Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lia a Tina jsou dvě nekonvenční holky, které utekly z domova a teď se už dva roky toulají po italských plážích. Spolu se domluví, že pojedou zkusit štěstí do Říma, do komunity pod vedením Nazariota. Tato skupina lidí vyznává alternativní způsob života, anarchismus, hippie, drogy apod. Tina si myslí, že si zde konečně sexuálně užije, ale všechno nevychází tak, jak si holky naplánovaly. (RetroMan)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Toto, jak už poznamenal Slasher, je velká směsice hned několika žánrů, které byly tehdy v Itálii populární. Sexploitation fraška, společensko-politická komedie a nakonec i něco ve stylu "revenge" exploitation fláků "Last House On The Left" nebo "I Spit On Your Grave"! Celé je to poněkud divné, ale příjemně se na to kouká. V hlavních rolích dvě nádherně a neuvěřitelně horké evropské erotické herečky Carati a Guida. Zadeček blonďatého anděla Guidy v krátkých jeansách byl přímo skvostný, jinak je tu pěkné divoké a frivolní dobrodružství dvou mladých naivních lidí, návyková titulní melodie, hodně nahoty, nezávazného sexu, perverze, do toho nějaká hippie komuna, drogy, prostituce, policejní šťára a konec, ten tragický konec. Holkám jste prostě museli od začátku fandit v tom, jak se protloukali svým mizerným životem, se kterým chtěli skončit, poté co stopem odjeli směr Řím. Film je ale hlavně znám díky svému značně nihilistickému, šokujícímu, drsnému a nelítostnému finále, který si prostě zapamatujete navždy, toto bych ani ve snu nečekal. Divný konec (který měl svého času v Itálii velký problém s cenzurou), který zde nesedí zvláště pak poté, jakým poklidným spíše komediálním směrem a tónem se film do té doby vyvíjel. Fernando Di Leo, režisér skvostných poliziesco hitů 70. let, opět překvapil, jak jinak! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor, ale takový sedmdesátkový, taliánský mix erotiky, výstřední story a exploitation. Navíc ještě takových různých společenských narážek a místy až jakýchsi filozofování. Celkově teda zaručený, podivný mišmaš, jaký mohl vzniknout jen a pouze v téhle době. Dvě naivní a bezstarostně si užívající mladý roštěnky spolu přicestují do Říma, kde se dostanou do jakéhosi doupěte, kde se jen fetuje, šuká (nebo nešuká), medituje, prostě si tam každý dělá co chce a povětšinou se nachází ve stavech mimo realitu. Holky jsou nadržený a chtějí si zapíchat (nebo možná jen jedna z nich), ale prostě ne a ne tady najít někoho, kdo by je byl schopen uspokojit. Tu jeden spící a nereagující hezounek, tu jeden zameditovaný bláznivý pošuk, tu dva týpci s nic moc výdrží. A protože holky musejí něčím přispívat do týhle feťácký komunity, začnou prodávat encyklopedie... Bum, je tady policejní zátah, bum, připravte se na nečekaný, krutý konec (právě díky tomu jsem se o tomhle filmu dozvěděl - doporučil Eli Roth v rámci nějakého Q&A, když se ho někdo zeptal na nejvíc šokující/ nechutný/ nepříjemný flicky). Prapodivná záležitost je to, nevím ani jestli doporučit nebo ne. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No normal dvě slečny ve světě, stopujou kradou svádí prostě normálního typu než se to rozjede pak už to ani normál není , blondýnka byla pěkná to se musí nechat. Konec byl odporný a nechutný. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Film připomíná Řecké fíky, taková ta lechtivá letní romantika o dovádění a užívání si nezávazné erotiky. Občas se najdou i humorné scénky (hlášky vedoucího komunity Nazariota, výslech policejního komisaře), najdou se i zajímavé anarchisticko-liberální názory (TV štáb na natáčení v komunitě). Dalo se na to koukat. Ten film by měl především varovat před nezávazným životem a nestydatou provokací. Očekával jsem tedy ten konec a bylo mu učiněno zadost. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

Kuriozní je, že existuje anglicky namluvená verze pro USA, která končí happyendem, odjezdem dívek stopem pryč a původní konec je přestříhán někam do třetiny, pochopitelně je o něco zkrácen. Takže vznikla veselá komedie o dvou krásných holkách v Římě, které se baví, tančí po Španělských schodech, občas něco čórnou, zapletou do takové divné partičky, občas se s někým pomilují, pak je policie sebere, pustí s varování a ony odjedou jinam. Inu americký trh je mocný a sám musím říci, že tahle verze je konzistentnější pokud jde o styl vyprávění. ()

Reklama

Reklama