Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík jménem King vede partu mladých bezdomovců, kteří se v ulicích Los Angeles živí žebráním, prostitucí a kradeží. Jednoho dne se ke Kingovu gangu přidá dívka Heather, která utekla od rodičů v Chicagu. Oba se do sebe zamilují. Jenže jim není dáno si jeden druhého dlouho užívat. Little J jednou zastřelí pasáka, který si s Kingem chtěl vyřídit účty a ohrožoval ho na životě. King se musí skrývat kvůli podezření z vraždy. Jediná možnost je utéct z města. To je však těžší, než by se mohlo zdát...

Snímek scenáristy, režiséra a producenta Marka Rocca přesvědčivě zachycuje komunitu dospívajících lidí za hranicí zákona. Tvůrci se podařilo shromáždit před kamerou řadu herců, z nichž někteří se později stali hollywoodskými hvězdami. Sedmnáctiletého feťáka Grega ztvárnil Sean Astin (Pán prstenů), rolí beznohého žebráka Mannyho debutoval na plátně Will Smith (Den nezávislosti). . (ČSFD)

(více)

Recenze (16)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Drama o dětech ulice, na svůj tématický okruh zbytečně učesané. Špína, zaschlá krev, zvratky i nebezpečí vypadají strojeně a drsná póza tuto přízemní faleš ještě podtrhují. Ale je tu banda známých herců (někteří se jen mihnou v malých rolích - Slater, Arquette, Milanová) a to je s odstupem času vždy zábava sledovat. Svůj celovečerní debut si tu dokonce odbyla dnešní prvoligová filmová hvězda Will Smith. A z těch několika málo scén, kdy se ve filmu objeví jako beznohý vozíčkář, můžu říct, že ze všech postav vychází daleko nejlépe. 60% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Během sledování filmu se mé názory docela měnily. Na začátku, asi po 10 minutách, jsem uvažoval, že to vypnu. Neorientoval jsem se v postavách, neorientoval jsem se v ději, a k tomu jsem nestíhal číst titulky, jak rychle přeskakovaly. Ale dal jsem tomu ještě šanci a dobře jsem udělal. Byl jsem rozhodnut dát nějaké nízké hodnocení, ale druhá polovina filmu to zachránila. Děj se tam rozjel, bylo na co koukat a stálo to za to. Jinak dějově to docela ušlo, jakmile jsem se v tom začal orientovat. Natočit film o životě mladých lidí na ulici, to byl velmi dobrý nápad a velmi zajímavé téma, ale myslím, že se z toho dalo vydolovat ještě něco více. Každopádně celkově na mne ten film docela zapůsobil, a konec byl přímo úchvatný a nepředvídatelný. V hlavní roli zde zaujal Dermot Mulroney, o němž jsem měl před zhlédnutím tohoto filmu pochyby, protože ho znám jen z romantických komedií, ale role vůdce jakési party lidí žijící na ulici mu náramně sedla a podal naprosto přesvědčivý výkon. A potom mne velmi zaujal Balthazar Getty, kterého jsem před tímto filmem neznal a který svou postavu jménem "Little J" ztvárnil s přehledem. Ale i ostatní herci byli vcelku přesvědčiví. Vychází mi z toho průměr, takže to je za tři hvězdičky. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Až příliš nudné a nezajímavé. Snaha tvůrců o realičnost a dokumentární dojem je pouze na škodu, neboť se jim nedaří dost názorně ukázat jak je život feťáka těžký. Děti ulice se zde potýkají s nedostakem peněz, vlastními závislostmi a dalšími okolními vlivy, přičemž divák je ochuzen o jakkýkoli prožitek, náznak bezmoci. Příběh samotný není natolik zajímavý aby dokázal diváka upoutat a to samé platí i o postavách. Vše působí příliš schématicky, jako předem naplánované což zabíjí celkovou atmosféru. Ať se na tenhle snímek podívám z jakékoli strany, nenalézám na něm nic hodného zapamatování. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy som si myslel,  ze mlady Christian Slater /True Romance/ vie hrat - a nevie. Tuna sa dal dohromady s partiou sociek - evidentne z uradu prace -  su tu dobre temy ako ludia na hranici zakona, dievca uslo od rodicov odkialsi z USA ..... namakane dialogy a realita USA rannych 90. rokov je zobrazena fakt na urovni  : 65 % ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Neobjektivní hodnocení přidávající minimálně 1* navíc si tento snímek zasloužil díky mé slabosti pro romantizaci životních lůzrů a lidí na okraji, Wax trax tričku Lary Flynn Boyle, oblíbenému songu, který film otevřel i zavřel a hlavně sympatické snaze o prevenci a výpověď . Je nutno poznamenat, že u snahy také zůstalo... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Will Smith v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Natáčelo se od 10. června do 29. července 1991 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla v lednu 1992 na Mezinárodním filmovém festivalu v Palm Springs. (BMW12)

Reklama

Reklama