Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (CinemArt)

(více)

Recenze (213)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Idris Elba a jeho dcery se uprostřed africké divočiny střetnou se lvem. A pak s ním hodinu bojují, vedlejší postavy umírají a nakonec se stane to, co čekáte. Bestie je šablonovitý thriller, který zaujme především svou kamerou a dlouhými záběry. Rozhodně ale ne příběhem, který se ani na vteřinu nevzdálí z vyjetých kolejí. Není to špatné, ale vlastně mě nenapadá důvod, proč na to kohokoliv posílat. Jako thriller toho Bestie moc nabídnout nemůže. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Napětí nastoupí brzy a efektně, survival drama potenciál šlape solidně až do konce. Dobrá práce s prostředím a digitálními zvířaty, sympatické přiznání inspirace Jurským parkem (ohrožené postavy uvíznuté v džípu). A Idris Elba v tom sedí perfektně. Ultra-klišé “porouchaná rodina se sbližuje v extrémní situaci” nevadí, jde přece o žánrovou jednohubku, která solidně baví napětím v exotickém prostředí. Jen ty občasné nesmysly, kurňa. Není jich moc, ale našlapané a technicky kvalitní dobrodružství by se bez nich mohlo obejít. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V kolébce budoucího evropského obyvatelstva řádí zkurvený rasistický lev a mistr světa ve vyrážení pušek z rukou. Anebo prostě jen narazil na statisticky anomální partičku skutečných gramlavců. Hubí výhradně mouřeníny, fuj fuj apatheidního fosila Čárlta jen požvýká a vyplivne. Ydrys se svými dvěma antikoncepčními i výchovnými selháními, natolik nesnesitelnými to paznehty, že by je každý slušný otec okamžitě vykopal jako velmi vhodnou diverzi z bezpečí auta a zálibně s úlevou sledoval to autentické krmení na safari, se moc chtěl vrátit ke kořenům. Satanžel však hic sunt leones, tak škoda, snad příště, ještě bude muset chvíli živořit v Londýnském chalifátu. Poměrně svižná a hezky natočená šablonovitá koncepční jednoduchost, pravdou je, že lev má hodně slabé dialogy, povrchně vykreslený charakter a je zcela nedostatečně existenciální, čili ty tolik oduševnělé rozumbradáče plně chápu, Assvendžři to prostě nejsou. Každopádně tu dlouho nic o žvížátkách nebylo, a tak dostatečně zabaven vyignoruju, že ta čičina, co všechny černoušky bleskově sundala první ranou, se s Ydrysem deset minut mazlíčkovala. Je to holt fešák! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No, že by to bylo nápadité, to se tedy věru říci nedá, alespoň, že to jde svižně do svého očekávaného konce. Závěrečný souboj mezi Elbou a digilvem je z kategorie "jedna pani povídala". ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $31,767,880║ Tržby Celosvetovo $56,594,880▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ A ja že pozriem si poriadny dobrodružný film z Idrisom Elbom.... Námet priam skvelý ale v tak nechutne blbom béčkovom prevedený až hrôza. Každou minútou čoraz viac otravné. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO KDYŽ TEN LEV JEŠTĚ NEODEŠEL?…“    - a to je furt... řešej se píčoviny, všichni chtěj bejt klidní, ale stejně panikařej a ty dvě čůzy střídaj geniální okamžiky se stupidníma. To ale i táta…Ano, díky chování lidí je to znepokojující (ne vole lev jen plní svoji funkci…). Zvířátka jsou nádherný, lev nešťastnej a finále na píču. Ok, beru, že mě chcete houpat. Ale kurva točit sebou nenechám!   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu na návštěvu ke lvovi.  2.) Zjistí, že na Safari se bez chirurga nejezdí.  ///  Thx za titule „lordek“.                PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Opět pravidlo. Těšíte se na film? Tak bude stát za hovno. A takový i BEAST byl. Ten lev musel mít covid, když metr od sebe necítil Černocha. A ty dcery....celý film se modlíte, aby je ten lev už konečně potrhal 😡 a zavřel jim tak huby. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Savana lví Survival. Pokud přistoupíte na fakt, že Beast je hororové béčko bez vyšších ambicí, slouží jen jako akční/thriller Survival s krvežíznivým lvem, tak se dá Beast spolehlivě užít. Pokud začnete řešit scénář ( Opravdu tady někdo řeší scénář? wtf? Očekávat tady zvraty a působivý děj může opravdu jen intelektuální pejča. Že se tu někdo občas nezachová logicky ? Well, děti nepřemýšlí, ale jednají a né všichni mají logické uvažování, takže tyhle výtky mi příjdou naprosto hloupé a irelevantní, ale zpátky k filmu. Film začíná pomaleji a postupně nás seznamuje s hlavními postavami. Oceňuji, že tu není banda hloupých teenagerů, ale rodina, tedy Otec a 2 dcery, kterým může divák fandit daleko více než nesympatickým teenkám, navíc Idris Elba je sympaťák a doktor, takže ví co má v podobné situaci dělat zřejmě víc než kdokoliv z remcajících diváků a potěší i Sharlto Copley, jakožto Zoolog a jejich průvodce ( jeho dialogy o přírodě a zvířatech jsou poučné a fajn) obejmutí se lvy vyloženě paráda. Jakmile dojde k prvnímu střetu s El Diabolo, tak začne ta pravá survival zábava. Lev má jednak skvělé CGI, takže velké plus ( nikdo není zvědavý na ty gumové a plyšové zvířata v jiných podobných filmech) a svou roli Villaina ztvárňuje dokonale. Jeho nástup na scénu je děsivý a nepříjemný, vypadá správně bad ass a docela inteligentně tvůrci vysvětlí, proč dělá, to co dělá, což jsem nečekal. Potěší i skvělý vizuál, nádherná kamera zaobírající africkou krajinu ( zvířat mohlo být více, doufal jsem i v krokodýla, ale potěšil aspoň had), slušná hudba, obstojná akce ( scéna s pytlákama pěkně atmosférická), dostatek napětí i pár brutálních záběrů ( zohavení lidé), kdyby došlo i na nějaké urvané končetiny, tak bych byl hodně spokojený. Na 4 hvězdu to u mne vytahuje pěkně vygradované finále. Parádně intenzivní duel, který je brutální a syrový ( vzpomněl jsem si hned na Revenanta) a docela chytře je to zakončené. Beast je podobný Ajovému Crawl a kdo má Animal horory v lásce jako já ( pokud jsou samozřejmě řemeslně zručné), tak by neměl vyloženě nadávat. Trochu mě zklamala hudba z traileru, která ve filmu nakonec nebyla, na ní jsem se těšil, zněla řádně creepy. Ty základní kritéria Beast splňuje a mně to zde stačí, protože podobné žánrovky vznikají sotva jednou za rok.  7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Cujo vs. Korisť s Petrom Wellerom. Hoc podobné filmy pozerám od konca 80. rokov, stále ma v rámci možností bavia. Beštia nie je veľdielo. Fakt nie. Trpí rovnakými neduhmi, ako iné zvieracie horory. T.j. nedôležité postavy umierajú behom sekundy, kým hrdinovia sú rozdrápaní, rozhryzení, požuvaní, doudieraní, dehydrovaní a majú otvorené zlomeniny a poškodené tepny (!) a prežijú to. Nehovoriac o nesmrteľnosti ústredného zvieraťa, ktoré zvláda i nukleárny výbuch, akurát má trochu priškvarenú hrivu, ale nevadí, ide ďalej. Správanie postáv miestami nedáva tu väčší, tu menší zmysel, o levovi nehovoriac. Napriek tomu nechcem byť na Beštiu hnusný, lebo ma bavila. Herci boli fajn (Elba, Copley, dcéry), malo to zaujímavý a dojemný osobný motív (manželka), niektoré scény boli fakt super a okamžite síce boli ničené neskutočne klišé vývojom deja (pytliaci nesmú chýbať), ale akonáhle som to s filmom začal vzdávať, zrazu pribehlo niečo, čo ma príjemne zaskočilo (filmu dosť veľa dáva, že ústredný hrdina je lekár, uvidíte). Africká výprava vo filmoch ma nudí, ale tu ma bavila. Zaujímavé je, že ďalšou z mála výnimiek, kde ma bavila, sú taktiež leví Lovci levov. ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Skoro to funguje jako laciné naivní béčko. Pokud to náhodou mělo vyšší ambice, pak to nefunguje vůbec. Ještě že to mělo necelých 100 minut. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Otec s dvoma dcérami prichádza na návštevu do africkej púšte, kde vyrástla jeho bývalá manželka. V okolí sa ale pohybuje rozhnevaný lev, ktorému sa čoskoro budú musieť postaviť. - Celkom pozeratelný Animal horor, ktorý ale v kinách nemal čo robiť a mal ísť rovno na VOD. Idris Elba je neskutočne dobrý herec, ktorý v podstate celý film ťahá sám. Prekvapilo ma aj to, ako dobre vyzeral lev a choreografia jeho útokov. Keby tvorcovia ukázali viac gore, išiel by som s hodnotením vyššie. Každopádne ide o velmi slušné hororové béčko s neopozeraným prostredím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šílený Scar, který nechá v Africe krvácet víc lidí než krvácivá horečka vs. neúplná rodinka z velkoměsta na žádoucím teambuildingu. Kormákur by rád pozdvihl prachobyčejné animal attack béčko dlouhými záběry a vcelku povedeným CGI, tu a tam si něco vypůjčí od jiných (vidiny vdovce ala The Grey, park strýčka Attenborougha), ale ten marný boj s pitomoučkým scénářem mu otrhá tkáň technické vytříbenosti až na kost. Ve finále, které připomínalo Lvího krále střiženého soubojem Harmoniky Elby a Franka s hřívou, mi scházel už jen opičák Rafiki, aby se otočený zády předklonil a ukázal, co si o tom máme myslet.