Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stoney (Pauly Shore) a Dave (Sean Astin) nájdu v zemi najprv prehistorickú misu, ale vzápätí aj pravekého človeka, zamrznutého v kuse ľadu. Keď sa človek preberie a ožije, prekvapení chlapci ho prijmú medzi seba, dajú mu meno Link (Brendan Fraser). Lenže kto je tu najviac prekvapený, je práve Link. Nevie pochopiť život dvadsiateho storočia a zvonenie telefónu mu spôsobí nevídaný stres. Chlapci ho však postupne oboznamujú s vecami okolo seba, ubytujú ho v Daveovom dome, rodičom i spolužiakom ho predstavia ako Estónca a život začína fungovať naplno. Či už v škole, v lunaparku, na hokeji, v herni, či v múzeu, kde Link pochopí, kto vlastne je - praveký človek. Chvíľu je z toho síce zdesený, ale rozhodne sa naplno využiť svoj ďalší život. A keďže ho využíva zaujímavo a zábavne, očarí aj dievčatá z triedy, o ktoré mali záujem Dave, Stoney, ale aj zlý Matt (Michael DeLuise). A ten sa rozhodne na školskom plese zakročiť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Není to rozhodně žádný moudrý film s velkým proroctvím. Je to prostě jen komedie z devadesátých o střední škole a neandrtálci. Myslím že nikdo ani nečeká víc. Musím ocenit vlastně slušnost a netrapnost snímku, kdyby takovýhle film natočili dneska, bylo by to plný vulgarismů, nahotin a trapností, to je to co na tom oceňuju že se to bez tohohle všeho obešlo. Navíc Sean Astin je jednička a Pauly Shore a Brendan Fraser se taky snažili, takže se člověk i tu a tam zasmál. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnoha coming of age komedií, která v sobě skrývá hned několik hereckých nadějí, z nichž se později stanou minimálně solidní rutinéři.. Od začátku je zřejmé, že tohle bude trošku jednodušší podívaná tkvící své tajemství ve využití pravěkého člověka k dívčím srdcím, což je jedna z těch čestnějších cest a alespoň nejde o ten případ, kdy hrdinovi jeho láska spadne nečinností do náruče.. Neměl bych s tím jediný problém a nebylo by těžké si to užít jako jednorázovku, ale je tu postava Stoneyho... Nejen, že jde o naprostou příběhovou výplň, ale především tu ve všech ohledech jen otravně sekunduje. Nedochází stejného rozvoje jako hlavní hrdina, nemá komediální prostor jako postava pravěkého člověka, zkrátka nic. A aby toho nebylo málo, tak na závěr půjde o přehlídku klišé, v níž si na své musí přijít i pravěký člověk s jinou pravěčicí... Chudáka vytrhli z jeho přirozeného prostředí, dali mu rychlokurz mluvení a našich zvyků a ještě ho ženou do chomoutu.. Not so funny, but still it was not runny. 40% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nu, taková studentská oddechovka, ale nějak jsem čekal víc - legrace, zápletky, situací. Tohle jede od začátku docela pomalým, a přitom předvídatelným tempem, že čekám alespoň nějaká ozvláštnění, ale nic nepřichází. Jeskynní muž se sakra rychle sblíží se současným světem, a v té chvíli je to prostě zas jen film o studentech a jejich řádění na střední. Chybí tomu víc zábavy, legrace, vtipu. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Třeba je to pacifista!" - "Pacifistický jeskynní muž? Seš pošahanej?" Středoškolská komedie o dvou loserech co na zahradě vykopou pračlověka Brendana Frasera. Ten se pak učí, jak žít v 90. letech. BLBOST! Tento film jsem shlédl jen kvůli Arnoldovi, který tam nehraje vlastně žádnou roli, ač to má ve své filmografii. Je tam jen scéna, kdy pračlověk zapne televizi, kde běží Terminátor. Podruhé už si to nikdy nepustím. - 20%. ()

5150 

všechny recenze uživatele

70%.. Hodně pohodová, svižná a hlavně zábavná americká komedie, jenž svojí atmosférou připomene 80. léta. Má výborné obsazení tehdy vycházejících hereckých talentů - Brendan Fraser coby pravěký člověk je kouzelný, ale ani Sean Astin (trilogie PÁN PRSTENŮ), Pauly Shore (ten to do našich kin dotáhl pouze s komedií VOJNA NENÍ KOJNÁ) a v roli záporáka Michael DeLuise se nenechali zahanbit. Nakonec musím ještě pochválit hodně našlápnutý písničkový doprovod (PM Dawn, Def Leppard, Queen, Cheap Trick, atd.). Prostě příjemné překvapení. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Když jí Brendan Fraser jídlo ze psí misky, jsou v ní ve skutečnosti cereálie. (HappySmile)

Reklama

Reklama