Reklama

Reklama

Miss Marple: The Murder at the Vicarage

(TV film)
  • Slovensko Slečna Marpleová: Vražda na fare (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Fara dedinky St. Mary Mead sa stane miestom vraždy. Obeťou je plukovník Protheroe, ktorého tu nikto nemal príliš v láske. Kto by teda mohol byť páchateľom, keď motív na vraždu mali azda všetci? Od najbližších príbuzných až po tých najmenej spriaznených obyvateľov dediny. Predstavitelia zákona, ktorí prípad vyšetrujú do prípadu nedokážu vniesť príliš veľa svetla. Vzťahy medzi miestnymi ľuďmi sú na prvý aj na druhý pohľad celkom nepreniknuteľné. Je to nakoniec bystrá slečna Marpleová, s ktorej pomocou sa vraha podarí odhaliť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Pro tento díl je hodně specifická chůze :-) Hodně se tu chodilo a pobíhalo odněkud někam a jaksi nezbyl čas pro herce, kteří by mohli něco rozehrát. Celkově to na mě působilo dost kostrbatě a chyběl tomu spád. A řekl bych, že tomu chyběly i emoce. Bohužel scénář tomu moc naproti nešel a ani obsazení se mi moc nezamlouvalo. Polly Adams hrála zamilovanou asi poprvé v životě, protože topornější být nemohla. O jejím nápadníkovi se dá říct to samé. Robert Lang jako nerudný plukovník Protheroe odešel ze scény ještě dřív než stihl být opravdu protivný a herečka hrající jeho dceru byla též jalová. Zachránila to jedině slečna Marplová, která vyšetřuje zločin takřka na prahu svých vlastních dveří. Její kočkování s nesympatickým inpektorem Slackem bylo na celém snad nejzábavnější. Mimochodem Joan Hickson byla za svůj výkon nominovaná na cenu BAFTA jako nejlepší televizní herečka... Škoda, kdyby šel scénář místo toho věčného "chození" více do hloubky a zaměřil se na hlavní aktéry, tak to dopadlo o dost líp. To se myslím daleko více podařilo v adaptaci z roku 2004 s Geradine McEwan. I když byl možná závěr oproti předloze trochu pozměněn a více vygradován, působilo to rozhodně uvěřitelněji a citlivěji. Dodnes si pamatuji šibalskou Rachael Stirling hrající manželku kanovníka , výtečnou Janet McTeer jako Ann Protheroe a jejího nesnesitelného chotě, kterého hrál Derek Jacobi. Novější zpracování u mě tentokrát vyhrává. 65% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tahle série adaptací je mi po jednom díle mnohem sympatičtější než nové zpracování od ITV a ačkoliv zrovna o Vraždě na faře to úplně neplatí, je z ní více než jasné, že naprosto výtečná a kouzelná Joan Hickson je pro slečnu Marplovou naprosto totéž co David Suchet pro Poirota, naprosto geniální ztvárnění skvělé postavy. Je to krásně osmdesátkové, nechybí výborná atmosféra, nádherné prostředí venkova ani nemalé množství naprost výborných vtipů a sympatičtí herci. Předloze je to navíc absolutně věrné a to se cení. A ta úvodní znělka je absolutně fantastická! Nádherná melodie. A já se moc těším na další díly. 80%. ()

Reklama

Reklama