Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vrah známý jako „Holiday“ pokračuje ve sledování Falconeho zločinecké rodiny, zatímco v Gotham City je další hrozba – nová generace maskovaných zločinců. Batman má podezření, že bývalý spojenec by mohl být sériový vrah. (JasonCZ)

Recenze (28)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Druha časť príbehu o zabijakovi ktorý vraždí na sviatky mi prišla trošku lepšia. Zatiaľ čo prvá časť bola viac detektívnejšia, ta druhá ponúkne rýchlejšie tempo filmu, viac akcii a hlavne výživné finále. Oproti predlohe sa trošku pozmenil záver a pridalo sa par akcii navyše, čo ale vôbec nevadí. Stále je dlhý Halloween dosť dobra adaptácia tohto slávneho Bat-komiksu. P.S.: Nezabúdajte na scénu za titulkami. 85% - 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Druhá část mi už přišla o něco slabší, leč stále rozhodně jeden z těch výborných příběhů, které se konečně dočkaly animované adaptace. Viz komentář k první části. Jen doufám, že budou další příběhy následovat ve filmové podobě (klidně na víc částí, proč ne) a ne tak chaoticky jako Death in the Family. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tie tri hodiny utiekli ako voda. Batman opat v spickovej forme a ten pribeh ma svoju silu vo viacerych vrstvach. Stale tak akurat zamrzi, ze na to nie su prachy a vyzera to lacno. Nastastie som si uz na tento handicap zvykol. Komiksovka roku 8/10 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Komiksový román 'Long Halloween' jsem odjakživa považoval za nejvíc overrated Batmanův příběh, jehož oblíbenost jak u čtenářů tak kritiků jsem nikdy nepochopil, už jen proto, že Batmanova role je v něm naprosto zbytečná a irelevantní – přestože z hlediska grafickýho zpracování anebo stylizace do klasický gangsterky tomu nejde nic vytknout. A to naneštěstí platí i pro jeho filmovou adaptaci, která je mnohonásobně míň kvalitní. Poutavost level nula. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prestrihať oba diely do jedného filmu o minutáži cca 110 minút a bolo by to dokonalé. Tých odbočiek je tu priveľa, ale pomalá dusná atmosféra art deco Gothamu ma strašne bavila. Rovnako vsuvky s klasickými batmanovskými záporakmi boli skvelé (najmä gotický Scarecrow) a výborne osviežili noirovský detektívny príbeh. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už je o něco lepší. Konečně do sebe vše zapadá a začíná to dávat smysl. Batman se musí dostat ze spárů Poison Ivy a dál jde po stopě Hollidaye. S tím mu pomáhá Catwoman. Opět se tu objeví spousta známých záporáků, včetně vzniku Two Face. Je tam i pár zajímavých zvratů, takže to skutečně působí jako detektivka. Vše končí velkou destrukcí jedné části Gothamu. Vyplatí se počkat na konec. "Nancy, podrž mi hovory. Musím někoho ukončit." :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Platí zhruba to, čo pri prvej časti - výborná atmosféra, perfektné dialógy, ale ešte lepší bol ten anglický dabing, každá tónina hlasu zapasovala k postave, k tomu, čo práve hovorí. Tie rozhovory ma bavili viac než samotná akcia. Dobrý, temnejší animák. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se tento komiksový dvoudílný počin o Batmanovi hodnotit jako celek. Dlouhý Halloween rozhodně nezahálel na poli obsazení. Takové kvantum záporáků z DC světa jsem nečekal ani v těch nejdivočejších snech (třeba takový Calendar Man byl pro mě novinkou). Osobně se mi zamlouvala ta pesimisticky laděná atmosféra prosáklá skrz naskrz depresí, tady se to velice hodilo. Po stránce akce asi není moc výtek, snaží se to držet spíše při zemi (kromě přestřeleného finále), jen malinko nechápu, že z Catwoman zde udělali postavu, která musí na každém kroku zachraňovat Batmanovi krk :D Ale co už. Závěrečný zvrat se dal odhadnout dříve, což ve výsledku zamrzí, i tak jsem asi ale tuto 3hodinovou jízdu užil v rámci možností :) Silné tři hvězdy. 7/10 P.S. Ty úvodní titulky byly jedním slovem BOŽÍ! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Toto je komentář k filmu jako celku. Třetí příspěvek do nového tzv. Tomorrowerse a další fáze DCAMU, jejíž předchozí éra skončila JL:Darkseid War. Dosti příjemné přequápko, byť se přiznám, že jsem od toho vlastně nic moc nečekal. Předlohu pochopitelně mám, ale již je to několik let od posl. čtení, takže jsem sice postřehl nějaké ty změny, ale ne všechny. I tak zde bylo zachováno řekl bych 70% určitě. Atmosphéru to má sice svou a comics jsem v tom cítil jen málo, tak to rozhodně nepovažuji za mínus. Ten film je svůj. Pochváliti mohu též hudbu, která byla až nečekaně výrazná a dala v klidu zapomenouti na toho nicmochra Wiedmanna, jehož hudba v předchozí new52 inspirované éře, stála jako celek, za prd. To neznamená, že když skládám hudbu k ´´pouhému´´ animáku, že se nemusím snažit. Tuto novou éru dostali machři jako Riepl (mj. Aliens colonial marines) takže očekávám, že ost obstojí i na solo poslech. Jediné na co si ještě musím zvykati, jest hlas Batmana, páč i když Ackles je rozhodně sympaťák se zajímavým hlasem, mě přece jen stále drží jako vynikající Red Hood z 2010. Pochválím Jokera v podání T.Bakera, u kterého jsem si chvíli myslel, že jde o Hamilla a to je už co říci. Závěrečný ftýpek po titulcích byl fajn.;-) Třeba i někdy dojde na pokr. Dark Victory (do této Loebovy trilogie ještě spadá Hush, který byl ovšem jako animák brutálně zprzněn, že z něj nezůstalo skoro nic) které mám z jakýchsi důvodů, o dost raději a také jsem ho vícerokráte četl, než Long Halloween. Zatím mám z této nové éry nejraději (což dle zahr. recenzí nejsem sám) 2. film, což je JS: WW II. Rozhodně nadprůměr a znalci předlohy, nemusejí tentokrát skřípati zubama, jako v některých jiných případech. Druhý nejdelší DCAMU film. Ten 1. je samoz. Millerův DKR. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Part One geniální, skákal jsem nadšením do vzduchu, ale u Part Two se to nějak podělalo. Kvalitami jako den a noc. Trochu se bojím že v hrané podobě si na tom Reeves vyláme zuby. I na 2 filmy tam toho bylo hodně a neuhlídalo se to :-/ ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Druhá část je lepší než první, hlavně logicky díky uzavření všech linek (ať už byly předvídatelné či ne). Akcí se opět nešetří a samotné finále je našlapané jako málokdy. Škoda jen ne příliš využitého Jokera. Nezapomeňte na potitulkovou scénu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Konečně jednou adaptace batkomiksu, kterou její tvůrci řádně nezprasili. Po průměrném Tichu či Kameňáku konečně přichází DŮSTOJNÁ adaptace dalšího slavného příběhu s Batmanem a i tentokrát se předloha řadí k tomu vůbec nejlepšímu, co si s netopýrem lze přečíst. Skutečně temný detektivní komiks s fantastickým námětem, soubojem mafiánských rodin a výtečnou atmosférou. Filmová adaptace jí sice část ubírá, ale to je jen drobnost. Tohle mě rozhodně velmi potěšilo a ve stejném stylu bych si nechal líbit i Temné vítězství, které se ostatně samo nabízí.  Druhá část je hlavně o originu Two Face, a je povedená samozřejmě. Nakonec přece k drobným změnám oproti předloze došlo (identita Svátečního vraha), ale dá se to úplně v klidu snést. 85%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu sešup dolů většina filmu se jen blbě kecá a nic se neděje. Jediná zajímavá scéna přijde zhruba 20 minut před koncem kdy několik záporáků bojuje proti Batmanovi a Catwoman což je málo. P.s. na co čekala Catwoman 3 měsíce , když věděla kde je Batman ? 