Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počínaje Psycho, přes Základní instinkt až po Mlčení jehňátek, dostává hollywoodský thriller pořádně zabrat v tomto gagy nabitém filmu italského scénaristy, režiséra a herce Ezia Greggia. Mlčení šunek staví žánr thrilleru na hlavu a setkávame se v něm se spoustou parodovaných známych osobností buď ze světa showbyznysu (Michael Jackson, Sharon Stone), politiky (Bush, Clintonovi) nebo hororu (Alfred Hitchcock). Příběh se točí kolem pátrání FBI po nebezpečném psychopatickém vrahu. Špičkový tajný agent Jo Dee Fostar (Billy Zane) se ocitá v myšlenkovém souboji s šíleným Doctorem Animalem Kanibalem Pizzou (Dom Deluise) a ještě v tvrdším souboji s namyšlenými nadřízenými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Film, který sáhne po jakémkoliv z vtipů, který se mu nabízí... nedělá výjimky mezi relativně dobrými a skutečně VELMI špatnými. ()

Matty odpad!

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem měl pocit, jako by mě někdo nutil smát se mentálně zaostalým. Totiž jeho tvůrcům. 10% ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem se i vcelku bavil... I přes nespočet trapností tu je několik opravdu povedených gagů, takže nakonec za tři. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

S dabingem se to ještě dá přežít, ale v originálním znění tam ten kripl furt mluví s hroznym italskym přízvukem. Vůbec ten Ezio Greggio si tam furt honí ego a upozorňuje na sebe. Neříkám, že v tom filmu nejsou dobrý vtipy. Třeba Big Ben na hodinkách Billyho Zanea. Většinou to je ale spíš fakt nevtipný. Ani ne trapný prostě se tomu nebudete smát. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Spousta idiotského humoru a sem tam dobrý nápad. Nebýt extra únavného závěru ve stylu "Já nejsem....", byl bych podstatně smířlivější. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sériový vrah zabil už 120 žien. Myslí to vážne?" Mizerná, svojrázna, čudná, nevtipná a zúfalá taliansko-americká paródia v tej dobe populárneho Mlčania jahniat. Zaujali ma herecké výstupy kurióznych ikon, ako sú hororový režisér John Carpenter, obrovský Afromaeričan Bubba Smith zo série Policajná akadémia, či komediálny režisér Mel Brooks. Prekvapivo ma ale bavil aj (inokedy skôr dosť nesympatický) Billy Zane ako agent FBI Jo Dee Foster (!) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne vostra parodie, ktera sice nedosahuje kvalit starsich filmu s Leslie Nielsenem, ale presto je dobra. Bohuzel tvurci se snazily dostat do filmu parodii na snad skoro vsechny filmy jako je psycho, mlceni jehnatek, zakladni instinkt, adamsova rodina atd., takze misto toho, aby tam hodily jen skutecne kvalitni fory (ale i takovych se tu par najde) tak se rozhodli kvalitu nahradit kvantitou a nahazeli tam spoustu situaci, ktere nejsou vtipne a vubec se tam nehodi. Herci jsou celkem v pohode, nic extra, ale co byste cekali od parodie a fajn je, ze se to tvurci nesnazily zbytecne natahovat a film ma pohodovejch 75 minut. Celkove to jsou lepsi 3*, ale nebejt starsich parodii s Leslie Nielsenem, tak bych dal i 4*. Jenze na ty tenhle film proste nema. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Sice už je to dlouho, co jsem to viděl, ale ještě dnes si pamatuju, že hlavní hrdina má na tričku napsáno: Secret Agent Jo Dee Fostar, což mě teda úplně dostalo. Jindy Viděl jsem to znova a zvedl jsem hodnocení. Už jen za tu hlášku: Jdu si dát sprchu, smrdím jak Kevin Costner po tanci s vlky. Nebo to finální odmaskování, to je teda doslova neočekávatelný. Pravda je, že je tu strašně moc vtípků a odkazů na jiné filmy a to mnohdy špatných, ale nikdy mi nepřišly tak trapný, abych se aspoň nepousmál, což ty nový parodie prostě nedokáží vůbec. Některé hlody jsou naprosto odzbrojující (na Misery, právníci v bazénku, vůbec celá postava Ezzia Greggia), že člověk neví, co si o tom má myslet. Jen tak pro Mattyho, pokud je vtip o tělesně postižených dobrej, klidně se mu zasměju. Protože jakej je rozdíl, jestli se směju vtipu o policajtovi, nebo vozíčkáři? Pokaždý tím urážím nějakýho kripla. Tak, to byl žert nakonec. Doufám, že jsem jím nějakýho kripla neurazil :D Jindy Říkejte mi blázen, ale já si dnes, 30.1.07, koupil dyvko. Je to prostě hodně dobrá parodie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy se záda nacházely na hrudi, modrá barva nebyla rozpoznatelná od červené a za vzkazy schovanými pod postelí bylo nutné vylézt na lustr, bylo pro mne velmi těžké nezasmát se některé z mlčících šunek. Pod hrozbou nabitého banánu se však musím přiznat, že nejeden fór byl i na mne příliš absurdní. ()

