Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém městečku v sousedství nechvalně známé oblasti 51, lákajícím turisty na UFO, začnou jednoho dne žít náklaďáky vlastním životem, ve kterém pro lidi není místo. Skupinka místních a turistů, která přežila vyhlazovací nájezd náklaďáků na odlehlé benzínové pumpě se pokouší uniknout z obklíčení. Kanadský televizní film podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga, jejíž filmovou adaptaci už mistr sám natočil v roce 1987. (choze)

(více)

Recenze (13)

raimi 

všechny recenze uživatele

Zatímco Maximum Overdrive považuju za ultimátně zábavnej brak s hromadou nadsázky, tak tenhle nebohý kastrát je jeden z důvodů, proč vyhlásit Kanadě válku. Na jednu stranu je potěšující zjištění, že je stále se kam posouvat, ale jak vidno hranice debility lze rozšiřovat donekonečna. Jedna hvězdička za oživlej skafandr, druhá za vrahounskej modýlek náklaďáku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nepovedený kanadský televizní film podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga, která už  zfilmována samotným Kingem pod názvem Vzpoura strojů (1987). Velmi slabý a nelogický scénář (náklaďáky se například v honbě za lidmi zcela zbytečně likvidují navzájem) beze stopy gradace či napětí, zato s těmi nejstupidnějšími dialogy, jaké jsem kdy ve filmu slyšel, ještě podtrženými toporným projevem herců (tirák se prožene těsně kolem hrdinů a odhodí jejich vůz do příkopu, a jedna z postav to komentuje větou: "Páni, to bylo zvláštní." O něco později postavy uvidí na obzoru stoupat sloup černého dýmu a kdosi řekne: "To je nějaký divný."). Nicméně je tu pár výbuchů, srážek náklaďáků a jejich průjezdů domy a dokonce i jedna velmi originální smrt - to když dodávka jakési protichemické jednotky jedoucí zlikvidovat únik nebezpečné chemikálie nafoukne kompresorem jeden ze skafandrů, ten vezme sekeru a rozseká s ní posádku. Takže jednu hvězdičku za ni a druhou za sexy Brendu Bakke (Michelle ze Žhavých výstřelů 2). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně velké zklamání. Původní snímek byl svěží, nekompromisní a bravůrně natočený horor. Tenhle remake je přesný opak. Strašně umělé charaktery, spolu s příšernýma hercema. Navíc efekty a jakkýkoliv pokusy o akci totálně ztroskotaly díky pravděpodobně malému rozpočtu a špatné režii. Tenhle film se strašně nepovedl a nad vodou ho drží jen asi 2 dobré scény, dávám slabé 2*. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem původní Vzpouru strojů (hodně vydařená věc) i tzv.remake Náklaďáky (zde mi scházela akce, ale i tak vcelku slušný filmeček) a musím říct, že jsou to velmi slušné filmy v tomto žánru. 60% ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný remake i film v jednom! Vlastně jeden z nejzbytečnějších a nejhorších co jsme kdy viděl. Už původní dílo Maximum Overdrive nebyl žádný zázrak, vlastně to byl podprůměrný film, ale tohle je příliš. Obrovská nuda ve které se defakto nic neděje a plahočí se tam akorát tlupa otravných a nezajímavých herců, kteří hrají absolutně tupé postavy. Odpad! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Televizní filmová adaptace povídky Stevena Kinga „Trucky“ je druhou filmovou adaptací, protože Steven King ji v roce 1986 sám natočil ve vysokorozpočtové koprodukci. Televizní tedy znamená nízkorozpočtový, ale to neznamená, že musí být také nejhorší. Děj a celková atmosféra jsou skromnější, možná konzervativnější, ale v jádru stále zábavné. Ještě více to připomíná Hitchcockův filmový hit „Ptáci“ (1963). Ano, jen místo útočících ptáků jsou tu náklaďáky. Dokonce i tato televizní verze je věrnější předloze než zpracování Stephena Kinga. Ten ve svém jediném režijním počinu více rozvedl události, aby byl film velkolepější. Oba filmy tedy nutí ke srovnání, ale v jádru jsou nesrovnatelné. Mají jen stejný námět a to je vše. Ve výsledku tak dobře funguje i tento film určený pro televizní obrazovky. Každá postava má svůj osobitý charakter, všechny jsou na jednom místě a kolem nich řádí *smečka* náklaďáků. A to po celou stopáž. Na začátek se samozřejmě sluší a patří představit dané postavy mající s příběhem co do činění, kterých ani není moc, avšak hned po několika málo minutách se hrozba dostává do popředí. Žádné giallo, žádné kaluže krve, jen atmosféra a mírné napětí. A to stačí. Takže nic než obyčejný televizní grindhouse v plné parádě, který svůj účel plní. Ostatně jako Spielbergův ´Duel´ (1971) ()

Vabr odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu se tu rozepisovat tak jako u Vzpory Strojů, protože to dělá snad stejný chyby, ale vyjmenuju to, v čem je toto jiné. Ze začátku jde poznat, že úroveň bude samozřejmě více amatérská, ale popravdě já čekal, že to bude přesnější. Bohužel taky není. Opět největší chyba ze všeho: auta (nevím, jak lodě) nejsou posedlá! Nevím, jak to tu bylo úplně se stroji, ale pokud nebyly posedlé, tak to je dobře. Kill s dětským autíčkem je sra*ka. Je to opět nepřesná kravina tenhle film, tak jsem ho vypnul, ale četl jsem, že tu je i zabijácký skafandr! Ale na konec filmu jsem to skipnul a nedává to smysl. Vím, že se to snaží být mrazivé, ale nedává smysl, jak by ta rebelská lesba do toho vrtulníku nasedla, nevěděla o tom, že tam není pilot, a pak se hrozně všichni divili, že ten vrtulník nikdo neřídí. Hlavní postava je strašně nudná, jde poznat, že jí hraní očividně nebavilo a dost to dobývá svým znuděným postojem. Navíc to má dvoutisícovkové vibes a ty já fakt nemusím. Benzínka není podobná té z povídky. VYHODNOCENÍ: DRUHEJ POKUS A STEJNĚ SHIT ()

Reklama

Reklama