Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S plukovníkem Serlingem se poprvé setkáváme v poušti Al Bathra, kde byl jedním z velících důstojníků americké armády během války v Perském zálivu. Ani ten nejlepší úmysl však nemusí být zárukou, že bude vydán ten správný rozkaz. Viditelnost je minimální a tank se pod jeho velením rozjíždí proti nepříteli. Radost ze zásahu se však brzy mění v hrůzu - Serling zjišťuje, že stříleli do vlastních řad a že tak poslal na smrt svého nejlepšího přítele kapitána Boyera.O pár měsíců později je ze Serlinga řadový úředník z oddělení pro odměňování statečných vojáků a před sebou má první "případ". Na Medaili za statečnost je totiž navržena pilotka Karen, která přišla o život během mise v Perském zálivu. Serling se tedy snaží zjistit všechny okolnosti její smrti, ale je zaskočen líčením bojových situací a rozporuplnými postoji jednotlivých členů posádky. Díky Karenině osudu tak odkrývá neznámé skutečnosti, má možnost porovnat své vlastní vzpomínky s obsahem velkých a zprofanovaných pojmů, vyrovnat se se svým svědomím a nalézt vlastní důstojnost... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Meg Ryan a drsná marinačka, no nevím, nevím - tohle byl šlápanec vedle, na tohle nemá krasavice charisma ani obličejíček. Ještě že byl k dispozici Denzel, kterej by to v pohodě utáhnul sám a že Eddie přidal to co mu jde nejlíp, dobrou akci, jinak bych to přirovnal k dvoudílné epizodě JAGu nebo NCIS. Průměr jak vyšitej - 55 %. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nečekal, asi jako mnozí ostatní, čistokrevný válečný film, ale spíše drama s lehkým nádechem detektivní činnosti, tak jsem vlastně spokojen. Spousta věcí by se pochopitelně dala vylepšit, například vztah mezi postavami, abychom byli pak na konci více rozebraní, ale na slabší čtyři hvězdy to bohatě stačí. ()

Reklama

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Armádní vyšetřovatel sám bojující s vnitřním traumatem z války v zálivu vyšetřuje případ hrdiné kapitánky ambulantní helikoptéry zahynulé v boji a navržené na medaily cti. Během vyšetřování se musí dostat přes závoj neustále se proměňujících lživých výpovědí účastníků neštěstí. Na základě věrné rekostrukce bojové akce se postupně ukazuje pravdivý obraz, napínavě odkrývaný a až do poslední chvíle skrytý za plášťem strachu a zbabělosti. Do toho se vyrovnává, většinou pomocí chlastu, vyšetřovatel s vlastním pochybením v boji. Hluboce psychologický film, rozpracovávající svědomí a zbabělost za války. Silnější tři. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Není to špatný pokus o psychologičtější přístup k válečné látce. Tvůrci nabízejí jednu z epizůdek války v Zálivu hned z několika pohledů – co člověk, to jiné motivace, pohnutky, to jiná verze a pohled na události jedné noci u sestřelného amerického vrtulníku. Je jeho velitelka neohrožená heroina, nebo panikařící ženština? Denzel Washigton má za úkol zjistit pravdu a přitom se sám vyrovná s vnitřním traumatem z války. Zajímavý nápad "analyzovat válečné hrdintsví" není žel bohu příliš zajímavě realizovaný. V zásadě je to ušlechtilá a docela dobře sehraná nuda s planými ambicemi jít do hloubky, kterou stačí vidět jednou kvůli rozřešení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale přílišný patos ve filmech mi prostě vadí. To je přesně to, co se děje v posledních asi 20 minutách tohoto filmu. Denzel Washington je ale herec, který vás tímhle provede, aniž byste se museli moc vztekat. Skvělý herecký výkon s příběhem, který se zdál dobrý, ale mohl by být ještě lepší. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Matt Damon (Ilario) držel kvůli filmu přísnou dietu. Kouřil a do toho dvakrát denně uběhl 10 kilometrů. Takovou zátěž ale jeho tělo špatně snášelo, a proto musel být pod lékařským dohledem. Trvalo mu skoro dva roky, než se zotavil. (Duoscop)
  • Matt Damon kvůli malé roličce vojáka závislého na heroinu zhubnul o 18 kilo. (77Ivana)
  • V jednej scéne je z vrtuľníku hodený na tank kanister, ktorý ho zapáli. O pár sekúnd sa v krátkom zábere zdá tank nepoškodený. (johnsnow)

Reklama

Reklama