Reklama

Reklama

Film natočený na základě skutečných událostí a života Gilberta Galvana Jr. Charismatický kriminálník, který v Michiganu utekl z vězení, následuje svou kariéru do Kanady, kde již vykradl 59 bank a obchodů s klenoty. Robertovi se úspěšně daří svou identitu ukrývat před milovanou manželkou. Podaří se mu ukrýt ji před policií a zpravodajskými reportéry? ... Mladý muž Gilbert Galvan je odsouzen za šekové podvody na 18 měsíců v nápravném zařízení s mírnou ostrahou, odkud po šesti měsících utíká. V dubnu 1985 se nechává převézt do Kanady. V Ottawě si od bezdomovce koupí doklady na jméno Robert Whiteman a začne rozvážet na kole zmrzlinu. V církevní ubytovně poznává dívku Andy, do které se zamiluje a brzy se k ní nastěhuje. V novinách vyjde o něm článek, že jako uprchlík překročil hranice do Kanady. Musí se přemístit, a tak jede autobusem do Vancouveru. Zde se dozvídá, že je Andy těhotná. Je ze zprávy nadšený, ale chce pro rodinu vydělat peníze. Ve městě není žádná práce, a tak se rozhodne vykrást banku. Při první loupeži je velmi nervózní, v kostýmu namíří na ženu za přepážkou zbraň a chce po ní všechny peníze. V tichosti banku opustí a stává se z něho boháč. Zpátky do Ottawy se vrací v obleku letadlem a Andy ho šťastně vítá. Robert koupí dům a předstírá, že dostal práci u svého otce – jako analytik bude létat hodně po světě. Robert Whiteman jde za místním bossem Tommym, kterému patří striptýzový klub. Přímo před jeho očima vyloupí za pár minut banku a přesvědčí ho ke spolupráci. Robert začíná létat po Kanadě a v různých převlecích provádí bankovní loupeže. Ženám za překážkou poví, ať mu dají všechny peníze a pak nepozorovaně odejde. Tommy má z každé akce svůj díl. O „létajícím banditovi“, co vykrádá banky se začne psát v novinách. Andy nic netuší, Robert domů nosí víc a víc peněz a zahrnuje ji dárky.  Tým policistů chce usvědčit a zavřít do vězení Tommyho, a tak ho sledují. Na jejich desku se dostává také Robert Whiteman, o kterém zatím nic neví. Andy najde v domě peníze, a zjistí, že firma z Robertovy vizitky neexistuje. Robert jí poví pravdu a ona chce být do akce zasvěcena. Andy chce, aby vykrádal jen banky a nenechal se nikdy chytit. Detektivové zjistí, že neznámý muž ze striptýzového baru, který sem chodí v převlecích je „létajícím banditou“. Získají o něm informace od zatčeného Tommyho parťáka a rozhodnou se ho chytit... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obával som sa srajdy aké točí Willis len tu namiesto neho mal zaskakovať Mel, aby mali ako film predať divákom. Ale dočkal som sa svižnej tragikomédie o nezbednom sériovom bankovom lupičovi. Doteraz totálne nevýrazný Duhamel tu snáď prvýkrát pôsobí charizmaticky, sympaticky a dokonca aj vtipne. Asi to bude aj tým, že mi tu strašne pripomínal Johnnyho Knoxvillea ale v trochu umiernenejšej podobe. Dokonca aj ten Mel, ktorý sa tu behom filmu zakaždým mihne na pár sekúnd stihne niečo predviesť a jeho postava nie je zbytočná. Taký sympatický mafiánsky boss za ktorého by ste si išli dobrovoľne sadnúť do basy. Celý čas má film pohodovú atmosféru a aj záver nakoniec vyznie celkom šťastne vzhľadom na všetky tie huncútstva, ktoré tam ústrední hrdinovia na nesprávnej strane zákona napáchali. Takže film rozhodne odporúčam. Za jedno pozretie to stojí a ak na to natrafím za pár rokov v TV, tak si to kľudne zopakujem. 6/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson nezažíva nejaké super obdobie, ale občas sa stane, že spadne do niečoho kvalitnejšieho, čo je tento prípad. Vieme, že keď ho chceme v niečom super kvalitnom, musí si to zrežírovať sám. Príbeh o zlodejíčkovi , ktorý vykrádal jednu banku za druhou, je pomerne slušne zrežírovaný, mne sadlo aj obsadenie aj tempo príbehu. Gibson tu síce hrá vedľajšiu postavu, ale pomerne dôležitú a zdalo sa mi, že si ju užil. Film ma bavil, sledovať hodinky som nemal čas a nič zásadné filmu nemôžem vytknúť, pretože aj "rodinné" scény, v ktorých sa vlastne nič nedeje ma vďaka sympatickej dvojici bavili. Určite lepšia voľba než mnohé načančané hollywodske produkcie, ktoré sú vo väčšine prípadov prudkým sklamaním. Malý film, ktorý sa na nič nehrá, svoj účel spríjemniť večer dokonale splnil. 80%. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

