i tak ale velmi napínavý a solidně strašidelný festival osvědčených žánrových prvků. Jakmile se však vyloží karty na stůl, opojné tajemno je vesměs v háji. Pointa není vůbec marná, některé z předchozích záhad ale dostatečně neobjasní a hlavně to přepnutí do trochu jiného stylu není pořádně využito. Jako hříčka pro fandy žánru ale vcelku fajn jednohubka. 65 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Klasický Horor si osobně představuji trochu jinak, ale sice jako jo, dobrý. Občas jsem v tom viděl jiný Horor - Evil Dead (sirény, červené světlo), Wrong Turn (Les, vrakovistě), Midsommar (komunita, chata, atmosféra), ale nemám to za zlé. Byl jsem celou dobu v napětí, atmosféra výborná, obsazení bylo v pohodě (blondýnka byla hodně fájn) a krásnou Matyldu z krvavé Rape and Revenge pecky Pomsta (2017) bych ani nepoznal !! Podle komentářů, jsem neměl očekávat Gore a krev, ale nakonec mi bohatě stačilo to, co jsem viděl, v podstatě všechny ty smrti jsou tu nepříjemné a zlé. Finále sice trošku padlé na hlavu (film), ale jinak jsem celkem spokojený, mně se to líbilo, někdy dám opáčko. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem  od filmu z italské produkce s názvem Klasický horor čekal něco úplně jiného. Tedy poctu či inspiraci starými klasikami třebas právě italské provenience. Nějaký ten Fulci, Lenzi, Argento, ale chyba lávky, i když by se s přivřením očí daly možná nějaké paralely vysledovat, tak  závěrečný twist hodí diváka někam do (pozor! reverzní spoiler) Vesnice.  A já nevím, jestli se mi tenhle pokus o de facto černý humor líbil. Původní mystérium a řekněme přirozeně nadpřirozený horor  totiž fungoval velmi dobře a vlastně ani nepotřeboval žádné vysvětlování, stačil by boj o holý život a  na působivosti násilných scén nijak neubírala ani stydlivější kamera s bázlivou čočkou, která vždy odvrátila zrak.  Jinými slovy, zůstal-li by Klasický horor opravdu klasickým hororem a nesnažil se o horor na druhou, bylo by tom mnohem lepší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekoľko hororov spojených v jednom, pričom si ale z každého zobrali to lepšie. Na Netflix je to pre mňa prekvapenie, neriešila sa tu rasová otázka ani nikto nebol teplý, šlo sa čisto za hororovou líniou s veľmi zaujímavou a prekvapujúcou pointou. Nie je to môj žáner a ustavičné nariekanie Matildy Anny Ingrid Lutz mi bolo dosť proti srsti, ale za ten záver to nechám na dobrom hodnotení. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bizarní žánrový megamix který slouží jedinému a to složit poctu hororovému umění. Režisérovi se musí nechat, že si s divákem doslova vytírá prdel. Ačkoliv se to celé může zdát jako kopie všeho, co jste viděli dříve, je Klasický horor opravdu místy děsivý horor s několika šílenými momenty. Atmosféra hustá jako prase, při siréně jsem si vybavil ten skvělý mrazivý feel z nového Lesního ducha nebo Silent Hill. Ve filmu vidíte Slunovrat, Blairwitch, Texaský masakr a další a další horory. Celé je to tak napínavé, že jsem nevěnoval pozornost jasným odkazům na pointu a ta mě rozbila. Není sice vůbec originální a opět odkazuje na další desítku jiných filmů, ale tvůrcům se předešlý děj, napětí a strach daří stupňovat takže 90% filmu věříte tomu co se děje a za to si zaslouží tvůrci respekt. Výtku mám k tomu, že mě paradoxně tenhle styl mysteriózního hororu (Slunovrat) úplně nebere a tvůrčí duo sem tam děj zbytečně natahuje, plus úplný konec taky nic moc. Ale jakmile se hlavní hrdinka chopí brokovnice slintal jsem blahem. Navíc famózní soundtrack, ruchy a skvělá kamera. Mám rád tyhle odvážné pokusy. Půl * nastřelím nahoru.70%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Rejžové mají očividně dost nakoukáno, takže chválím, že první půlka filmu, kde se skládají pocty ke kultovním milníkům hororového žánru, stojí opravdu za to a po hororové stránce funguje dobře. Začíná se klasicky partou lidí, bouračka, probuzení, zjištění, že jsou v prdeli, nejsou tam sami a něco/někdo po nich jde. V téhle chvíli snímek funguje skvěle po stránce atsmosféry, hudby a nějaké té krve. Pak si tvůrci řekli: ''Serem na to, budeme originální (což nejsou) a dojebeme celý feeling z filmu dementním zvratem'', který pro zasvěceného fanouška je viditelný už v prvních 15 minutách. Pak se film už jen vleče na konec a vyjde vlastně vniveč. Je to škoda, našlápnuto bylo dobře. ()

Reklama

Reklama