Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Souhvězdí Panny vypráví prostý příběh o lásce a kamarádství, který se odehrává v prostředí vojenského letiště. Za vojínem Standou Urbanem přijíždí jeho dívka Jana, tato schůzka má být rozhodující pro celý jejich další život. Na letišti je však vyhlášena pohotovost a jsou zrušeny všechny vycházky. Kamarádi z ošetřovny mají pochopení a zorganizují akci na pomoc nešťastnému Standovi… Povídku "Ošetřovna" Milana Uhdeho do filmové podoby realizoval režisér Zbyněk Brynych. Mladou dvojici hrála Jaroslava Obermaierová a Josef Čáp, kamarády v neštěstí pak Vladimír Pucholt a Jiří Wimmer, z dalších herců jmenujme Ivana Vyskočila, Rudolfa Jelínka, Jiřího Adamíru a Jana Libíčka. Hudbu k filmu složil Jiří Sternwald. Premiéra v kinech se konala 14.10.1966, film však byl kvůli jménu scenáristy a autora předlohy uveden na televizní obrazovce až po sametové revoluci v roce 2001. Diváky jistě potěší neznámá role Vladimíra Pucholta, kterému úspěšně sekunduje Jiří Wimmer, pamětníky i písnička „Schody do nebe“ Karla Kopeckého a Jindřicha Faktora. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"No ale mně je fakticky skoro každej den blbě..." Ta písnička k erotické pasáži, ač velice známá, působila až bizarně 😁 Za toho zpívajícího Pucholta hvězda navrch. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

"Rozčilovat se znamená mstít se na vlastním zdraví pro blbost jiných". Scénář Uhdeho a Brynycha opravdu moc poutavý není, ale zajímavá kamera a nádherná Jaroslava Obermaierová nemohou zklamat. Kladem jsou i hezké písničky. ()

Fajt 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný Uhdeho úlet, který asi viděl vojnu z rychlíku. Taková blbárna je naprosto nemyslitelná u letištního bojového útvaru, no a lampasácký komplot pro jednoho vojína ??? A Brynych mu to zbaštil. Jedna hvězda pro Obermajerovou. ()

Yaan2 

všechny recenze uživatele

Obermaierová byla okouzlující, takový obličej se málokdy vidí i dnes. Jinak ale slabé výkony herců, bylo to utahané, jak po stránce děje, tak po stránce nudy. Nevěřil jsem, že může být nuda utahaná. Proto dávám 2 hvězdičky a ta třetí je Obermaierová za mlada. ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Dnešní předseda televizní rady a již zesnulý režisér se moc nevyznamenali. Hloupý film, co měl dělat křoví dvěma erotickým scénám, v českém filmu tehdy nevídaným. Diváci Ulice aspoň mohou na vlastní oči vidět jak je krása pomíjivá. Jana a Jarka byly takové svěží květinky mezi trapnými bodláky (včetně Pucholta), to vše orámované zašlými kachličkami a řadou zaparkovaných "třpytivých" letadel. Škoda, že se nesvlékla i Pokorná (která u Šípa práskla na Brynycha jeho zájem o soukromé vyučování), to bych dal ****. Za eroticky "poněkud" přehrávající Obermaierovou pak ***, protože jinak to je odpad. ()

Ziral 

všechny recenze uživatele

Tento bizarní paskvil mohl vymyslet jedině rádoby literát a politik M. Uhde a spol, kteří nemají ani potuchy co je to život vojenský. Sled nesmyslů podporovaný vše chápajícím a tolerantním Adamírou. Obrmajerka s Čápem předvádí postelovou smršť, kterou asi nikdy nezažili, tak nemají co předvést. Svojí nahotou si zajisté pootevřela dvířka své budoucí kariéry. Osobně jsem sloužil na voj. letišti Planá u Č.B. tak velice dobře vím co je možné a co je fantasmagorie. Špinavé prostory ošetřovny a nejen ty, by snad mohly reprezentovat parizánský bunkr a ne vojenské prostory u prominentního útvaru !!! ()

Reklama

Reklama