EdaS odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně trapný pokus o parodii (Mlčení jehňátek a hlavně Psycha), kterému se nepodařilo mě ani jedinkrát rozesmát. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ach, jedno veľké plus tento nepodarok má, keď niečo takéto vidím, oveľa viac si vážim vydarené paródie ako je séria Naked Gun alebo Hot Shots, ktoré sú proste aj po toľkých pozretiach vždy úsmevné. Mlčanie šuniek nie je smiešne, je to trápne. 1* však dávam za pár scénok, kde sa mi ústa našpulili aspoň trochu do niečoho, čo vypadalo ako slabý úškrn. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už hodně špatných filmů, ale Mlčení šunek patří k těm, co by si zasloužily zvláštní kategorii. Kdybych s hodnocením mohl jít do mínusu, bez váhání tak učiním. Stokrát provařené vtípky a pokud už některý z nich potenciál má, je podaný tak lacině, že to pointu zabije...Trpěl jsem a to hodně.Celkové hodnocení 0 třikrát podtržená ! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejnevtipnějších filmů, který jsem kdy viděl. Tvůrci chtěli natočit komedii a vyšlo z toho něco neuvěřitelného - přehlídka trapnosti a nefungujících ftipů, kterou doplňuje dokonalý český dabing! Takže jsem se skutečně téměr nepřetržitě chechtal! Už se těším, až se na to někdy zase podívám!:) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmové paródie ma nikdy nedokázali osloviť. Tento špecifický komediálny subžáner považujem za primitívne lacný druh filmárčiny. Preto je môj postoj ku tejto kategórii snímkou dosť prísny. Film Ezio Greggio "Mlčanie šuniek" by som označil za taký lepší priemer v tejto oblasti. Napriek tomu mu nemôžem dať viac ako dve hviezdičky. Ja proste tieto paródie nemusím. Nezdá sa mi to nijak zábavné, ani smiečne, ani vtipné... zato miestami to bolo hodne trapné. ** ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Výborná parodie, která mě odrovnala. Smál jsem se po celou dobu. Plno gagů, valí se jeden za druhým. A konec úchvatnej, nezapomenutelnej. To odhalování obličejů ke konci bylo obrovsky komické a jedinečné, skvělé. Nemám co dodat. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší parodie všech dob, která ovšem právě díky svý obskurnosti nabízí pozoruhodnej komediální zážitek. Fórů a gagů strašlivý množství - některý dokonce dost dobrý - jenže jsou tak zoufale špatně zpracovaný, že po nich zůstává jeden gigantickej WTF otazník. Bavil jsem se vlastně dost dobře, i když hodně, HODNĚ nechtěně - prostě přesně tim způsobem, kdy se tlemíte někomu za to, že mu něco zoufale nejde. ()

Reklama

Reklama