Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík jménem King vede partu mladých bezdomovců, kteří se v ulicích Los Angeles živí žebráním, prostitucí a kradeží. Jednoho dne se ke Kingovu gangu přidá dívka Heather, která utekla od rodičů v Chicagu. Oba se do sebe zamilují. Jenže jim není dáno si jeden druhého dlouho užívat. Little J jednou zastřelí pasáka, který si s Kingem chtěl vyřídit účty a ohrožoval ho na životě. King se musí skrývat kvůli podezření z vraždy. Jediná možnost je utéct z města. To je však těžší, než by se mohlo zdát...

Snímek scenáristy, režiséra a producenta Marka Rocca přesvědčivě zachycuje komunitu dospívajících lidí za hranicí zákona. Tvůrci se podařilo shromáždit před kamerou řadu herců, z nichž někteří se později stali hollywoodskými hvězdami. Sedmnáctiletého feťáka Grega ztvárnil Sean Astin (Pán prstenů), rolí beznohého žebráka Mannyho debutoval na plátně Will Smith (Den nezávislosti). . (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

Matty 

všechny recenze uživatele

Kolébat se podobná individua na ulici, v uctivé vzdálenosti je obejdu. Feťáky hnusné, roznašeče žloutenky nemyté, ale ve filmu mi jich bylo skoro líto. Ty jediné hranolky, na které jim stačily peníze, vypadaly jako dvakrát recyklované. Dal bych přednost více „hnusným“ záběrům (třeba na jiné hranolky) před scénami „výslechovými“, jež se příliš nápadně snaží docílit dokumentárního efektu. Zábavné bylo sledovat všechny ty neobnošené mladé tváře, z nichž mi největší radost jako tradičně udělala Lara (tady navíc vypadá velmi „croftovsky“). 60% ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem se vážně těšil. Drogy, ulice, krádeže, přežívání, spaní ve špíně, prostituce... zkrátka zajímavé téma. To jsem ale netušil, že to bude přes hodinu a půl dlouhá nuda, která se měla dostat z bodu A do bodu B, jenže se zapoměla zvednout z postele... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek byl pro mě docela zklamáním. Nebylo moc lehké se zorientovat v příběhu a v postavách, z nichž mě ani 1 neoslovila, herecké výkony byly průměrné (snad akorát Dermot trochu více vynikal), a tak jediné co mě trochu více zaujalo byl docela překvapivý konec a lepší hudba. Nemyslím si, že by snad neměl film větší potenciál, ale nebylo ho dostatečně využito (nevím, nejspíš to bude režisérem, producenty, scénáristy). Takhle mi to vychází na slabší průměr. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Až příliš nudné a nezajímavé. Snaha tvůrců o realičnost a dokumentární dojem je pouze na škodu, neboť se jim nedaří dost názorně ukázat jak je život feťáka těžký. Děti ulice se zde potýkají s nedostakem peněz, vlastními závislostmi a dalšími okolními vlivy, přičemž divák je ochuzen o jakkýkoli prožitek, náznak bezmoci. Příběh samotný není natolik zajímavý aby dokázal diváka upoutat a to samé platí i o postavách. Vše působí příliš schématicky, jako předem naplánované což zabíjí celkovou atmosféru. Ať se na tenhle snímek podívám z jakékoli strany, nenalézám na něm nic hodného zapamatování. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Během sledování filmu se mé názory docela měnily. Na začátku, asi po 10 minutách, jsem uvažoval, že to vypnu. Neorientoval jsem se v postavách, neorientoval jsem se v ději, a k tomu jsem nestíhal číst titulky, jak rychle přeskakovaly. Ale dal jsem tomu ještě šanci a dobře jsem udělal. Byl jsem rozhodnut dát nějaké nízké hodnocení, ale druhá polovina filmu to zachránila. Děj se tam rozjel, bylo na co koukat a stálo to za to. Jinak dějově to docela ušlo, jakmile jsem se v tom začal orientovat. Natočit film o životě mladých lidí na ulici, to byl velmi dobrý nápad a velmi zajímavé téma, ale myslím, že se z toho dalo vydolovat ještě něco více. Každopádně celkově na mne ten film docela zapůsobil, a konec byl přímo úchvatný a nepředvídatelný. V hlavní roli zde zaujal Dermot Mulroney, o němž jsem měl před zhlédnutím tohoto filmu pochyby, protože ho znám jen z romantických komedií, ale role vůdce jakési party lidí žijící na ulici mu náramně sedla a podal naprosto přesvědčivý výkon. A potom mne velmi zaujal Balthazar Getty, kterého jsem před tímto filmem neznal a který svou postavu jménem "Little J" ztvárnil s přehledem. Ale i ostatní herci byli vcelku přesvědčiví. Vychází mi z toho průměr, takže to je za tři hvězdičky. