Reklama

Reklama

Paní Harrisová jede do Paříže

  • Velká Británie Mrs. Harris Goes to Paris (více)
Trailer 1

Ada Harrisová (držitelka oscarové nominace Lesley Manville) žije velmi poklidným životem v poválečném Londýně. Na živobytí si vydělává úklidem domácností bohatých sousedů, občas zaskočí s přáteli do hospůdky, večer zavzpomíná na padlého manžela a víc už toho od života vlastně nechce. Kromě šatů od proslulého francouzského návrháře Christiana Diora. Nedosažitelný sen má denně před očima v šatní skříni jednoho z domů, ve kterém uklízí. Život ji převrátí naruby dodatečně vyplacený příspěvek pro válečné vdovy. O tom, co s balíkem peněz udělá, nepřemýšlí ani chvilku. Ze všeho nejdřív si koupí letenku do Paříže, aby už za pár dní odvážně vstoupila do chrámu módy, sídla společnosti Christiana Diora, aby si tu splnila svůj bláhový sen. Prostořeká a zemitá britská uklízečka vyvolá ve světě upjatých snobů pozdvižení a zprvu se zdá, že její mise nebude úspěšná. Zvlášť ředitelka firmy Claudine Colbertová (Isabelle Huppert) je přesvědčená o tom, že šaty od Diora si ta drzá a umanutá Angličanka obleče jen přes její mrtvolu. Jenže za Adu mluví hromada peněz, které je ochotná investovat, a hlavně kouzlo její osobnosti, jemuž nelze odolat. Tu ženskou si prostě musíte zamilovat, lhostejno zda má na sobě šaty za statisíce, nebo kbelík a hadr v ruce. A nejlepší na tom je, že s ní po boku se i ve vašem životě můžou začít dít zázraky. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (29)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Moja 1000. recenzia😀 goes to Mrs. Harris Goes to Paris !!! Taká rozprávočka pre romantické duše, na ktorú sa aj vďaka peknej výprave a kostýmom veľmi dobre pozeralo. Budapešť tu čiastočne nahrádza ozajstný Paríž, ale vôbec by som na to neprišla. Lesley Manville sa na rolu Mrs. Harris veľmi hodí, divák jej jednoducho musí držať prsty a fandiť jej, aby si ten svoj sen splnila. Veľmi pekné 3* pre Mrs. Harris! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď som od toho nemal žiadne vysoké očakávania, napokon to bolo celkom príjemné a vydarené. Či už svojim príbehom, postavami, alebo aj celkovým posolstvom. Bolo mi ľúto Ady, ktorá celý život drela, ale keďže nedosiahla vysoké spoločenské postavenie, tak ju mnohí automaticky zatracovali. Ale to je stále bežné aj v dnešnej dobe. Avšak často sa stáva to, že aj takíto ľudia majú oveľa oslnivejší charakter ako tie nóbl vysokopostavené osobnosti. Ada bola ušľachtilá žena, o čom sa postupom času presvedčili úplne všetci. Natočené to bolo pekne, aj keď miestami to pôsobilo tak trochu rozprávkovo. Ale inak príjemná atmosféra. Silnejšie 3* ()

Reklama

KaterinaSkop 

všechny recenze uživatele

Postarší angličanka se zakouká do třpytivých šatů od Christiana Diora které má ve skříňi zbohatlická panička u které uklízí. Shodou okolností přijde k balíku peněz, který se rozhodne utratit za šaty od návrháře v Paříži. Jede tam, koupí šaty, jede domů, konec. Dvě hodiny sezení v kině si to fakt nezaslouží. ()

JenYu 

všechny recenze uživatele

Na povrchu velmi líbivé, uvnitř bohužel prázdné. Britové obvykle takovéhle filmy umí, ale tady mi to zkrátka nesedlo. Ada v Paříži nesympatická, ostatní postavy charakterizované jednou vlastností, linka mladých milenců úplně zbytečná a nevěrohodná a závěr typu "vše se v dobré obrátí" přeslazený i pro mě. Výprava a diorovské kostýmy ovšem nádherné! PS. Až budu starší, chtěla bych vypadat jako Isabelle Huppert v tomhle filmu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten typ filmu, pri ktorom sa muži doslova unudia, ale za to ženy si prídu na svoje a naplno sa oddajú záberom krásnych rób, rozhovorov plných ženských tém a klasickému klišé, ktoré k tomu všetkému patrí. Seriálová sestra kráľovnej Alžbety si to namierila priamo do Paríža a plní si svoj sen. So sweet, so bored. Nič prevratné na tomto snímku nevidím a mal som dosť problém ho dopozerať. Ja ale určite nie som cieľová skupina, takže hodnotenie skôr subjektívne. 50 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama