Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výbušná komedie o životě Johana, maloměstského samotáře s citem pro dynamit, který se dostává do neustálého konfliktu s venkovskou komunitou. Johan, který v mládí osiřel, je vychováván svou tetou a strýcem a po celý život se snaží najít své místo ve společnosti a vyrovnat se s celoživotní neopětovanou láskou k dívce ze sousedství, kterou během svého mládí málem rozmetal na kusy. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (33)

Mackoun 

všechny recenze uživatele

Synchronicita tomu chtěla, abych si před Johanem sfouknul ještě jednohubku O koních a lidech. Ideální lehký předkrm k naladění chuťových pohárků, po kterém přišel bombastický hlavní chod. Johan je skvělá záležitost, moje krevní skupina. Směs humoru a melancholického dramatu v homogenní směsi, kde se těžko rozpoznává jedno od druhého, ale jako celek tvoří dokonalé spojení. Tohle si dám brzy za dlouhých zimních večerů s radostí znovu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z materiálu, ktorý by vydal na niekoľko sezónny seriál, spravili Loe a Witzo krátku jednohubku, kde preskakujeme veľké časové obdobia, aby sme stihli prežiť s Johanom niektoré dôležité životné míľniky od narodenia až po smrť. Je to zaujímavý prístup, môžete ho kvitovať vďaka filmovým skratkám, alebo sa sťažovať na to, že ste chceli byť svedkami omnoho väčšieho množstva udalostí z Johanovho života. Je to skôr čierna komediálna dráma než komédia, takže aj s týmto vedomím by mal divák ísť do kina/pred obrazovku. Emócie za mňa fungujú predovšetkým v závere. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Napíšu to takhle - Pål Sverre Hagen u mě už své místo má (Rozbouřené vody, Kon-Tiki, Amundsen) a opětovně mi potvrdil, že jeho herecký um a mužné charisma na mě bezvadně funguje.. Příběh Johana je takový hořkosladký, tragikomický, no a zcela pochopitelně seversky černohumorný až absurdní.. Sedlo mi to skvěle, líbilo se mi to.. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Je možné byť silný a čudný zároveň. A presne taký bol Johan, ktorého všetci nenávideli. Možno by mi k výbornému filmovému zážitku stačil bombastický Pål a svetre s nórskym vzorom .. lenže ja som ku tomu navyše dostala príjemný čierno-humorný a smutno-veselý príbeh od môjho obľúbeného spisovateľa. 4,5* ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

První dvě slova zdejšího obsahu jsou celkem výstižná...život je v podstatě exploze...vybuchují v nás emoce, pocity, předsudky, žel také nenávist...ale i láska. Nádherný, klasicky skandinávský kousek, jenž donutí diváka vidět humor v tragických situacích, za pár vteřin zase upřímně dojme a vše zakončí grandiosní explozí, ve které život dostává konečně uspořádaný a smysluplný obraz... [Filmový klub Citadela] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Dej sa odohráva v Titrane na ostrove Frøya v Trøndelagu, kde sa aj film natáčal. (Arsenal83)

Reklama

Reklama