Reklama

Reklama

Paní Harrisová jede do Paříže

  • Velká Británie Mrs. Harris Goes to Paris (více)
Trailer 2

Ada Harrisová (držitelka oscarové nominace Lesley Manville) žije velmi poklidným životem v poválečném Londýně. Na živobytí si vydělává úklidem domácností bohatých sousedů, občas zaskočí s přáteli do hospůdky, večer zavzpomíná na padlého manžela a víc už toho od života vlastně nechce. Kromě šatů od proslulého francouzského návrháře Christiana Diora. Nedosažitelný sen má denně před očima v šatní skříni jednoho z domů, ve kterém uklízí. Život ji převrátí naruby dodatečně vyplacený příspěvek pro válečné vdovy. O tom, co s balíkem peněz udělá, nepřemýšlí ani chvilku. Ze všeho nejdřív si koupí letenku do Paříže, aby už za pár dní odvážně vstoupila do chrámu módy, sídla společnosti Christiana Diora, aby si tu splnila svůj bláhový sen. Prostořeká a zemitá britská uklízečka vyvolá ve světě upjatých snobů pozdvižení a zprvu se zdá, že její mise nebude úspěšná. Zvlášť ředitelka firmy Claudine Colbertová (Isabelle Huppert) je přesvědčená o tom, že šaty od Diora si ta drzá a umanutá Angličanka obleče jen přes její mrtvolu. Jenže za Adu mluví hromada peněz, které je ochotná investovat, a hlavně kouzlo její osobnosti, jemuž nelze odolat. Tu ženskou si prostě musíte zamilovat, lhostejno zda má na sobě šaty za statisíce, nebo kbelík a hadr v ruce. A nejlepší na tom je, že s ní po boku se i ve vašem životě můžou začít dít zázraky. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (29)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hezká a milá pohádka evokující klasické filmy z padesátých a šedesátých let o tom jak se uklízečka z Londýna zamiluje do šatů od Diora a usmyslí si že jedny bude mít. Vydá se tak do Paříže, kde se shodou okolností dostane přímo ke zdroji a to změní nejen její život.Lesley Manville je v hlavní roli příjemně přirozená a krade si celý film pro sebe.Zbytek jí tak stíhá jen sekundovat. Milovníci starých filmů budou spokojeni...60% ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Nejsem cílová skupina, díval jsem se na to na popud mé drahé ženy. Nemohu říct, že jsem přímo trpěl, zkouknul jsem ten film vcelku s chutí, je to taková po srsti náladovka. Ale chybí tomu nějaká jiskra, zápletka, nějaká větší hloubka. Je to taková přeslazená pohádka pro ženy. Navíc mě tam strašně rozčilovalo, jak tam několik vedlejších rolí hráli černoši. V té době si nemyslím že by tam patřili. Nevím koho tím kdo chce balamutit. I samotní černoši se tím přece mohou cítit urážení. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Moja 1000. recenzia😀 goes to Mrs. Harris Goes to Paris !!! Taká rozprávočka pre romantické duše, na ktorú sa aj vďaka peknej výprave a kostýmom veľmi dobre pozeralo. Budapešť tu čiastočne nahrádza ozajstný Paríž, ale vôbec by som na to neprišla. Lesley Manville sa na rolu Mrs. Harris veľmi hodí, divák jej jednoducho musí držať prsty a fandiť jej, aby si ten svoj sen splnila. Veľmi pekné 3* pre Mrs. Harris! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nekomplikovaný príbeh, kde výkon a vystúpenie Lesley Manville jednoducho nie je možné mať nerád. Film, po ktorom (aspoň na nejakú dobu) budete mať dobrý pocit. Výprava dobrá, prostredie autentické, šaty prekrásne. Moja hlava vie, že by som mal dať „trojku“, ale srdce mi hovorí „štyri“. Teraz budem poslúchať to druhé. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

KaterinaSkop 

všechny recenze uživatele

Postarší angličanka se zakouká do třpytivých šatů od Christiana Diora které má ve skříňi zbohatlická panička u které uklízí. Shodou okolností přijde k balíku peněz, který se rozhodne utratit za šaty od návrháře v Paříži. Jede tam, koupí šaty, jede domů, konec. Dvě hodiny sezení v kině si to fakt nezaslouží. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama