Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stoney (Pauly Shore) a Dave (Sean Astin) nájdu v zemi najprv prehistorickú misu, ale vzápätí aj pravekého človeka, zamrznutého v kuse ľadu. Keď sa človek preberie a ožije, prekvapení chlapci ho prijmú medzi seba, dajú mu meno Link (Brendan Fraser). Lenže kto je tu najviac prekvapený, je práve Link. Nevie pochopiť život dvadsiateho storočia a zvonenie telefónu mu spôsobí nevídaný stres. Chlapci ho však postupne oboznamujú s vecami okolo seba, ubytujú ho v Daveovom dome, rodičom i spolužiakom ho predstavia ako Estónca a život začína fungovať naplno. Či už v škole, v lunaparku, na hokeji, v herni, či v múzeu, kde Link pochopí, kto vlastne je - praveký človek. Chvíľu je z toho síce zdesený, ale rozhodne sa naplno využiť svoj ďalší život. A keďže ho využíva zaujímavo a zábavne, očarí aj dievčatá z triedy, o ktoré mali záujem Dave, Stoney, ale aj zlý Matt (Michael DeLuise). A ten sa rozhodne na školskom plese zakročiť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbost o dvou loserech co na zahradě vykopou pračlověka. Brendan Fraser je tu super, dělá na střední samý píčoviny a všichni ho tam berou jako husťáka. Kdežto Seana Astina a jeho přiteplenýho kámoše všichni stíraj. Sean Astin je docela sviňka, jelikož chce pračlověka jen využít k tomu, aby byl cool, zatímco ten druhej s ním fakt kámoší. Naštěstí to ale dobře dopadne :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nesnaží se to tvářit nějak reálně nebo originálně, prostě si to jde svojí cestou s jediným účelem a to jednoduše zabavit a to se tomu daří dobře, navíc potěší tady začínající, ale dneska už známí herci jako Sean Astin, Robin Tunney a nebo Brendan Fraser v roli hyperaktivního neandrtálce. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Brendan Fraser je zde oukej, o tom nemusíme vést zdlouhavé rozhovory! Na toto téma jsem čekal dlouho, už jsem pomalu začínal uvažovat o nějaké té ledové hibernaci, když tu se mi náhle dostala do rukou tato svěží komedie. Ale věřím, že to množství vtipů mohlo být ještě širší... 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nu, taková studentská oddechovka, ale nějak jsem čekal víc - legrace, zápletky, situací. Tohle jede od začátku docela pomalým, a přitom předvídatelným tempem, že čekám alespoň nějaká ozvláštnění, ale nic nepřichází. Jeskynní muž se sakra rychle sblíží se současným světem, a v té chvíli je to prostě zas jen film o studentech a jejich řádění na střední. Chybí tomu víc zábavy, legrace, vtipu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I na oddechovou komedii pro středoškoláky to bylo vypatlané. Když dva odstrkovaní týpci najdou živého ledového muže, tak na něm nejdřív chtějí zbohatnout a proslavit se, což u outsiderských středoškoláků zcela chápu, ale najednou tenhle motiv film úplně opouští a už se k němu nevrací. Hlavní hrdina chce přesvědčit dívku svých snů, že on je jiný, lepší, než to pózérské pako, se kterým chodí, ale přesvědčuje ji právě jen pózami, pro které očividně zneužívá nebohého ledového muže. Na to, že by hrdinou měl být hodný kluk, se chová jako pěkná svině. ___ Snímek se brzy rozprskne v sérii nesourodých epizodek, kde se postavy chovají zcela náhodně a zmateně. Kdepak, tenhle film by měl zústat navždy u ledu. ()

5150 

všechny recenze uživatele

70%.. Hodně pohodová, svižná a hlavně zábavná americká komedie, jenž svojí atmosférou připomene 80. léta. Má výborné obsazení tehdy vycházejících hereckých talentů - Brendan Fraser coby pravěký člověk je kouzelný, ale ani Sean Astin (trilogie PÁN PRSTENŮ), Pauly Shore (ten to do našich kin dotáhl pouze s komedií VOJNA NENÍ KOJNÁ) a v roli záporáka Michael DeLuise se nenechali zahanbit. Nakonec musím ještě pochválit hodně našlápnutý písničkový doprovod (PM Dawn, Def Leppard, Queen, Cheap Trick, atd.). Prostě příjemné překvapení. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

California Man je film, který obsahuje snad všechny dnes již tradiční klišé, které se v tomto tradičním stylu a ději dala použít. Máme tu jeskyního muže (Brendan Fraser), kterého se ujmou dva přátelé, samozřejmě jeden z nich je pohodář a druhý je... normální. A ten normální má, opět tradičně, zálusk na svou kamarádku z dětství, která však chodí s namachrovaným debílkem. A pak tu i máme nějaké ty problémy okolo toho, jako je hádka hlavních hrdinů, trojice zloduchů, kteří chtějí všechno posrat, HAPPY END ve stylu setkání dvou pračlověků... Prostě nic, co by vás překvapilo, proto také ten závěr nepovažuji za spoiler. Jenže, tady je dokonce i zábavnost! A to zatraceně vysoká. Já jsem se upřímně bavil každou sekundu a ani na chvíli by se mi nestalo, že jsem se nudil. Jeden z mých nejoblíbenějších herců Brendan Fraser na sebe tímto snímkem hodně upozornil a otevřel si tím cestu mezi celebrity, navíc tenhle snímek ukazuje, že opravdu umí hrát. Později si podobnou roli zahrál také v Král džungle. A pak tu máme i v Seana Astina alias Sama z Pána prstenů, který se právě ujal té role "normálnějšího" z dvojice. A proč vám to píšu? Protože si tím šikovně nahrávám na fakt, že je tu i naprosto skvělé obsazení. A tito dva herci (opravdový herci) tomu jenom přidávají. A aby toho nebylo málo, dokonce i postavy jsou dokonale trojrozměrné, každá má své světlé i tmavé stránky a je jenom na divákovi, aby si domyslel, jaká z nich převládá. Humor je tu na místě, párkrát jsem se od srdce zasmál a v některých scénách naopak soucítil s postavami - např. když Matt (Michael DeLuise) vrazí Brendanovi a já čekám, co udělá. Závěr byl též skvělý, ačkoliv takový... to je jedno, prostě typický HAPPY END. :) Až vyrostu, určitě natočím druhý díl :D PS: Tohle je můj delší komentář po dlouhé době, berte na to prosím ohled ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Typická náctiletá komedie o problémech mladých na střední škole, která rutině pohřbila i zápletku pračlověka v moderní době. Nebýt skvělého gifu na Majdan, tak by na ní nebylo vůbec nic zajímavého. ()

masw 

všechny recenze uživatele

Z vetsi casti nevtipna komedie s ve sve roli nudnem Fraserovi a buzerantsky vyhlizejicim a hrajicim Shoreovi jehoz jedina dobra role byla ta minutovka v Zenatem se zavazky. Film ale rychle ubiha a je koukatelny. A ta Rose McGowan, kvuli ktere sem si to poridil, potesi, ale ne moc protoze je tu ve 2 zaberech a rekne 2 vety :) ()

Reklama

Reklama