Reklama

Reklama

Zajatci robotů

  • Česko Válka robotů (více)
Trailer

Obsahy(1)

21. století — celý svět je řízen počítači, roboti pracují v domácnostech, úřadech, továrnách, počítače řeší i nejvýznamnější vládní rozhodnutí. Veškerou jejich výrobu řídí z ostrova zvaného Matka-věž elektronický supermozek lidstva, počítač Chiron 5: ten však náhle vyhlásí válku! Lidé jsou nuceni kapitulovat... Po delším období nadvlády počítače dojde k odvážnému pokusu ovládnout jeho centrum. Děsivé souboje v řídící věži jsou komplikovány střetem s podvratným gangem, který chce zneužít Chiron 5 pro své temné cíle... (Premiéra a.s.)

(více)

Recenze (25)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná nepřehledná šikmooká robořežba s temnou, klaustrofobickou atmosférou, barvitými industriálními kulisami a mladou Brendou Bakke. Začátek s bitvou robotů mi připomněl TERMINÁTORA, následovala klasická scéna z akčňáku 80. let a la VETŘELCI či PREDÁTOR, jak spolu skupinka drsných mariňáků (zde hledačů čipů) vtipkuje v jakémsi letadle cestou na místo akce a pak už je to jen samé pobíhání jakousi ve tmě popř. zeleném světle se utápějící fabrikou a padání za oběť laserovým paprskům, nádržím s kyselinou a kdovíčemu ještě. A rozpačitý dvojhlasý český dabing, který si překládá, co se mu zachce, tomu dvakrát nepřidává. Kdepak, ROBOT JOX rulez! ()

Janchor 

všechny recenze uživatele

Střih je za hranicí srozumitelnosti, ale nad rámec nostalgický guilty pleasure to posouvají sympatičtí hrdinové a hlavně sugestivní nálada kyberpunkovýho komplexu, kterej vtáhne a fascinuje i léta po datu spotřeby. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak to ani hovno jsem nečekal, že ten vizuál bude na tu dobu tak přemrdanej a že akce bude cákat sem tam. Příjemná zedková řežba. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedená pecka, kterou kdybych viděl před 25 lety, byl bych unesen. Trochu braková ale zábavná kombinace Vetřelců a Terminátora. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dějově je snímek moc průhledný a jednoznačný. Tah na bránu je prostě jasný - bude se pobíhat v kulisách technologické laboratoře a bude se doufat, že je to dostatečně zajímavé. A mně to dostatečně zajímavé přijde. Bavil jsem se, protože jsem dostal akční film, který se nechce přetvařovat, ale který má dostatečně úchvatné prostředí, aby vás jím strhnul. Originalita námětu nijak skvělá není, ale mně to v tomhle případě prostě nevadilo. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Parádní post apokalyptická budoucnost, interiéry i kostýmy. Bohužel, dost špatný střih ze začátku filmu. A u některých scén jsem vůbec nepochopil, o co tam ksakru jde. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jedno z nejšílenějších sci-fi v dějinách kinematografie. Jak jinak než v japonské režii. Naprostá kakofonie laserů a výbuchů. Postrach epileptiků. Po shlédnutí tohoto filmu až do konce se můžete označit za diváka na obtížnosti VERY ULTRA HARD a nebo se proměnit v robota! (Pokud jste fanoušky anime připočtěte si libovolný počet hvězdiček). ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Perfektní dějová linie, ulítlá režie, nebyl by to špatný film. Bohužel natočené je to hodně jednotvárně a nepřidají také slabé efekty... Prostě mi vadí, když obrovské monstrum, které prorazí zeď jako papír se při pohybu třepe, jako by to byla deseticentimetrová figurka. ;-) Mimochodem, viděl jsem poprvé až teď, kdy je filmu 21 let. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se i svým způsobem bavil, jde totiž o klasické sci-fi béčko se spoustou úsměvných triků a absurdně řešených situací, kde se skupina hrdinů (velmi rychle zdredukovaná na minimální počet) dostane do neznámého nepřátelského prostředí a musí si pomocí obrovského robota prostřílet cestu ven. Jenže pak se začaly neúnosně množit WTF momenty, ale hlavně se kromě neustálého zmateného střílení nic jiného nedělo, takže jsem druhou polovinu už jenom otráveně odzíval. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tento film som hľadal cca 20 rokov a mylne som si ho pamätal ako americkú produkciu. Veľká to chyba. Jedná sa o celkom miestami podarený miestami hrozný osemdesiatkový sci-fi japonský zárez, ktorý je samozrejme už možné hodnotiť len z nostalgického pohľadu, ale dá sa. Tento film mi chýbal do trojice Robot Jox, Robot Wars a teraz Gunhed, samozrejme ten ďaleko za prvými dvomi menovanými. ()