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vcelku nadprůměrný zvířecí horor. Provedení je dostatečně poutavé a diváka zaručeně nezklame, zároveň ho však ani nijak nepřekvapí. Jakožto největší klady vidím věrné CGI provedení zvířecího netvora a pak také celou závěrečnou bojovou scénu, která byla neskutečně natočena. Naopak, pokud vyloženě netrpíte nějakou fobií ze lvů či krve, dílo není ani trochu strašidelné. 60% PS: Pokud to ještě porovnám s Kořistí z roku 2007, tak ten film mě nijak zvláště nebavil, ale v klíčových momentech měl mnohem napínavější atmosféru. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod je dobré říct, že vizuálně má Bestie jen velmi málo nedostatků. Obava, že zvířata budou působit gumově a nerealisticky (jako třeba v nejnovějším Predátorovi) se ukázala být neopodstatněná, což je vždycky fajn. Až na jednu či dvě scény prakticky nepoznáte rozdíl mezi realitou a CGI. Kamera je výborná, práce s prostředím solidní a praktické efekty (hlavně krvavá zranění) jsou na jedničku. O to více je na škodu, že Bestii postihl klasický problém (většiny) současných filmů – má hrozně natvrdlý scénář. Postavy se chovají místy dost nelogicky, nemáte k nim žádný vztah a věci se dějí tak nějak nahodile. V první polovině filmu to ještě není tolik znát, ale s přibývající stopáží se stupňuje množství pochybných scén a vy jen zoufale kroutíte hlavou nad tím, že si tohle někdo nepohlídá (Black Phone Problem – One Week Later). Engleho scénář navíc před diváka položí několik výrazných témat (pytláctví, smrt v rodině), která by člověk chtěl blíže prozkoumat, ale nemůže, protože se s příchodem lva začnou pomalu vytrácet až nakonec vyšumí do nevýrazného a neuspokojivého finále. Na druhou stranu... Bestie sice v rámci žánru nepřináší nic nového a má srovnatelné množství much jako rozsápané mršiny válející se všude po savaně, ale jako jednohubka funguje pořád docela slušně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Natvrdlý scénář, kdy zejména starší z dcer dělá samá špatná rozhodnutí, versus působivé dlouhé záběry francouzského držitele kameramanského Oscara Philippe Rousselota a efektivně uchopená akce. To zhruba tak v kostce… Většinou bojují se žraloky, ovšem tentokrát vysílá naštvaná příroda krále džungle, který přišel vinou člověka (pytláků) o svou smečku. Nijak za to ovšem nemůže doktor Idris Elba, který vyvezl do divoké Afriky své dvě dospívající dcery, které před časem přišly o matku. Nacházejí se v místech, kde se rodiče poznali, což by mohlo „oživení“ nalomených vztahů pomoci. Za chvíli se ovšem ocitnou na okraji útesu uvěznění v nepojízdném autě, jejich průvodce-strejda se opodál snaží zastavit masivní krvácení a lev chytil slinu. Výhodou je, že se na nic moc nečeká. Výsledku (který je samozřejmě zoufale předvídatelný) dominují sebevědomě dlouhé záběry, i sekvencím s útoky (odolného) lva chybí střih a samotné triky jsou velmi kvalitní. Je to intenzivní a autentické, ovšem záhy začne pod taktovkou zkušeného islandského režiséra Baltasara Kormákura drhnout zmiňovaný scénář. Rozhodnutí hlavních postav jsou zvláštní, jako by místy (když musejí táhnout za jeden provaz) mluvil každý jinou řečí. Nicméně to má spád, je to krátké a účinné. A možná to budu mít někdy rád i na čtyři hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kormákur jde do sraček. Ani Elba a Copley to nezachrání a trapnej digitální lev to všechno dosral. Navíc už v polovině filmu spolehlivě odhadnete jak to celý dopadne. Dal bych aspoň 2* ale ten film si to nezaslouží.20% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hooodně soft verze Lovců lvů, vedle kterých tahle dobrodružná podívaná vypadá spíš jako rodinná pohádka s několika napínavými momenty. K hororu má Bestie na míle daleko, a i když se na ní kouká hezky, žádné památné momenty zrovna nepřináší. Do letních pařáků v útočišti chladivého obýváku nicméně ideální. [SkyShowtime] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lobotomické africké dobrodrůžo, ve kterém šikanuje lev rodinu Idrise Elby. Už dlouho jsem nevidět tak hloupý film. Lev dokáže naše hrdiny vystopovat i na velkou vzdálenost, přestože se přemisťují autem, ale má veliký problém je ucítit na pár metrů až centimetrů. Hrdinové mají rovněž několik skvělých nápadů, když už se jim povede lva uspat, rozhodně mu nejdou propíchnout něčím srdce nebo mu třeba podřezat šlachy na nohách, raději zůstanou v autě s minimem vody a čekají na pomoc než by se třeba někam hnuli do bezpečí. Závěrečný souboj je dle mého zcela zbytečný a málem stojí hlavního hrdinu život, je k nevíře že to přežil. Původně jsem chtěl Bestii vynechat, ale zmátl mě Baltasarův výborný Everest. V Bestii ovšem se s formou nepotkal. Je to neuvěřitelně pitomé a Elba není sympaťák do hlavních rolí. 40% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako když si pozvete elitní světové designéry, aby vám poskládali IKEA skříňku. Sranda pozorovat, jak se sestava talentovaných tvůrců podepisuje pod TOHLE. Problém Bestie vězí v hovnoidním námětu i provedení, přičemž je celá věc vykastrovaná tak moc, že s ní nic moc nezmohly ani kvality tvůrčího týmu. Solidní řemeslná stránka navíc kontraproduktivně zabíjí možnost "guilty pleasure" - laciné céčko se nekoná a s ním chcípla možnost bavit se špatností filmu. Takovou situaci chceš. (: Zbývá relativně dobře udělaný CGI kocour, který se ovšem plácá v hromadě nejnudnějších a nejhorší cestou zpracovaných béčkových klišé - nejsou totiž zábavná, efektní ani přesvědčivá (alibi, že téma nemá větší ambice, tím pádem nefunguje). Lev dokáže neslyšně zlikvidovat ozbrojeného pytláka dva metry za zády jeho kolegy nebo vyvraždit celou osadu domorodců... a pak není schopen rozpárat pantátu z města, s nímž si to dává několik minut na férovku. Budiž, Idris Elba je samozřejmě bad ass motherfucker. A to tolik, že se netrápí prakticky ničím. Když už se dostane do baráku, dveře za sebou nezavírá. Když kolem pobíhá tlupa chaoticky střílejících pytláků a lev lidožrout, Idris odběhne do křoví hledat klíče od auta. Hysterická dcera zase uprostřed lvího šílenství emigruje z bezpečí auta, aby šla do neznáma hledat ohlodaného strejdu. Strejdu, který courá v nepřehledném prostředí ve vodě, zatímco se to kolem hemží krokodýlstvem a nasraným lvem. Nasraným lvem, který v příhodných chvílích nenajde Idrise, ležícího metr nad ním/pod ním. Do toho rodinné dramátko jak z učebnice, mizivá porce nápadů i napětí a stokrát provařený béčkový příběh, který celou dobu sleduje tu nejjednodušší a nejpředvídatelnější stopu. Plusem nakonec zůstává jen všechno kolem: kameraman dodal moc hezké obrázky, herci dobře zahráli, trikaři dodali nadstandard, Price se dá poslouchat vždycky a naštěstí byl někdo dostatečně příčetný na to, aby stopáž nepřekročila sto minut. Ve finále věčná škoda promarněné příležitosti - filmů se lvem zabijákem vlastně tolik není. Douglas s Kilmerem se nechávali požírat ve vyšší lize. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud se člověk naladí na survival, pak ho úvodní kecy o rodině a bla bla bla unaví. Jakmile vyjede Nate s dcerami do rezervace, už je přeci jen na co koukat. Že se postavy chovají hloupě, to už snad k těmhle filmům patří, a tak coby instruktážní filmy, jak se nechovat, vcelku funguje. Popravdě jsem čekal poněkud větší nářez, gore ale tentokrát zůstalo za dveřmi. Nejnapínavější scéna, byť ne zcela reálná, se odehrála pod autem. Souboj Nata a lva byl z říše fantazie, páč ve skutečnosti by to bylo rychlé a bez šance. Tedy počítačoví lvi ušli a vadili mi nejméně. A oceňuji, že zde bylo napadeno oblíbené klišé - slibuji, že všechno dobře dopadne.....tedy neslibuj, co nemůžeš splnit. Má představa původně byla, že dostanu jakousi obdobu filmu Kořist (2019), akorát místo krokodýlů bude lev. Jenže to by film musel natočit Alexandre Aja. V rámci lvích filmů průměr, to už se mi více líbily třeba Řev (1981) nebo Savage Harvest (1981). ()

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama