Reklama

Reklama

Pan profesor

(seriál)
Česko, (2021–2022), 24 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Vojtěch Dyk, Beáta Kaňoková, Martin Pechlát, David Švehlík, Eva Hacurová, Matouš Ruml, Ondřej Bauer, Jana Krausová, Alžběta Zalubilová Prosecká (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V obyčejné části města sídlí ve všech ohledech průměrné a ničím výjimečné gymnázium. Navštěvují ho studenti, kteří budou pokračovat ve studiu, ale i takoví, kteří na to nemají a nakonec budou muset přestoupit na průmyslovku nebo na učňák. Chodí sem děti bohatších rodičů z okolí, protože to mají blízko, ale i studenti z horších čtvrtí a chudších poměrů. Někdy je to tu i docela drsné, když se potkají dvě horké hlavy… Většinu času je to ale v tom nejlepším smyslu slova úplně normální gympl. Až na jednoho profesora. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To se prostě nedá. 1) Snad nejvíc se mi zamlouval, asi díky tématu, díl o páně profesorově homosexuálním synovi, kterého hrál pěkný byť už kapku přestárlý 27letý Vojtěch Vodochodský._____ 2) Jinak je to ale bída. Nevěrohodná škola, mezilidské vztahy i děj - vše je očividně z jiného vesmíru, o postavách nemluvě. Bulvární obraz školy a míra absurdity roste díl od dílu...jakoby autoři stále více podléhali drogám či chlastu. Komediální nadsázkou nelze vše omluvit - na to je to zase málo vtipné._____ 3) Hvězdičku přidávám za milého 36letého Vojtu Dyka a za spoustu pěkných kluků._____ 4) Ovšem dílo samo je příšerné. Je-li zobrazovaná škola opravdu v tom nejlepším smyslu slova úplně normální gympl, jak uvádí obsah TV Nova, tak potěš koště._____ 5)  18.1.2023 - Druhá řada je ještě horší. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Existují tři druhy lidí. Ti první se podivují, proč se ten zpěvák Dyk plete do hraní. Ti druzí se podivují, proč se ten herec Dyk plete do zpívání. Ti třetí se podivují, proč tomu Dykovi někdo dává příležitost hrát nebo zpívat. Zatímco Kotek si v seriálu Einstein svou humornou svéráznou polohu naše, zde veškerý humor tkví v užaslém pohledu, co je možné vyprodukovat za seriál a jakých kreací pod vlastní důstojnost jsou schopni se aktéři dopustit. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Cenim snahu, alespon trochu vychovavat nasi dospivajici mladez. To se na komercnich televizich vidi malokdy. Jednotlive epizody maji promenlivou kvalitu, ale vesmes maji co rict. Kdyz uz se musela resit i romanticka linie dospelych... Umel bych si predstavit vyzralejsi vztah. Jinak solidni prumer. Nova toho posledni dobou v osm vecer moc lepsiho nenabizi... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Třeba Martin Kopp má za sebou projekty jako Bajkeři, Ohnivý kuře, Jetelín, PanMáma či Vinaři. Další režisér Petr Zahrádka Strážmistra Topinku, Obchoďák, Ordinaci, stejně jako Braňo Holiček, který se na novácký seriál vrhl letos. To jsou všechno podobné seriály a filmy. Sem tam lepší, ale většinou nic moc. Ono se totiž od nich ani nic moc neočekává. Spíše klasické jednoduchý humor v odpočinkovém či chcete-li oddechovém duchu. I Pan profesor se musí brát s nadsázkou. Jinak totiž těžko chápat, že si učitel bere žáky domů, řeší jejich osobní problémy a někdy s nimi sedne i na pivo. Mimo to používá velmi neortodoxní přístup. To vše bych bral, kdyby alespoň jednotlivé vtipy a humor byly na lepší úrovni. Bohužel nejsou. Také vztah mezi Vojtou Dykem a Beátou Kaňokovou je tak jasný, že asi jen podprůměrně inteligentní divák netuší, jak to nakonec dopadne. A tak lze na jedné straně ocenit hlavně fakt, že se tvůrci dotýkají i vážných témat, zmiňme třeba kyberšikana, anorexie a další, na druhé ani u těchto témat nejdou úplně do hloubky a spíše je jen nakousnou. A vyřeší velmi originálním způsobem, který skutečným obětem v životě moc nepomůžou. Takže je těžko říct, zda je to v první řadě komediální seriál, když humoru je zde málo, ale chvílemi umí být i dost vážný. Upřímně se mi nelíbila ani úvodní melodie a znělka. Druhá série šla do ještě bláznivějších případů, nutno dodat, že tomu se přizpůsobuje i hudba. Seriál je celý točen trochu americkým způsobem. Pravda, leckdy se autorům přeci jen podařilo vytvořit zábavnou zápletku, byť reálnost je zcela mimo. Nutno ale seriál brát s nadhledem a vědomím, že se zkrátka jedná o komedii a podobné zaměstnance zkrátka ve školství nenajdeme stejně jako podobnou školu. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Série 1 - Kdo by nechtěl takového učitele, když studoval na střední škole - relativně poutavé pojetí výuky, sympaťák, neváhá se poprat při řešení problémů svých i svých žáků. Kantor ideál řeklo by se :) Mě bohužel tajtrdlíkování učitele Marka Vlčka po čase začalo nudit a místy mi lezlo už na nervy. Dyk je sice sympoš, ale všeho moc škodí. Oceňuji, že se seriál dotknul i vážnějších témat a problémů, se kterými se dnešní mládež setkává poměrně častěji než kdysi dávno moje generace. Ovšem jak asi dopadne ono jiskření mezi hlavním duem je jasné asi každému, že se nějak všechno na konci jednotlivých dílů vyřeší a uzavře je taky jasné, že se v seriálu místy zasmějete a místy kroutíte hlavou také. Další průměrný seriál, který zapadne, ale své pravidelné diváky si v premiéře určitě našel. Jen nevím, kolik lidí si jej pustí znovu, případně na něj bude koukat v tv, když jej bude opakovat nějaká odnož TV Nova. Editace po Sérii 2 - Jiskření mezi hlavním duem přešlo k jejich vzájemnému soužití, k neustálým hádkám a usmiřování. Chvíli se to dalo vydržet, ale potom už to bylo příliš dlouhé a o ničem. Bohužel, příběhy studentů, které mě v 1. sérii hodně bavily, jsou ve 2. sérii hodně osekané, prakticky úplně v pozadí. Vlček už skoro neučí (za celou sérii tak max 10 minut celkem), řeší pouze svým stylem některé problémy a hlavně svůj vztah s Beránkovou. Z otevřeného konce lze usuzovat, že nás čeká min. jedna další série. Snad bude lepší než ta druhá. ()

Galerie (1 322)

Zajímavosti (9)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,06 mil. diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek z pořadů vysílaných ve čtvrtek po 20. hodině. (rublik05)
  • Natáčení probíhalo v prostorách Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze a také v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). (Krocka)
  • „Myslím, že každý z nás by ve věku kolem 17 let chtěl mít takovýho profesora. Já teda určitě jo. Tudíž se ho snažím hrát takovýho, jakýho bych ho sám chtěl mít… To jest profesora, kterej bere svoje povolání zároveň jako poslání, kterej je parťák, a ne uměle vytvořená chodící autorita, a kterýho prostě baví to, co dělá, a když už něco dělá, tak na sto procent,“ prohlásil Vojta Dyk. (Duoscop)

Reklama

Reklama