Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonvenční policista v utajení Nico Giraldi vyšetřuje krádež tajných dokumentů ukradených bývalému zkorumpovanému agentovi CIA. (Netflix)

Recenze (6)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Druhý film v pořadí ze série filmů s komisařem Nicolaiem Giraldim. Zde se Bruno Corbucci vytáhl, film se mi líbil daleko víc než jednička, lví podíl na tom měl hlavně vtipný, hláškující, ale když už to muselo být, patřičně tvrdý Tomas Milian v hlavní roli neodolatelného komisaře. Milianův charakter je prostě úžasný, více excentrický než v prvém dílu, co scéna to nový oblek, občas poněkud extravagantní, ale vždy mu to prostě seklo, borec každým coulem, tahák na baby. Film je sám o sobě dost nevyrovnaný, spiknutí je slabší, nečekejte žádnou velkou akci a násilí, určitě tu nehledejte typický příklad akčního a násilného poliziesca, to musíte do jiných starších filmů, třeba zrovna u Miliana. První půle byla slabší, v druhé se to ale dost rozjelo, nechyběly některé žánrové atributy (přestřelka, autohonička, nějaké to násilí). Nejlepší část ale přišla jednoznačně v úseku, kdy se Milian vydal do New Yorku po stopě darebného amerického obchodníka (Robert Webber). Jeho údiv z tohoto města neměl chybu, poté setkání s přítelem policajtem, obtěžování nějakým dementem (skvělý Taylor Mead), romantická pasáž s černoškou, jízda na motocyklu skrz velké okenní sklo baráku, kdy Milian na motorce přistál u stolu kde se zrovna něco slavilo, poté vytrhl zrovna připíjejícímu hostu sklenku, sám se napil a zas barákem odjel. To se prostě musí vidět..+ hlášky, hlášky, hlášky. Toto je velmi zábavná italská oddechová krimi komedie, která těží jednoznačně nejen z komického Milianova potenciálu. Už se těším na další díl, já se bavil.. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Taková neškodná italská parodie na amerického Serpica, s nevyzpytatelným Tomasem Milianem v hlavní roli. K dobru jí nutno vedle jistých filmových kvalit přičíst také, že původního hrdinu, podle něhož si ten zdejší hrdina nazval i svého domácího maznáčika, vyloženě nezesměšňuje. Když si odmyslím pár prvků, které zacházely až do fekálního humoru, po většinu času jsem se dost dobře bavil. Na druhé straně děj o vyšetřování svérázného policisty v utajení, kterému nejsou cizí i neuvěřitelné kaskadérské kousky, je naplněný spoustou tradičních klišé podobně zaměřených filmů a rozhleděnějšího diváka tato akční krimi komedie asi ničím překvapí a trpí na můj vkus až příliš dlouhou stopáží. Jako svěží retro oddechovka 70. let mi alae Zásahovka celkem dobře posloužila a nevadilo by mi podívat se i na některý z dalších dílů populární italské série... časem. [60%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zásahovka je druhým filmom zo série krimi komédií "Squadra...". Tento nekonvenčný policajt s výstredným oblečením sa presne hodí Tomasovi Milanovi, rola mu bola ušitá na mieru. Nejde však o žiadny zázrak. Filmu sa však nedá uprieť snaha pobaviť a to niekedy stačí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevedel o rozsiahlej poliziotteschi serii "Squadra Antiscippo, Antifurto....." kde Tomas Milian /Velka Prestrelka, Bandite V Milane, Tepepa, Vamos a Matar Companeros/ hra komisara Niccolo Giraldiho. A rezisera Bruna Corbucciho som poznal len vdaka Supercops of Miami - coz bol jeden z jeho poslednych filmov. kazdopadne Milian aj s ostatou slamou na hlave /pardon, to mi zase uslo, chcel som napisat obrovskymi vlasmi/ filmu suverenne kraluje a s odstupom x rokov po Milianovej smrti si myslim, ze to bol aj velmi dobry herec. Na Poliziotteschivsak trochu viac dialogov nez je treba, akcia a nahanaciek dost malo. Prvu polku filmu treba prezit, deje sa tam toho fakt malo, da sa povedat minimum. Jo, Karel ma pravdu to sou scenou na motorke a na stole, to bolo dobre, sam som sa bavil na tom. Este bol na urovni aj taliansky herec Nello Pazzafini /Trojuhelnik mafie, Salamandr a Dvojnici/. Zvysok hercov som uz potom nepoznal a to vo filmovej Italii mam slusny prehlad. Kazdopadne nepravom zabudnute poliziotteschi, len pre skalnych fandov zanru, dnes uz suverenne vladne mainstream /kapitan banglades, Tchory, Evendzersy atd atd/, coz je skoda . 70 % ()

Lukas.Prikry 

všechny recenze uživatele

na zanr docela dost humoru coz vubec nebylo na skodu. byt nadrzenej na neci pocest se jen tak nevidi. milian jako drsnej polda v ruzovych slipech? ale jo, proc ne? ()

charles3 

všechny recenze uživatele

O tomto Corbucciho a Milianově "cyklu" jsem dosud neslyšel, což mě vzhledem ke známosti obou tvůrců docela překvapilo. Začal jsem tedy prvním dostupným dílem, což je právě Zásahovka. Nebylo to špatné, ale hodnotím jen jako průměr. Na jednu stranu netradiční polda, Milian se svou novou vizáží, která mu vydržela až do další dekády a do komediálních rolí, v nichž jsme ho poznali i v čs. kinech (Vlk a beránek, Ďábel a svěcená voda) a jeho kaskadérské kousky v některých akčních scénách. Na druhou stranu až příliš jednoduchý děj, spousta klišé, postupem času až otravný hudební motiv jindy skvělých de Angelisů a naprosto WTF scéna Milianova sblížení s černošskou hospodyní v New Yorku, o které jsem si nejdřív myslel, že to má být jenom sen (později neuskutečněný) nebo jde o jakousi parodickou vložku. Podobný mix kriminálky, humoru, nekonvenčního vyšetřování a akce mohl mít úspěch v 70kách nebo v Česku v 80kách, ale dnes mi už přijde trochu mimo. Popravdě nechápu, jak může mít tato série jednak tak vysoké hodnocení, jednak tolik natočených dílů. Ale dám ještě šanci alespoň těm dvěma pokračováním, co jsou dostupná na Netflixu. ()

Reklama

Reklama