Reklama

Reklama

Monstrum

  • USA Monstrous
Trailer 1

Traumatizovaná žena prchá se svým sedmiletým synem před násilným manželem. Ve svém novém domově brzy zjistí, že musí čelit mnohem děsivějšímu monstru... (TommyZR)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Ženská, kterou prý mlátí manžel se sebere se synem a přestěhuje jinam. Žije v baráku u jezera kde ten kluk nemá chodit přesto tam pořád chodí a nikomu to nevadí z toho jezera pořád něco vylézá .   Film je to nudný a většinou se nic neděje kluk je nesympatický a nikdo se s ním nebaví (nedivím se)  . Pointa je ta , že ten kluk se kdysi utopil ona si stále myslí, že žije pak jí někdo řekne, že nežije a ona odjede do prdele kamsi.  0 procent ()

tron 

všechny recenze uživatele

2,5*. Monstrous sa môže pochváliť i vďaka soundtracku skvele vystihnutou dobovou atmosférou. Kasting rolí matky a syna mne osobne síce nepripadal sympatický, ale musím spätne uznať, že minimálne u mamy má „taký“ výkon zmysel. Film totiž od istého bodu začne vykazovať prvky jasne diváka upozorňujúce na fakt, že tu niečo nie je s kostolným poriadkom a že sa (pravdepodobne) chystá gigantický twist. A treba povedať, že ten twist je skutočne nemalých rozmerov, zároveň však žiaľ patrí k asi najprevarenejším šokujúcim zvratom v dejinách kinematografie. Takže ku koncu som už len útrpne odratúval posledné minúty do konca. Ono, daný zvrat je samozrejme strašne silný, ale natočené je to tak banálne a nezaujímavo, že vás to zrejme ani spolovice nezasiahne až tak, ako (zrejme) plánovali tvorcovia. Keď zistíte, čo sa v skutočnosti stalo, tak si uvedomíte, že ste vlastne nepozerali horor, ale drámu, tá však nie je kvalitná. Navyše, vzhľadom na „ten“ zvrat de facto príliš nedáva zmysel (resp. dáva, ale iba povrchný) dovtedajšia hororová atmosféra. Ono je to celé asi škoda, lebo výprava veľkého domu pri jazere, ďaleko od ľudí, spájajúceho ho so svetom civilizácie iba cestou vlniacou sa pomedzi husté lesy, vonkoncom nie je márna. Nakoniec ale šumí do prázdna. Chcete počuť vtip? Až po dopozeraní, na druhý deň, som si uvedomil, že to bola Christina Ricci (!). Idol môjho detstva a puberty z Addamsových rodín som naposledy (ak nepočítame ťažko postrehnuteľné cameo v štvrtom Matrixe a dabing Šmolkov 2) videl pred dvoma desaťročiami (!) po boku Charlize Theron v Monštre, tak snáď ma to ospravedlňuje. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Laura přijíždí s malým synem Codym do nového domu za městem, který si pronajala. Chce začít nový život a nadobro se odstřihnout od manžela. Tedy po celou dobu není řečeno, že by byl manžel násilník. Jen se zkrátka něco stalo...Cody má nejen problém začlenit se do nového třídního kolektivu. V noci ho začne navštěvovat cosi z jezera. Jenže v prvotním monstru náhle uvidí krásnou dámu, která ho chce odvést domů, přičemž on se příliš nebrání. Laura je ovšem zcela jiného názoru a hodlá s monstrem o syna bojovat. Možné spoilery - film se trochu podobá nedávnému The Twin a závěr, za nějž dávám hvězdu navíc, pobere především ten, kdo má za sebou podobnou zkušenost. Rozloučení s nejbližšími totiž není nic jednoduchého, ale bez něj nemůže jít život dál. Pěkná kamera, solidní výkon Ricciové. Rozhodně ne pro běžného mainstreamového diváka. ()

Bossi123 odpad!

všechny recenze uživatele

Musím říci, že když jsem viděl jméno Christina Ricci, tak jsem tak trochu doufal, že to bude něco aspoň trochu povedeného, ale zmýlil jsem se. Film na mě celkem neudělal dojem. Ptáte se proč? Zaprvé je to jedno velké klišé: děj se odehrává v naprosto opuštěném velkém starém domě, hlavními postavami jsou matka a syn, kteří se před případnými entitami nedokáží naprosto bránit, sousedé a majitelé domu jsou velcí podivíni, kousek od domu je záhadné jezero, kam se nesmí chodit, ale syn tam pochopitelně chodí, matka synovi nevěří, že vidí ducha, ale nakonec prozře aj. Zadruhé, film byl extrémně nudný, žádné lekačky, monstrum vizuálně strašné, hutná a temná atmosféra, kterou jsem očekával od hororu chyběla úplně. Zatřetí: vůbec se nedá mluvit o hororu. Jediný hororový prvek je zde ten prapodivný strašák, který neumí strašit. Má to spíše znaky psychologického thrileru než hororu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pointa se dala vytušit už nějaký čas před jejím "oficiálním" odhalením a Christina R. je stále stejně roztomile špatná herečka. Ale právě pro její zvláštní nervní herecký styl a jisté neidentifikovatelné fluidum ji mám rád, stejně jako mám rád a nikdy se mi asi nezprotiví podobné pointy, jako je ta zdejší. Plus body za skvělou vizuální stránku, za příjemně zasněnou, nebo spíš snovou atmosférou i za jistý překvapivý časový skok, který jsem předem nevytušil ani omylem. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama