Reklama

Reklama

Lovci odpadu: Restaurátoři

(pořad)
  • Velká Británie Salvage Hunters: The Restorers (více)
Reality-TV
Velká Británie, 2019, 15x44 min

Obsahy(1)

Odborník na dekorativní starožitnosti a „lovec odpadu" Drew Pritchard se připojí k různým prodejcům, kteří řemeslníkům a umělcům přinášejí k restaurování neuvěřitelné množství starožitností a báječných nálezů. Každá epizoda představí tři jedinečné, neobvyklé a mimořádné předměty, které potřebují obnovu, a sleduje klady i zápory, problémy i výhry, když zkušení řemeslníci používají tradiční i odvozené dovednosti pro restauraci a zvýšení hodnoty předmětů, které jim prodejci svěřili. V této sérii musí Drew obnovit gotické viktoriánské zubařské křeslo, ale nestane se z něj kvůli chybějící části pouze hromada šrotu? Volavka z 19. století způsobí problémy místnímu preparátorovi a děsivý design jednoho kutila téměř zničil pohovku z Eduardovské doby. A to je jen pár předmětů pro odborný tým TLC věnující se obnovám. Ten se podělí o obchodní tajemství a prozradí, co přesně je potřeba k přeměně zchátralých kusů dědictví na žádoucí předměty pro současnou domácnost. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (2)

kralMiroslav 

všechny recenze uživatele

Dobrý seriál. Páči sa mi, že ukazujú viac menej celý proces reštaurovania. A na konci, keď starému hojdaciemu koníkovi, starému kufru alebo kreslu vdýchnu nový život, tak si uvedomím, aké krásne a kvalitné veci sa kedysi vyrábali. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Viděl: sezony 1x19, 2x10, 3x20, 4x20 ... Tým který se věnuje záchraně a restaurování artefaktů se skládá z: Drew Pritcharda (1970) vyhledávače a prodejce starožitností, který má svůj obchod v Conwy, na severu Walesu, Rebeccy Pritchard (1958) která má na starosti investigaci a rodokmeny předmětů, opravářky svítidel Jolene Farmer která má svou dílnu na adrese 24 Tottenham Road, Londýn N1 4BZ, Alexe Webstera, restaurátora starožitného nábytku a majitele French Polishing Emporium v ​​Colwyn Bay, čalouníka Craiga Hughese, ten má dílu na adrese 20 Grove Rd, Colwyn Bay LL29 8ER, Spojené království, sochaře Nick Elphicka, ten má studio na The Studio, 7a Builder St, Llandudno LL30 1DR, Spojené království, Teda Edleye sochaře pracujícího z kovem, jeho lesní dílna je poblíž hradu Corfe, kováře Nev Morrise, jehož kovárna leží v kopcích nad Conwy v severním Walesu, Martina Ashwortha čalouníka. Pozlacovačku Ruth Tappin ta má svou dílnu na Compton Mill, 31 Compton, Leek ST13 5NJ, Spojené království ()

Reklama

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Tým, který se věnuje záchraně a restaurování artefaktů, se skládá z: Drew Pritcharda (*1970) – vyhledávače a prodejce starožitností, který má svůj obchod v Conwy na severu Walesu; Rebeccy Pritchard (*1958), která má na starosti investigaci a rodokmeny předmětů; opravářky svítidel Jolene Farmer, která má svou dílnu na adrese 24 Tottenham Road, Londýn N1 4BZ; Alexe Webstera, restaurátora starožitného nábytku a majitele French Polishing Emporium v ​​Colwyn Bay; čalouníka Craiga Hughese, který má dílu na adrese 20 Grove Rd, Colwyn Bay LL29 8ER, Spojené království; sochaře Nick Elphicka, jenž má studio na The Studio, 7a Builder St, Llandudno LL30 1DR, Spojené království; Teda Edleye – sochaře pracujícího s kovem, jenž má lesní dílnu poblíž hradu Corfe; kováře Nev Morrise, jehož kovárna leží v kopcích nad Conwy v severním Walesu; Martina Ashwortha – čalouníka; pozlacovačky Ruth Tappin, jenž má svou dílnu na Compton Mill, 31 Compton, Leek ST13 5NJ, Spojené království. (sator)

Reklama

Reklama