Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy má jediné přání - dostat se do fotbalového mužstva univerzity Notre Dame. Jeho chudá rodina si ho tam ale nemůže dovolit poslat a kvůli mizernému prospěchu ho na školu nepřijmou. Díky tvrdé práci se však Rudymu nakonec jeho sen splní. Rudy (Sean Astin), který vyrostl v katolické dělnické rodině v illinoiském městečku Joliet na počátku šedesátých let, má jediné přání - dostat se do fotbalového mužstva univerzity Notre Dame. Jenže jeho nevysoká postava, nedostatek atletických schopností a mizerné známky zaviní, že otec (Ned Beatty), učitelé, trenéři a dokonce i jeho přátelé mladíka zrazují od snů o fotbalové kariéře. Rudyho touha je ale silnější než zdravý rozum a chlapec si i navzdory otcovým radám dál stojí za svým. Vydává se autobusem do města South Bend, kde mu v boji se zdánlivě nepřekonatelnými překážkami pomáhají přátelský kněz (Robert Prosky) a nevrlý, ale dobrosrdečný správce (Charles S. Dutton). Film Bourák, který byl inspirován skutečnými událostmi, přesahuje hranice sportovního žánru a vypráví velmi inspirativní příběh o síle odhodlání a houževnatosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (81)

pepo 

všechny recenze uživatele

Konečne som si doplnil obraz k obľúbenému soundtracku. Ešte v polovici filmu som si myslel, že z toho dostanem cukrovku. No nakoniec to bolo silnejšie než ja a slzami som si vytopil izbu :) Krásny motivačný film s hrdinom, ktorému sa nedá nefandiť a emočne povznášajúcou poslednou polhodinou. Nádherne vyplnené klišé a chápem, prečo je v zámorí z toho taký kult. A raz sa už možno kvôli týmto filmom aj naučím pravidlá amerického futbalu. 9/10 ()

Dawon 

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který si jde za svým snem přes všechny překážky, které mu život hází pod nohy. Čím se ale Rudy od ostatních liší je, že jeho snem není být nejlepší, nejsou to trofeje a není to ani sláva. Jediné po čem celý život touží je stát se součástí týmu. A díky své zarputilosti a vytrvalosti se dostane nejen do týmu, ale taky nám pod kůži. Další z mnoha sportovních filmů, který se svým bratříčkům na první pohled v lecčem podobá, a přesto je vlastně úplně jiný. A jako bonus si člověk taky uvědomí, proč byl Sean Astin tak skvělá volba na roli hobita :-) ()

Reklama

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...netypický sportovní film? někdy mám pocit, že už ani nechceme věřit ve sny... že i sny nám byly ukradeny... tady je důkaz, že je to pitomost... dají se žít, ale stojí to celého člověka... byl na hřišti jednou na pár vteřin a pěkně všem nakopal zadek.... všem, kteří mají chuť to udělat také, přeji ze srdce ať se to podaří... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden zo snímkov, ktorý vás pohladí na duši a pripomenie príjemnú, hrejivú myšlienku, že keď sa chce tak je všetko možné. To je aj prípad Rudyho, útleho neatléta (chválim výber herca pre hlavnú postavu), ktorý to s húževnatým úsilím dotiahol až na plecia svojich spoluhráčov a ešte pritom z neho vypadne aj pár pekných myšlienok o vôli a túžbe. Výborná, športová dráma, ktorá pozitívne naladí. 85/100 ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je malý, moc mu ten americký fotbal nejde, rozhodně nedá rozhodující bod a nedokáže celému týmu, že outsider byl nakonec ten nejplatnější člen. Rudy neudělá žádnou velkou věc, co byste čekali od sportovního filmu, ale stejně budete na konci dojatější, než u všech filmů o baseballu co končí rozhodujícím homerunem, co jich v kinematografii je. Tím, jak při zemi se Rudy drží, je prostě mnohem hezčí než všechna ta vyleštěná pohádková sportovní dramata, kde se končí fenomenálním vítězstvím. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Záznam zápasu, na který se trenér Parseghian (Jason Miller) dívá, když se Rudy (Sean Astin) přijde zeptat, zda by se mohl převléknout, je ze zápasu, ve kterém Rudy skutečně hrál. (Herr_Flick)
  • V závěrečné scéně, kdy ostatní hráči nesou Rudyho (Sean Astin) na ramenou, můžeme vidět, že všichni hráči mají na zádech číslo dresu a nad ním své příjmení, kromě Rudyho. (boul)
  • Mnozí kněží a různí zaměstnanci Notre Dame ve filmu jsou skuteční místní pracovníci. (Herr_Flick)

Reklama

Reklama