Reklama

Reklama

Batman: The Long Halloween, Part One

Trailer 1

Obsahy(1)

Batman vyšetřuje vražedné řádění, které se odehrává o svátcích.. (JasonCZ)

Recenze (28)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som premýšľal len nad tromi hviezdami, ale nakoniec zostávam pri štyroch. Prečo? Pretože to hodnotím ako celý dvojfilm a tento dvojfilm je jednoducho veľmi odlišný od tých, čo sme poznali doteraz. Namiesto opulentnej a veľkolepej či inak megalomanskej akcie a deštrukcie, ktorú poznáme z DC animákov, totiž dostávame relatívne psychologickú takmer noir detektívku so superhrdinom, ktorý chybuje, nie je neporaziteľný a je ďaleko "normálnejší", ako ho poznáme z iných snímkov. Zároveň vidíme prerod a vznik jedného z jeho najväčších protivníkov po Jokerovi a veľmi veľmi dobre spracovaný, možno ešte lepšie ako od Nolana. Jasné, akcie bolo menej a navyše sa držala pri zemi, ale nakoniec rozpačité pocity v určitých úsekoch sledovania vystriedalo celkové uznanie snahy tvorcov, posunúť nám opäť dospelejší príbeh ako len klasickú detskú animovanú rozprávočku. Netvrdím, že si to ešte niekedy napriek tomuto hodnoteniu pozriem, ale ako ojedinelá skúsenosť z DC animovaného univerza to akceptujem a chválim. Samozrejme musím priznať, že nakoľko som doteraz videl všetky ale všetky animované filmy od DC, tak radšej by som sa vrátil ku klasickej superhrdinskej kostre a keď vidím, že investovali do dvojfilmu s takýmto "neepickým" príbehom, tak to len vyložene naštve pri prihliadnutí na to, že iný a to doslova megalomanský a apokalyptický príbeh Injustice urobili len a len v polovičnej stopáži, čo mu ublížilo neskutočne. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už nám ty významné batmanovské příběhy povážlivě dochází. I tak se ale sem tam objeví nějaký klenot (dokonce rozdělen na dvě části!), který potěší zejména fanoušky tohoto universa a pro děti není. První část Long Halloween se hodně povedla a jako prozatimního nečtenáře předlohy (musím dohnat) mě v lecčems dokázala překvapit a zároveň potěšit nějakým easter eggem. Dvorní dabéři animovaného Batmana tentokrát vynechali, ale s novou, respektive mladší krví nemám žádný problém a není moc důvod obsazení neomladit, rozhodně Ackles, Baker s Quaidem ostudu nedělají. Na dvojku se vrhnu hned vzápětí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tie tri hodiny utiekli ako voda. Batman opat v spickovej forme a ten pribeh ma svoju silu vo viacerych vrstvach. Stale tak akurat zamrzi, ze na to nie su prachy a vyzera to lacno. Nastastie som si uz na tento handicap zvykol. Komiksovka roku 8/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Long Halloween som čítal a predloha je skutočne delikátna. Animák ma zopár drobnených zmien, ale moc mi neprekážali keďže to boli iba drobné zmeny. V prvom rade pribudlo viac akcie, animačne je to podané trošku modernejšie, ale väčšina scén sú ako vystrihnuté s komiksu. Prvá časť veľmi dobrá. Fajn príbeh, postavy, akcia, animácia a dabing (nevadila ani absencia dvorných daberov Conroy a O'Mara). P.S.: Nezabúdajte na scénu za titulkami. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Komiksovka presne podľa môjho gusta. Žiaden mix superhrdinov, dôraz na príbeh a tajomno a atmosféra, ktorá by sa dala krájať (a žiadna anime štylizácia!). Red herring s Jokerom je trochu zbytočný (epizodické zjavenia ďalších zločincov v druhej časti je viac vyvážené) ale inak tlieskam. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po velkém finále s Darkseidem nám DC přináší něco komornějšího bez superpadouchů. Batman se vrací ke své klasice a hraje si na detektiva. Ve městě řádí nový vrah, který zabíjí pouze o svátcích. Nikdo ale neví, kdo to je. Vrací se tu stálice v podobě Jokera, který se opět snaží Batmanovi zatápět. Určitý typ na Holliadye mám, tak uvidím, co nám přinese další díl. "Nesnesu konkurenci." ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nevím no, pro animáky mám slabost, ale tohle mne vážně nechytlo. Neseděla mi ani styl animace postav. Slabší kousek. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, perfektné dialógy, ale ešte lepší bol ten anglický dabing, každá tónina hlasu zapasovala k postave, k tomu, čo práve hovorí. Tie rozhovory ma bavili viac než samotná akcia. Dobrý, temnejší animák. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že Batmanova animovaná dobrodružství, mě nikdy moc nebraly, ale i tak mi tohle přišlo, jako hodně velká slabota. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Part One geniální, skákal jsem nadšením do vzduchu, ale u Part Two se to nějak podělalo. Kvalitami jako den a noc. Trochu se bojím že v hrané podobě si na tom Reeves vyláme zuby. I na 2 filmy tam toho bylo hodně a neuhlídalo se to :-/ ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, akční, detektivní. K mému překvapení nevadí ani změna dabérů. V příběhu se ale moc nevyřešilo, takže konec první části je takový nijaký, proto hodnotím "jen" 4 hvězdami. Očekávám, že Joker teď zamíchá dějem. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

DC si vyskúšalo novú animáciu na Supermanovi s Flashom a popravde moc ma nezaujala. Ale v Batmanovi sa s ňou naozaj noirovo vyhrali, a tento animák tak naozaj pripomínal to najlepšie z animoveného seriálu. Príbeh patrí k tým lepším zo sveta Batmana a dostávame tak poriadne drsného detektíva, ktorý spolu s ešte dobrým Dentom hľadá vraha vraždiaceho iba cez sviatky. Teším sa na druhý diel... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou adaptace batkomiksu, kterou její tvůrci řádně nezprasili. Po průměrném Tichu či Kameňáku konečně přichází DŮSTOJNÁ adaptace dalšího slavného příběhu s Batmanem a i tentokrát se předloha řadí k tomu vůbec nejlepšímu, co si s netopýrem lze přečíst. Skutečně temný detektivní komiks s fantastickým námětem, soubojem mafiánských rodin a výtečnou atmosférou. Filmová adaptace jí sice část ubírá, ale to je jen drobnost. Tohle mě rozhodně velmi potěšilo a ve stejném stylu bych si nechal líbit i Temné vítězství, které se ostatně samo nabízí. 85%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

V Gothamu někdo zabíjí na svátky mafiány a Batman s Batwoman se ho snaží dopadnout. Mihne se zde Joker, Solomon Grundy , Poison Ivy (hups spoiler)  , Calendar Man a x dalších v Arkhamské léčebně. 60 procent počkám jaká bude dvojka a pak to případně zvýším nebo snížím. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Dlouhý Halloween je jeden z mých nejoblíbenějších komiksů, takže jsem se trochu obával a zároveň těšil. Nakonec nejsem zklamaný ani nadšený. Film je krásně drsný a surový, přesně tak jak by měl film o Batmanovi být. Například kontaktní souboje jsem si strašně užíval. Je to rozhodně věrná adaptace komiksu a možná proto jsem se v polovině začal trochu nudit. Kdybych neznal předlohu, možná by mě to bavilo více. Bohužel to není tak kvalitní jako Návrat temného rytíře nebo Rok jedna. Je to prostě takový film na jedno zhlédnutí a obávám se že ani druhá část mě nijak zvlášť neuchvátí. 6/10. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tak i kultovní Dlouhý Halloween, jeden z nejlepších Batmanových příběhů, se konečně dočkal filmového animovaného zpracování. Po velmi slabých adaptacích Kameňáku a Ticha jsem se bál, jak tato dvoudílná adaptace dopadne. Naštěstí jde ale o zdařilé převedení komiksového příběhu, i když došlo ke změnám. Oproti předloze je zde mnohem více akce a děj je zjednodušen a některé momenty zcela vynechány. Co mi však vadilo především je to, že scénář z nějakého neznámého a stupidního důvodu opět (jako v Tichu a Gotham by Gaslight) mění vrahovu identitu. Hlavním Svátečním vrahem tedy není Alberto Falcone a žádný závěrečný plot twist s otazníkem a třemi Svátečními vrahy se tedy nekoná. První část parádní, druhá část slabší. Co se ale velmi povedlo v obou částech je animace. Sice je velmi odlišná od unikátní kresby Tima Salea, přesto je skvělá a doufám, že v tomhle stylu uvidíme i další příběhy, nejlépe pokračování v podobě Temného vítězství. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno. Původní předlohu od Jepha Loeba a Tima Salea miluju a je to jeden z nejlepších komiksů s Batmanem, co si můžete přečíst. V době, kdy animák vyšel (respektive první část), jsem ho spolehlivě odignoroval. Řekl jsem si, že mi to nemá co dát, protože stejně vím, kdo je svátečním vrahem. Když jsem tedy jeden pozdní večer neměl co dělat a měl chuť na nějakého Batmana, řekl jsem si, že neudělám špatně, když adaptaci dám šanci. A upřímně? Jsem celkem zklamaný. Film určitě není špatný (mám tu namysli opravdu jen první část) a má své momenty. Pokud něco musím pochválit, je to animace. Animace je nádherná, k noirové vyšetřovačce jako je tato se hodí jak prdel na hrnec a pokud by byl film animován např. ve stylu DCAMU, určitě by nebyl tak dobrý. Hlavní zápletka je taky dobrá (protože si ji film jen vypůjčil. Furt je to adaptace). Nápad s vrahem, který zabíjí jen o svátcích je fakt skvělý. Kde je tedy kámen úrazu? No pro někoho, kdo četl předlohu vlastně film není nijak zajímavý. Sledovat, jak Batman vždy za někým přijde, zaklekne ho a vyslýchá hodinu a půl v kuse není úplně můj šálek čaje. Příjmná obměna byl tedy Joker, který příchází někdy v polovině a celkem pomalému rozjedu dává konečně nějaké grády. Upřímně přemýšlím, jestli se na druhou část vůbec podívám. Jediná věc, co mi k tomu dává nějaký podmět je, že je vrah někdo jiný, než v knize... ()

CaptainCzech 

všechny recenze uživatele

Na tenhle animák jsem se hodně těšil, už jen proto že si velmi cením komiksové předlohy. Atmosféra je tu naprosto znamenitá, tajemno a napětí se tu dají krájet. Batman není ještě TOP detektiv a tak dělá přešlapy, což je velké plus příběhu. Animace na vysoké úrovni (tahle kresba mě hodně baví).  Příběh je krom Batmana zaměřený na Denta a rodinu Falcone, což není tak obvyklé a je fajn se podívat do zákulisí téhle mafiánské rodiny. Navíc toto není klasická akční komiksovka, ale regulérní detektivka. Velmi povedená první část a hned jak to půjde pustím si i druhou. Za mě velmi silné 4* ()

Reklama

Reklama