40 procent ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Stydím se, že se ještě nedostal k přečtení opěvované komiksové předlohy Long Halloweenu. Z tohoto důvodu nemůžu poměřovat, takže nevím jestli animák na něco zapomněl či naprosto přeměnil. Každopádně se mi to líbilo fakt hodně, a druhá část je o dost více akčnější a napínavější než část první. Ze všeho nejvíce se mi líbili Harvey a Catwoman, Jensen Ackles se mi však na netopýra nehodí. Každopádně akce ve finále byla nádherná, tolik padouchů proti ústřední dvojici, představit si to v live-action... to by zkrátka bylo fantastické (jen jsem kroutil hlavou nad faktem, že Joker v jednu chvíli přepral Batmana). ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Žádné překvapení se nekoná, takže hodnotím stejně jako první část. Koukat se na to dá, je to pěkná adaptace, ale není tu žádná přidaná hodnota. 6/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som premýšľal len nad tromi hviezdami, ale nakoniec zostávam pri štyroch. Prečo? Pretože to hodnotím ako celý dvojfilm a tento dvojfilm je jednoducho veľmi odlišný od tých, čo sme poznali doteraz. Namiesto opulentnej a veľkolepej či inak megalomanskej akcie a deštrukcie, ktorú poznáme z DC animákov, totiž dostávame relatívne psychologickú takmer noir detektívku so superhrdinom, ktorý chybuje, nie je neporaziteľný a je ďaleko "normálnejší", ako ho poznáme z iných snímkov. Zároveň vidíme prerod a vznik jedného z jeho najväčších protivníkov po Jokerovi a veľmi veľmi dobre spracovaný, možno ešte lepšie ako od Nolana. Jasné, akcie bolo menej a navyše sa držala pri zemi, ale nakoniec rozpačité pocity v určitých úsekoch sledovania vystriedalo celkové uznanie snahy tvorcov, posunúť nám opäť dospelejší príbeh ako len klasickú detskú animovanú rozprávočku. Netvrdím, že si to ešte niekedy napriek tomuto hodnoteniu pozriem, ale ako ojedinelá skúsenosť z DC animovaného univerza to akceptujem a chválim. Samozrejme musím priznať, že nakoľko som doteraz videl všetky ale všetky animované filmy od DC, tak radšej by som sa vrátil ku klasickej superhrdinskej kostre a keď vidím, že investovali do dvojfilmu s takýmto "neepickým" príbehom, tak to len vyložene naštve pri prihliadnutí na to, že iný a to doslova megalomanský a apokalyptický príbeh Injustice urobili len a len v polovičnej stopáži, čo mu ublížilo neskutočne. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Dlhý Halloween je výborný detektívny komiks s minimom akcie, ktorý by fungoval aj bez Batmana, no on i jeho superzloduchovia sú fajn spestrením príbehu. Toho využili tvorcovia filmu a v druhom pokračovaní pridali dosť akčných scén s nimi, ktoré sú efektívne, no zároveň tým upozadili samotné vyšetrovanie. Niektoré sviatočné vraždy, sú v takom rýchlom strihu, že divák neznajúci predlohu vlastne ani nevie koho to zabili. Záverečné rozuzlenie s Gildou síce ponechali, no dosť ho oproti predlohe zjednodušili. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

Tak i kultovní Dlouhý Halloween, jeden z nejlepších Batmanových příběhů, se konečně dočkal filmového animovaného zpracování. Po velmi slabých adaptacích Kameňáku a Ticha jsem se bál, jak tato dvoudílná adaptace dopadne. Naštěstí jde ale o zdařilé převedení komiksového příběhu, i když došlo ke změnám. Oproti předloze je zde mnohem více akce a děj je zjednodušen a některé momenty zcela vynechány. Co mi však vadilo především je to, že scénář z nějakého neznámého a stupidního důvodu opět (jako v Tichu a Gotham by Gaslight) mění vrahovu identitu. Hlavním Svátečním vrahem tedy není Alberto Falcone a žádný závěrečný plot twist s otazníkem a třemi Svátečními vrahy se tedy nekoná. První část parádní, druhá část slabší. Co se ale velmi povedlo v obou částech je animace. Sice je velmi odlišná od unikátní kresby Tima Salea, přesto je skvělá a doufám, že v tomhle stylu uvidíme i další příběhy, nejlépe pokračování v podobě Temného vítězství. ()

Reklama

Reklama