Reklama

Reklama

Riverdance: Animované dobrodružství

  • Velká Británie Riverdance: The Animated Adventure
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Keegan z Irska prožil smutnou ztrátu. Se španělskou parťačkou Moyou a kouzelným stádem duchů jelenů pak ale díky tanci zvládnou nebezpečné i beznadějné situace. (Netflix)

Recenze (14)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Spolek ryšavců v plné parádě. Vážení přátelé ano, je to tak, v tomto animovaném snímku se podíváme do Irska, kterému se přezdívá Smaragdový či Zelený ostrov a to hlavně pro svou všudypřítomnou barvu přírody plné luk, lesů, rašelinišť či vřesovišť. To samé představte si, že na světě žije jen přibližně jedno procento lidí s rezavými vlasy, ale na tomto ostrově je to deset procent, což mi dosvědčí každý, kdo tuto zemi navštívil a to zejména když se rozsvítí slunce v plné parádě a vy vidíte v lokálním pubu sedět či postávat u pultu více irských vidláků popíjející lahodný mok, tak to si pak připadáte jako v lampionovém průvodu plném červených pand a to hlavně díky jejich pigmentu, protože oni se neopálí jako my, ale hezky spálí do červena a poté svítí na dálku jako červený lampion. Co se týče příběhu, tak je celkem jednoduchý a byl vytvořen hlavně pro malé děti a pro lidi, které jsou trochu znalí v místním folkloru a legendách na které narazíte doslova na každém rohu. Proto nemohu souhlasit s místním nízkým hodnocením a názorovými peripetiemi rádoby všeznalých dysgrafiků, který asi nepochopili hlavní poselství tohoto filmu. Jelikož jsem na tomto ostrově strávil nějaký ten čas, tak si můžu s klidným svědomím napsat, že je to místní pohádka pro místní lidi, kteří fakt jdou do pubu a tam si zakřepčí nějakej ten irskej tanec, čehož jsem byl svědkem a můžu to vřele všem doporučit, protože to je fakt zážitek na který nezapomenu do konce svého života. Joo, holt není to žádnej Pixar a ani Disney a nevidíte tam žádné barevné tajtrlíky s dospělými problémy. Je to čisto čistá irská záležitost, která vyzdvihuje jejich hrdost a kulturu. Kdyby tak ti naši čmáralové natočili něco u nás, co vyzdvihuje naši kulturu a pak by to nějakej třeba Ir okomentoval na lokální filmové databázi tak jako to komentují místní tajtrlíci a to jen z důvodu nepochopení, tak jak bysme se asi tvářili. Odpověď je jednoduchá, čučeli bysme jako Bulhaři na projíždějící metro. V tomto animáku tančí doslova všichni a všude. Od kvákajících žab, nafrčenejch jelenů, békajících ovcí, plovoucích ryb, létajících ptáků až po zeleného panáčka na semaforu. Taktéž musím vyzdvihnout ukázku místního národního sportu hurlingu, který u nás skoro neznáme a který je na tomto ostrově populárnější než fotbal. Musím rovněž vyzdvihnout skvělou irskou hudbu založenou na místní tradici, která sahá až do časů starých, dobrých Keltů a ve které můžeme slyšet velké množství houslí, fléten, píšťal a dalších libozvučných nástrojů. Ještě musím připomenout, že kromě nádherné přírody jsme zde mohli vidět dvě velmi navštěvované turistické destinace, které můžeme na tomto ostrově navštívit a to jsou zaprvé mohylový monument Newgrange, který je celý zarostlý trávou a za druhé kamenné čedičové varhany, které se nazývají Giant's Causeway a kterým se u nás říká Obrův chodník. Já jsem byl z tohoto tanečního maratonu poměrně nadšen a podle toho také dávám tomuto animovanému filmu dle mého vnitřního rozpoložení zasloužených 70%. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

V Irsku jsem byl, tyto tradice ale neznám. Film mi vůbec nedával smysl. Pořád se v něm tančí a téměř nic neděje. Animace ale byla hezká a některé melodie fajn, ale celek mě spíše nudil. ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

irský tanec - easy zápletka s příslibem poučení - irský tanec - zábavné nesouvisející dovádění - irský tanec - víc irského tance a kdyby Vám to bylo málo - irský tanec. Jednohubka pro děcka fajn ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Synkova obľúbená, a keďže máme radi lesy a jelene, dohodli sme sa. Sú mi len 3 roky, k poctivosti neideme ďaleko, preto ten írsky 4step. V chladničke niečo nové!! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Názov tohto celovečerného animáku nie je žiadna náhoda – keď ešte hovorí vám niečo meno Michael Flatley, tak všetko bude jasné. „Život sa má oslavovať.“ To je motto tohto animáku – na írsky spôsob sa to robí tancom. Pesničky a tanec nemajú chybu a po skončení filmu budete mať chuť spustiť si podobnú hudbu. Príbeh, medzi inými, sa zameriava na vysporiadanie sa so stratou blízkej osoby (v tomto prípade starého otca). Základ dobrý, ale v druhej polovici to stráca dych. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco víc. V Irsku jsem nebyla, jejich tradice moc neznám, ale na mě tam bylo až moc irského tance a málo dějové linie. Příběh prostinký, jak to asi dopadne je každému jasné, pár vtipných dialogů se taky našlo, ale jako celek se tento animák může líbit pouze někomu, kdo zná irské tradice a tudíž se ve filmu lépe orientuje. Pro nezaujatého diváka spíše podprůměrný animák, který už si asi znovu nepustím. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Ako jeden z najväčších fanúšikov Riverdance a Lord of the Dance hodnotím toto dielko z princípu veľmi kladne. Žiaľ, nevyžmýkalo to z potenciálu ani zďaleka všetko čo mohlo. Ale ak to berieme ako koncert či predstavenie, tak potom táto povinná jazda stála za to ;-) ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Skoda, že mě to nakonec zklamalo, protože ten nápad zapojení irských tanců byl pěkný a celkově to vypadalo moc hezky. Děj ale docela o ničem. ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Animák už samotným názvom hovorí, o čom asi bude a aká hudba v ňom bude počuť.. Milujem Írske tance - step, ich tradície a tak pod. Odznie väčšina známych skladieb, ako zo samotnej show Riverdance, tak kopec notoricky známych skladieb, ktoré sú známe najmä vďaka 1 zo zakladateľov práve Riverdance (neskôr ako zakladateľovi tanečnej show - Lord of the Dance) - Michaelovi Flatleym (aj keď to v tomto príp.s tým nijako nesúvisí). Každopádne, pre mňa krásny animák s jednoduchou dejovou líniou a k tomu s nádhernou hudbou. Ale cielené to možno nie je úplne pre "každého".. Za mňa ale veľká spokojnosť. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele

hudbu a tanec miluju v jakékoliv podobě, ale v této pohádce přece jenom to toporné animované skotačení mě až tak moc nenadchlo. Příběh byl takový rychlý a spíše jsem při něm začala uvažovat až moc o smrti, což v pohádkách moc nemusím. (Až na Coco, ten má samozřejmě úplně jiný level) Každopádně pohádka byla příjemná a určitě jsem si jí užila(akorát jsem jí viděla na třikrát :) ()

to08.net 

všechny recenze uživatele

Příběh chlapce, kterému zemře dědeček nás přenese do světa irských legend a komunity, kde se lidé navzájem podporují-) ()

faded 

všechny recenze uživatele

Asi chapu nizke hodnoceni, ale pro me osobne, jelikoz jsem zil delsi dobu v IE to byl trochu navrat a nostalgie. Vetsina hloubku pribehu a irskych tradic nepochopi. Takze za me, trochu jine, ale pecka, tecka :) ()

Dory009 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbilo, jak je to celé na Irský způsob. Má to hezký příbě, spojený s Irskou kulturou a legendami. Má to zajímavou grafikou, a krásnou Irskou hudbu. Je to takoví klidoví animák. Je to spíš pro dědi, ale kdo má rád animáky, tak na odpočinek rozhodně ideální. ()

Reklama

Reklama