Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě z nejmilejších Hollywoodských hvězd, Cary Grant a Doris Day, září v této svěží a vkusné komedii, která je plná romantického potěšení. Láska přichází z nenadání, když se pohledný a žádoucí magnát (Grant) a krásná pracující žena (Day) potkají kvůli blátivé kaluži u obrubníku. On je nadšen jejím maloměstským způsobem života; ona je okouzlena jeho romantickým a nenuceným chováním. Ale když přijde řeč na svatbu, mají značně odlišné názory ona se vdávat chce, on nikoliv! Vzniká z toho hra na kočku a myš, kde se každý snaží vyhrát s veselými a u srdce hřejícími výsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Je to komedie, z dialogů přímo křičí smějte se, až to působí přepjatě. Za romantikou nelze hledat hlubší motivy proč ona jeho a on ji, není to určeno k přemýšlení. Jen to dilema tvořící zaplétku, to si odnést máme - milenka svobodného muže nebo spořádaný svazek jak se sluší a patří? Výsledná velmi jednoduchá podoba dává jasnou odpověď, k níž vás ovšem donese s lehkostí a s vtipy, jež už poněkud vyčpěly. Osobně pro mě dost nesourodá dvojice, známý a noblesní C. Grant a neznámá a celkem tuctová herečka. No co, oba už odnesl čas..., stejně jako tento filmový styl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale ne dostatečně, takže snímek vzbudí jen občas mírné pousmání. Malinko nemorální příběh, ale hlavní hrdinka se přes prvotní okouzlení norkovými kožichy přenese a dokáže se zase řídit svými zdravými maloměšťáckými názory. Některé scénky přesto pobaví, třeba nervózní novomanžel před svatební nocí (evidentně "první" nocí), který neví, kolik má dát své ženě času, aby se v ložnici připravila: "Myslíte, že dvě hodiny jsou dostatečně decentní čas?" ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší kousek. Jak si postupně doplňuju filmografii s Carym tak toto určitě na špičku nemá. Kromě ústředního páru tam není v podstatě nic co by zaujalo. Scénář je dost plytký a dialogy místy podivně škobrtají. Kouzlo starých časů to má a Cary je opět neodolatelný, ale kromě pohledu na Ameriku šedesátých let tam není nic navíc. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

DElbert Mann bol dost talentovany reziser, za jeho najlepsie filmy povazujem Marty 1955, Separate Tables 1958 a tento Touch of Mink, dotyk norky. Sice tomu kraluju ludia ako Kary Grant /Jeho divka Patek, Philadelphia Story, North by Northwest/ a Doris Day, ale jhe to kludny film na pohodu s pomalym tempom, vybornymi dialogmi na krasnymi kulisami. A je to jedna jedina spolupraca Doris Day a Cary Granta. Namet o laske on + ona, len ked dojde rec na svadbu, taxa zacnu komplikacie. Dobry namet na film, herecke koncerty na urovni, reziusersky namakane. Spokojnost, asi treti najlepsi film Delberta Manna : 77 % ()

r007 

všechny recenze uživatele

Podle mě jedna z méně podařených komedií, protože spíš upřednostňuje romantiku, a to je myslím na škodu celému filmu. Oceňuji odvážný scénář, alespoň první půlka! Scény.kdy Doris váhá, jak se zachovat, jsou velmi podařené. Také scény v hotelu, kdy vše směřuje ke společně strávené noci, jsou brilantní. Vtipné Caryho setkání s ženatým mužem v noci u bazénu.Ale pak se vše obrátí a komedie sklouzne do stokrát opakovaného příběhu se stejným koncem - kterak dostat jednoho pohledného bohatého chlapa k oltáři. Divák přesně ví, jak to skončí, a já si jen zkoušela představit nějaký jiný konec. Co třeba Doris zůstane na ocet a celý život se bude užírat, že promarnila svou šanci? Cary nikdy nezapomene na tu první noc v hotelu strávenou na gauči, což se mu jistě nikdy předtím ani potom nestalo...No, jakoby ze života...ale jak mi nedávno řekla moje dvanáctiletá dcera, nedíváme se přece na filmy, aby nám připomínaly realitu, ale právě proto, že je v nich něco neskutečného, co by se asi nikdy nestalo... Takže kvůli méně podařené druhé půlce jen 3 hvězdy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Cary Grant byl celoživotním baseballovým fandou, a proto byl nadšený jako malé dítě, že se má setká s Mickeym Mantlem, Foyerem Marisem a Yogim Berrou ve scéně natáčené přímo na stadionu Yankees. (Pavlínka9)
  • Cary Grant měl v souvislosti s filmem ve smlouvě sepsáno, že si může nechat nádherné, na míru šité kostýmy, které pro něj do filmu navrhli Norman Novell a Rosemary Odell. (Pavlínka9)
  • Film se stal druhým nejvýdělečnějším filmem Caryho Granta. První příčku uhájil snímek Operace spodnička (1959). (Pavlínka9)

Reklama

Reklama