tyhle životopisný retro snímky o zločincích naprosto miluju. a navíc je josh duhamel strašně sexy! — gilbert galvan jr. jde do vězení za podvody. po 6 měsících uteče a imigruje do kanady. zde započne nový život pod falešným jménem - robert whiteman. najde si ženu a s ní má dítě. robert ale nehodlá žít jako počestný občan a začne vykrádat banky. vždy se převleče za jiného člověka a se svými fikanými plány vykrade až 50 bank po celé kanadě. spojí se s prodejcem šperků a majitelem baru tommym a ten mu jako správný kámoš pomáhá s ilegálními eskapádami. všechno robertovi prochází do té doby, než se rozhodne vykrást obchod se šperky... — natočeno podle skutečných událostí. více info zde: https://www.historyvshollywood.com/reelfaces/bandit (srovnání film vs. skutečnost) || ❝𝐍𝐨 𝐨𝐧𝐞'𝐬 𝐛𝐨𝐫𝐧 𝐛𝐚𝐝. 𝐋𝐢𝐤𝐞 𝐚𝐧𝐲𝐭𝐡𝐢𝐧𝐠, 𝐢𝐭 𝐭𝐚𝐤𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜𝐞.❞ 🏦💸 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podobně jako Gentelman s pistolí další z těch filmů podle skutečné události, jehož "hrdinou" je zloduch, který to ale v jádru myslí dobře a je to dobrák od kosti. Tenokrát ho ztvárnil Josh Duhamel, což je sympaťák a tím pádem je poměrně sympaťák i jeho lupič rekordman (snad dodnes drží rekord v počtu přepadení bank a zlatnictví v Kanadě). Film každopádně nepřináší nic objevného. On je zloduch, pak pozná Elishu Cuthbert, díky níž se chce polepšit. Jenže pak zjistí že bude otec a tak aby zajistil rodinu začne zase přepadávat a nakonec skončí - velký spoiler - ve vězení.Vyloženě nuda to není, ale mít Bandita o půl hodiny méně, nic by se nestalo...55% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vezmu to stručně - příběh o bankovním lupiči mě bavil i zajímal, sledovat Joshe Duhamela bylo pro mě vyloženě potěšení a k tomu ve vedlejší roli sympaťák Mel Gibson.. Snímek je na pěkné tři hvězdy, já dávám čtyři, tu čtvrtou posílám hercům, nenudila jsem se ani minutu a na rtech mám takový ten přiblblý úsměv.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Allan Ungar v rozhovoru pro Collider prozradil, že spolu se scenáristou Kraigem Wenmanem napsali dopis britskému zpěvákovi Boyi Georgeovi s prosbou o použití jeho písně „Karma Chameleon“. George byl tímhle návrhem tak nadšený, že se nabídl složit pro film originální píseň. Z nápadu nakonec sešlo z časových důvodů. (HellFire)
  • Jedná se o nejsledovanější titul produkční společnosti Redbox za rok 2022. (HellFire)

Reklama

Reklama