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Neobjektivní hodnocení přidávající minimálně 1* navíc si tento snímek zasloužil díky mé slabosti pro romantizaci životních lůzrů a lidí na okraji, Wax trax tričku Lary Flynn Boyle, oblíbenému songu, který film otevřel i zavřel a hlavně sympatické snaze o prevenci a výpověď . Je nutno poznamenat, že u snahy také zůstalo... ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film o partě flákačů bez domova, jehož výpovědní hodnota je mizivá. Mizerný scénář, mizerná režie a velmi podprůměrné herecké výkony. ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, protože co se týče námětu a obsazení film sliboval hodně. Ve výsledku to byl průměrný snímek se vším všudy kde mně postavy a příběh zaujaly jen okrajově. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy som si myslel,  ze mlady Christian Slater /True Romance/ vie hrat - a nevie. Tuna sa dal dohromady s partiou sociek - evidentne z uradu prace -  su tu dobre temy ako ludia na hranici zakona, dievca uslo od rodicov odkialsi z USA ..... namakane dialogy a realita USA rannych 90. rokov je zobrazena fakt na urovni  : 65 % ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film byl velmi dobrý. Námět byl zajímavý a byl dobře využit = hodně nadprůměrný scénář. Ale néméně dobrá byla i režie a herecké výkony. Zasloužené 4*. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Drama o dětech ulice, na svůj tématický okruh zbytečně učesané. Špína, zaschlá krev, zvratky i nebezpečí vypadají strojeně a drsná póza tuto přízemní faleš ještě podtrhují. Ale je tu banda známých herců (někteří se jen mihnou v malých rolích - Slater, Arquette, Milanová) a to je s odstupem času vždy zábava sledovat. Svůj celovečerní debut si tu dokonce odbyla dnešní prvoligová filmová hvězda Will Smith. A z těch několika málo scén, kdy se ve filmu objeví jako beznohý vozíčkář, můžu říct, že ze všech postav vychází daleko nejlépe. 60% ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Velmi silný námět o teen mládeži na ulici mi leckdy v něčem připomínal slabší odvar Mandragory. Těžká sociální dramata o odvrácené straně našich životů byla vždycky mou doménou. Větší počet dnes již pozapomenutelných hvězdiček (s vyjímkou Smithe, který zde debutoval) předvádí svůj nadstandard a celková atmosféra snímku byla víc než uspokojivá. ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Já nevim...nechtěl bych se pouštět do nějakejch hlubších rozborů i když tenhle film by si to asi možná zasloužil. Je pravda, že herecký výkony nejsou nejlepší, scénář ani režije neni stoprocentní, ale mě to prostě všechno dohromady dělá dobrej film. Navíc titulní píseň k tomu hlavně na konci sedí jak pr*el na hrnec ()

Looka 

všechny recenze uživatele

80% zpočátku dost kašírované, postupně si i přes to jednotlivé postavy oblíbíte. Vše podtrhuje přeafektovaná hudba od M. Etheridge. ()

lada32 

všechny recenze uživatele

Myslím,že se tvůrcům povedlo velmi dobře vykreslit atmosféru ulice.Nejen tu nepohodu a špínu,kterou každý na první pohled vidí,aktéři ulice si jí už ale ani nevšímají.Ale i určitou bezstarostnost,svobodu a pohodu žití,která se lidí tak ráda zmocňuje v teplejších klimatických podmínkách. ()

Reklama

Reklama