Ebon 

všechny recenze uživatele

Staré robotické postapo z doby, kdy Japonci těžce ulítávali na velkých robotech. V nebojových scénách je pro mě vynikající atmosféra a “color“ postapo industriálu. Bojové scény trochu ruší levné triky, nekvalitní zadní projekce a chatrnost modelů robotů, což bylo už v době vzniku hodně oldschool. Ale atmosféra je pro mě úžasná, možná trochu ovlivněná nostalgií. Přechody z velkých bitevních scén do opatrného prozkoumávání budovy Kyronu5 s takřka strašidelnou minimalistickou elektronickou hudbou mě stále uchvacují. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Tak už vim odkud se vzala moje dětská robotí mánie.Kdepak Transformers,Ganheddo za to mohlo.Vzhledem k tomu že posledních pár let si na takových úletech ujíždim,nemůžu tenhle snímek podělat.Ze svého kouzla neztratil nic i přes ten totálně dementní scénář okopčenej snad ze všech zásadních scifi filmů.Partička banditů sbírá elektronický součástky všude kde to jde a když se dostanou na roky opuštěnej ostrov na kterym se mimo jiné nachází taky nejvýkonější super počítač kterej nesnáší lidi (Zdravim Skynet a Matrix),musí i vola napadnout že z toho žádnej jackpot nebude.Do akce tak nastupujou plastový modýlky robotů co si dávaji vzájemně po tlamě,ničí každý patro fabriky kde se zrovna potkaji a do toho jim hraje říznej elektronickej 80's soundtrack.Tohle nešlo jako malej capart nemilovat a ani teď po tolika letech nemůžu říct že by se mi to nelíbilo. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ako malý som na to pozeral s otvorenou hubou, samozrejme že som vôbec nevedel o čo tam ide, ale vtedy mi to vôbec nevadilo. Dnes som sa k tomu náhodou dostal zas a teraz už by som ocenil keby to aj o niečom bolo. Teda, efekty sú skvelé, exteriéry, interiéry, roboti, streľba, všetko je úžasné a to bez jediného digitálneho efektu. Keby to tak bolo aspoň trošku zmysluplné, mohla z toho byť kultová zábavka. Takto je to len efektný patvar. Herci asi mali v scenári: choď z bodu A do bodu B a niečo urob. Partia hrdinov bola podarená, lenže všetci hneď zkraja podochnú a ostane len jeden japončík a blondýna ktorej jedinou úlohou je tváriť sa strašne mega drsne. Taktiež chýba nejaký záporák alebo niečo také, je tu síce cyborg ktorý vyzerá ako mucha s plynovou maskou, ale ten sa len tak poneviera okolo a s hrdinami sa prakticky nestretne, nieto aby sa ešte pobili. Bezcieľne pobiehanie po chodbách, nemohúci až retardovaný dejový chaos plus namakaný vizuál a bitky robotov. No a nakoniec citát bojového Gunheda: OK Brooklyn-LETS FUCK!! ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Jako malej sem z něj byl naprosto odvařenej dnes už si ho připomínám jen klipem na youtube :) znám byl taky jako ROBOT WAR! :) Tak sem si to konečně sehnal a musím konstatovat, že nostalgie je svině, ale s nejlepším svědomím tomu nemohu dát 4 hvězdy jenž sem dával když sem jen vzpomínal z úcty k vetřelcům a terminátorovi to prostě nejde a musím snížit na 2 hvězdy ovšem lepší než Robot Jox to je určitě :) už jen kvůli drsné atmosféře.takže spíš 2 a půl hvězdy nakonec ať nežeru :) ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád techniku, kov, olej, stroje, industriálno, bude film milovat. Trochu chaos, ale skvělé. Triky nejsou až taková hrůza. Hlas stroje gunhed, kterým promlouvá (v angličtině), zní perfektně - hluboký. basový, robotický hlas. Také se mi docela líbí ta osmdesátková hudba v pozadí. Prostě - má to šťávu, teda vlastně olej! ;) ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Gunhede, teď z Tebe bude tank" - film nedával smysl s dabingem, nedává ho ani bez dabingu. Ale pyčo, sou tam roboti! A sou velký! A výbuchy! A lejzry! Nostalgická trojka jen to fikne. ()

bou:ou:ou 

všechny recenze uživatele

Hustotka, kterou jsem videl na OK3 a vzpominal na ni dlouhych 15 let, nez jsem ji znovu objevil a posleze shledl. Nostalgisch za ctyri. ()

Reklama

Reklama